Connect with us

Politički rentgen

‘Šiptari’ pokorili Srbiju i eto ti ‘opšte mobilizacije’ i rata na Kosovu!

Objavljeno

-

 

 

Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri reprezentativci Švicarske albanskog podrijetla, bez sumnje su igrači utakmice u srazu Srbija vs Švicarska. Shaqiri je zabio vodeći gol za Švicarsku, bio je u još jednoj stopostotnoj prilici zabiti, a u organizaciji napada kao razigravač sudjelovao i kod postizanja ostala dva pogotka u sjajnoj pobjedi Švicarske, koja je pobjedom protiv Srbije ušla među šesnaest najboljih reprezentacija svijeta. Xaka je perfektno kontrolirao sredinu terena inteligentnim rješenjima za koje uspaničena srpska obrana jednostavno nije imala nikakvo rješenje. Može se slobodno kazati da su omraženi „Šiptari“ pokorili Srbiju i ne bi nas trebalo iznenaditi da Vučić nakon ove srbijanske sramote proglasi „opštu mobilizaciju“ i krene u još jedan gubitnički rat na Kosovu?

Proslavljeni srpski „fudbaler“ Dragan Stojković-Piksi, a danas izbornik Srbije, nije baš ništa naučio od izbornika Kanade Johna Herdmana koji okupivši svoje igrače u krug  zaurlao:

– Pripadamo ovdje, pokazali smo to, a u nedjelju ćemo s*ebati Hrvatsku! Idemooooooooo – rekao je svojim reprezentativcima, valjda u želji da morbidnim prostaklukom motivira svoju momčad u srazu protiv Hrvatske. Umjesto pobjede dobili su četiri komada u mrežu srpskog vratara Borjana, koji provokativno ističe da je rođen u srpskoj Dalmaciji.

 

Dragan Stojković-Piksi u svom urlanju nakon što je Vlahović postigao vodeći pogodak za Srbiju, otišao je i korak dalje ostrašćeno urlajući:

“Jeb.. li vam majku šiptarsku u pi..u”, urlao je aludirajući na to da Švicarci u momčadi imaju nekoliko igrača albanskog porijekla. Na kraju je dobio tri komada u režiji onih, koje je svojom mržnjom motivirao na perfektnu izvedbu. Nije li ovo eklatantan primjer da motivacija mržnjom protiv protivnika razara mrzitelje, a suparničkoj momčadi bistri um i podiže sve fizičke i intelektualne kapacitete?

U srazu Švicarske protiv Srbije, gledali smo reprezentaciju Švicarske kao pametnu, dobro organiziranu i discipliniranu momčad, baš onakvu kakva im je i država u kojoj vladaju red, rad i disciplina. Švicarska je država uključivosti, u kojoj svojim radom svi državljani, pa i oni albanskog podrijetla, mogu biti stupovi njihovog društva i nogometne reprezentacije. S druge strane gledali smo neurednu i neorganiziranu Srbiju u kojoj je širenje mržnje prema Hrvatima i Albancima s Kosova jedino pogonsko gorivo njihove samo održivosti. Kada u reprezentaciji Srbije budu mogli igrati Albanci s Kosova i Hrvati i biti nositelji igre kao nogometne zvijezde Švicarske Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri, tada ćemo moći kazati da Srbija zaslužuje biti dio tolerantne međunarodne zajednice među najboljima na svijetu. Dok se ne dogodi ta srpska metanoja, gledat ćemo gubitničku Srbiju s jugoslavenskim kompleksom „najboljih na svetu“, koje uvijek netko pokrade.

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari