Connect with us

Široki Brijeg dobio nove prostorije Hitne pomoći vrijedne 330 000 KM

Objavljeno

on

Široki Brijeg je danas dobio još jedan vrlo važan infrastrukturni objekt, ovog puta radi se o potpuno novom prostoru hitne medicinske pomoći u sklopu širokobriješkog Doma zdravlja. Hitna pomoć je urađena i opremljena po najboljim eurostandardima i može pružiti vrlo visok stupanj zdravstvene zaštite ovog tipa.

[dropcap]R[/dropcap]avnatelj Doma zdravlja doktor Mirko Kordić zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli da se dođe do jednog ovako važnog objekta za Široki Brijeg pa i šire. Ravnatelj Zavoda za zdravstvo u ŽZH Vilson Crnjac izrazio je veliko zadovoljstvom obavljenim poslom koji je Zavod za zdravstvo na čijem je čelu u ovaj projekt uložilo 250 000 KM.

hitna_pomoc_siroki_2Načelnik općine Miro Kraljević je u svojem obraćanju također izrazio radost zbog još jednog vrlo važnog objekta uz želje da ipak što manje bude potrebe za interverncijama. Nove prostorije blagoslovio je fra Tomislav Puljić, a vrlo važno je reći da su širokobriješki gospodarstvenici dali veliki doprinos u izgradnji i opremanju ovih novih prostorija Hitne pomoći. Prostorije su svečanim presjecanjem vrpce u rad pustili načelnik Miro Kraljević i premijer Vlade ŽZH Zdenko Ćosić.

Mirko Kordić i Vilson crnjac

Mirko Kordić i Vilson Crnjac

U sklopu Službe hitne medicinske pomoći su: prostor za reanimaciju, liječnička ordinaciju, prostor za kirurgiju, prostor za previjalište i terapiju i soba za odmor (soba za tehničare i medicinske sestre), te potrebna oprema od koje je vrijedno izdvojiti prenosivi ‘monitor vitalnih funkcija’ na kojem se istodobno može vidjeti 12-kanalni EKG, saturacija krvi kisikom, krvni tlak i broj respiracija.

Hitna pomoć će svakim radnim danom u isto vrijeme moći intervenirati s tri ekipe a vikendom po dvije ekipe osoblja.

ABC portal/foto jabuka.tv

 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari