Connect with us

Politički rentgen

‘Milanovićevi mališani’ iz oporbe, o kugi i Schengenu

Objavljeno

-

VIJETNAM je odobrio za domaću komercijalnu upotrebu dva cjepiva za afričku svinjsku kugu. Razvili su ih u domaćim laboratorijima, što je objavila njihova vlada, dodavši da pripremaju teren i za izvoz. Dakle izvoza još uvijek nema, tako da cjepivo nije dostupno nikome izvan Vijetnama. Cjepivo NAVET-ASFVAC razvili su veterinarski institut Navetco Central Veterinary Medicine i znanstvenici iz SAD-a, a cjepivo AVAC ASF LIVE razvio je AVAC Vijetnam JSC, stoji u vladinom priopćenju Vijetnama.

Razvili cjepivo prije godinu dana

Cjepiva  protiv afričke svinjske kuge mogla bi označiti veliki pomak u borbi protiv bolesti koja je za životinje smrtonosna i izaziva velike štete u poljoprivrednom sektoru. Najteži slučaj zabilježen je 2018./2019. godine kada je u Kini, najvećem svjetskom proizvođaču, uginula polovica životinja, uz procijenjene gubitke veće od 100 milijardi dolara. Trenutno u EU, 8 država se bori s tom pošašću.

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Unatoč činjenici da na svjetskom tržištu ne postoji mogućnost nabavke cjepiva protiv afričke svinjske kuge, u redovima oporbe širi se prava „politička kuga“ za koju nema niti će ikada biti cjepiva. Jedino pravo cjepivo za tu vrstu zaraze , biti će još jedna uvjerljiva pobjeda HDZ-a na predstojećim parlamentarnim izborima. Mnogi mržnjom i jalom zadojeni oporbenjaci, nakon tih izbora zauvijek će nestati s političke scene, jer glasačima ne mogu ponuditi ništa istinito i objektivno. U toj svojoj nemoći, međumrežjem  šire se i ovakve lažne vijesti:

Plenković i njegova Vlada lažu!? CJEPIVO ZA AFRIČKU SVINJSKU KUGU POSTOJI !!!

Zbog P(l)andemije COV-19 dozvoljena je uvoz i aplikacija „eksperimentalnih cjepiva“. Sad pak isti princip ne vrijedi za odobreno/provjereno i pouzdano cjepivo za AFRIČKU SVINJSKU KUGU !? Halooo, ANEMIČNI DEZERTER, čemu ovakvo čuvanju interesa EU farmaceutskih tvrtki koje cjepivo ne mogu proizvesti?! Tvoj ministar „zaboravio“ je koliko zarađuje na monopolnoj „eutanaziji“ svinja !!! Usmrćivanje svinja je nepotrebno, jer cjepivo postoji, a Amerikanci ga već nabavljaju.

Eto kako se šire lažne vijesti, uz red vulgarnog vrijeđanja!

Ova oporbena „kuga“ zahvatila je sve moždane vijuge mrzitelja HDZ-a, uz izraženu želju da se Plenkovića proglasi glavnim krivcem, koji je kao tajno uvezao afričku svinjsku kugu u Slavoniju, namjerno zarazio farme i to sve iz razloga kako bi pogodovao Gordanu Grliću-Radmanu u zbrinjavanju uginulih životinja, na kojemu se zarađuje veliki novac. U toj prljavoj raboti pomagala mu je ministrica poljoprivrede Marija Vučković! Tražit će se njen opoziv!!!

Ma pogledajte molim vas ovu foto konstrukciju, koja sama po sebi govori sve o onima koji se bave ovakvom vrstom agitpropa.

Glede nadolazećih izbora, špekulira se da će HDZ gotovo sigurno biti relativni izborni pobjednik na idućim parlamentarnim izborima, no  nije isključeno da će nam se dogoditi “poljski scenarij”, tj. da unatoč daleko najvećem pojedinačnom broju osvojenih mandata neće imati s kime do vladajuće većine, piše u četvrtak Večernji list. Nitko ni ne pomišlja, da bi HDZ na sjedećim parlamentarnim izborima uz dobru kampanju, u što ne treba sumnjati, mogao osvojiti i više od 66 mandata koliko ih je osvojio na zadnjim parlamentarnim izborima. Osobno ne vidim ni jedan objektivni razlog da se to ne dogodi, čak naprotiv. Osim toga HDZ ima zapravo najširi mogući koalicijski potencijal, a to će se tek vidjeti kada se budu zbrajali izborni rezultati.

Sva istraživanja javnog mnijenja pokazuju da ljevica bez pomoći desnice, odnosno „Mosta“, (ako su oni uopće desnica),  nema baš nikakvu šansu doći do potrebnih 76 ruku u Saboru, ukoliko ih HDZ ne prikupi.

Kada bi jedina opcija za dolazak na vlast i micanje HDZ-a bila kombinacija SDP, Možemo i Most, Sandra Benčić je kazala kako u tom slučaju postoje i neke druge mogućnosti osim koaliranja s Mostom.

Sandra Benčić, pri tome je navela mogućnosti ponavljanje izbora, ali i opciju manjinske vlade koja podrazumijeva davanje potpore iz Sabora nekoj političkoj opciji ili bloku stranaka bez ulaska u tu istu Vladu, a sve kako bi se spriječio ponovni izlazak na birališta.

Sve je to „trla baba lan“ i račun bez krčmara. Republici Hrvatskoj je danas više nego ikada potrebna sigurnost, mir i financijska stabilnost o čemu je recentno iznosio brojke ministar financija Marko Primorac. Kriza koja trese svijet od pojave pandemije korona virusa, preko rata u Ukrajini, pa do današnjeg ratnog bjesnila na bliskom istoku s latentnom opasnošću od terorizma u kombinaciji  s mogućnošću drastičnog svjetskog proširenje rata, nalaže svim razumnim ljudima da na  sjedećim izborima u mega izbornoj godini ’24.  biraju kontinuitet stabilnosti i sigurnosti, dakle one političke aktere koji su nas kroz sve te krize proveli bezbolno, ili najmanje bolno. U tom kontekstu, HDZ ima najveće šanse osvojiti isto, ili više mandata nego na prošlim parlamentarnim izborima, a ukoliko se to dogodi, Andrej Plenković će u roku 24 sata formirati stabilnu većinu, koju će bespogovorno morati prihvatiti i predsjednik Milanović, bez obzira boljele ga prepone ili ne!?

U takvim okolnostima ne čudi da Milanovićevi mališani iz Mosta, izazvani teškom nemoći, pile po Schengenu , optužujući vlastitu državu da je zbog nas Schengen mrtav, čime pokazuju totalno neznanje i nerazumijevanje što to Schengen uopće jest. Oni koji druge nazivaju veleizdajnicima, čini se da su baš oni veleizdajnici, jer prokazuju vlastitu Domovinu. Svi ti specijaliteti dolaze iz Milanovićeve kuhinje rušenja međunarodnog ugleda Republike, o čemu svjedoči njegov recentni sukob s Izraelom, što je u potpunoj suprotnosti sa strateškim međunarodnim politikama Republike Hrvatske.  Ono što zna svaki prosječan građanin Republike Hrvatske, jest činjenica da je ulazak Hrvatske  u Schengen, u međunarodnom smislu jedan od najvećih uspjeha naše vanjske politike. Trenutačnu, ograničenu, preventivnu akciju kontrole kretanja ciljanih skupina, prvenstveno zbog zaštite vlastitih država od prijetećeg terorizma, svatko razuman će pozdraviti, umjesto da na toj temi lešinari za šačicu glasova.

Kazimir Mikašek-Kazo

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas