Connect with us

Kronika

Sirijska vojska pogubila 20 ljudi kod Homsa

Objavljeno

-

U selu Husviye kod Homsa sigurnosne snage odane režimu predsjednika Sirije Bashara al-Assada pogubile su 20 osoba, među kojima se nalazi devetero djece i tri žene, izvijestio je Lokalni koordinacijski odbor Sirije (LCC). Među nastradalima nalaze se i svi članovi jedne obitelji, istaknuo je LCC, nazvavši nemili događaj “masakrom”.

Snage sigurnosti teškim naoružanjem gađaju Kabun, dio Damaska. Na tisuće osoba je bilo prisiljeno napustiti Kabun i Berze, izvijestilo je Generalno vijeće Sirije. Dok se u Kabunu vode teške borbe između opozicijskih snaga i Assadove vojske, u Omerovoj džamiji u Kabunu snage režima zatočile su više od 200 osoba među kojima su žene i djeca, istaklo je Vijeće. Snajperisti neselektivno otvaraju vatru i na taj način otežavaju ljudima da dođu do osnovnih životnih namirnica, naglasilo je Generalno vijeće Sirije.

Assadovi vojni avioni bombardirali su dijelove Damaska Zemelku, Arbin, Cobar i Istočnu Gutu, dok su dijelovi Damaska Babil, Dareyya, Yemruk i Haresta izloženi topovskoj i raketnoj paljbi.

klix/agencije

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas