Connect with us

Iz Svijeta

Sirijska vojska preuzela zadnje veliko uporište tkz Islamske države

Objavljeno

on

Deir al-Zor, na zapadnoj obali Eufrata, najveći je i najvažniji grad u istočnoj Siriji i središte sirijske proizvodnje nafte.

Sirijska vlada preuzela je potpunu kontrolu nad istočnim gradom Deir al-Zour od takozvane Islamske države, javili su u petak sirijski vojni izvor i državna televizija.

”Oružane snage, u suradnji sa savezničkim snagama, oslobodile su grad Deir al-Zour u potpunosti od ostataka terorističke organizacije DAESH”, izjavio je vojni izvor, koristeći arapski akronim za Islamsku državu.

Takozvana Islamska država godinama je držala u okruženju enklavu pod vladinom kontrolom u gradu dok  vojska nije probila blokadu početkom rujna, započinjući borbe za djelove grada pod vlašću džihadista.

Vojska je osvojila kvartove al-Hamidiya, Sheikh Yassin, al-Ardhi i al-Rashidia u posljednjim borbama,  a kvart al-Hawiqa ostao je posljednji pod kontrolom džihadista, javila je vojna medijska jedinica kojom upravlja saveznik sirijske vojske Hezbollah.

Deir al-Zour, na zapadnoj obali Eufrata, najveći je i najvažniji grad u istočnoj Siriji i središte sirijske proizvodnje nafte.

U ofanzivi sirijske vojske, podržane Rusijom, Iranom i šiitskim milicijama, i u posebnoj ofanzivi sirijskih policajaca koji uživaju američku podršku, potisnuta je Islamska država u uske džepove teritorije kod Deir al-Zoura u blizini iračke granice, prenosi Reuters.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari