Connect with us

Iz Svijeta

Sirijska vojska uz stotine boraca iz Irana i libanonskog Hezbolaha u velikoj ofenzivi

Objavljeno

-

Sirijska vojska uz stotine boraca iz Irana i libanonskog Hezbolaha napada u petak pobunjenike južno od Alepa, u u velikoj dugoočekivanoj ofenzivi oko tog sjevernog grada, rekao je visoki vojni izvor u Siriji.

[ad id=”68099″]

“Ovo je bitka koju smo obećali”, rekao je izvor dodajući da glavninu kopnenih snaga čine sirijske snage koje podržavaju ruski zračni napadi. “Jezgru čini sirijska vojska”, rekao je.

Voditelj sirijskog opservatorija za ljudska prava Rami Abdulraham izvijestio je o teškim napadima pored regije Džebel Azan, oko 12 km južno od Alepa, na prostoru koji naizmjence kontroliraju sirijska vojska i pobunjenici.

Prostor koji ciljaju vojska i ruski zrakoplovi blizu je glavne ceste na pravcu za glavni grad Damask, rekao je Abdulrahman.

Otkad je Rusija pokrenula zračne napade 30. rujna kao potporu sirijskome predsjedniku Bašaru al-Asadu, vojska je izvela ofenzive na prostoru pod nadzorom pobunjeničkih snaga na zapadu Sirije, uključujući pobunjenički džep sjeverno od Homsa i područje Hame, Idliba i pokrajine Latakije koje su preuzeli pobunjenici preko ljeta.

Televizija Mayaden sa sjedištem u Bejrutu izvijestila je u petak da se vojska bori na tri bojišnice južno od Alepa.

Abdulrahman je rekao da je vojska ponovno osvojila selo Abtin kao i bazu tenkovskog bataljuna blizu sela Sabikija. Oba su sela u blizini Džebel Azana.

Reuters nije mogao potvrditi angažman iranskih vojnika, ali dva viša izvora rekla su za britansku agenciju ovaj tjedan da je Iran poslao tisuće vojnika ovih dana u Siriju kako bi podržao ofenzivu u pokrajini Hama i kao pripremu za ofenzivu na području Alepa na sjeveru Sirije.

Opservatorij kaže da je od četvrtka u borbama i zračnim napadima ubijeno 60 ljudi, od kojih su 30 žene i djeca.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas