Široki Brijeg dobiva svoj prvi kružni tok

  0

  ŠIROKI BRIJEG ­ Širokobriježani će uskoro moći odahnuti, što se tiče prometnih gužvi i takozvanog čepa koji se svakodnevno događa na izlazu, odnosno ulazu u Široki Brijeg na magistralnoj cesti Mostar – ­Široki Brijeg.

  Naime, tu se trenutno nalaze semafori koji počesto i nisu u funkciji pa se u vrijeme špice događaju prometne gužve i zastoji. Zahvaljujući  JP Ceste Federacije BiH to će uskoro postati prošlost je na tom mjestu predviđena izgradnja kružnog toka, koji će znatno rasteretiti promet.

  ”Rekonstrukcijom raskrsnice cesta M6 i R425 Široki Brijeg, predviđena je izgradnja kružnog toka, jer su naši stručnjaci procijenili  kako je to u ovom slučaju najfunkcionalnije rješenje” ­kazao je u izjavi za Dnevni list Filip Vujeva, direktor JP Cesta Federacije.

  ”Unatoč krizi i ovakvoj ekonomskoj situaciji prezadovoljan sam da smo u mogućnosti poboljšati promet na pojedinim dionicama. Vrijednost ovog projekta je oko 250.000 konvertibilnih maraka, a radit će se još jedan na istoj dionici, kao  i nekoliko drugih projekata u Zapadnohercegovačkoj županiji. Rijetkost je da se mediji zanimaju za planove i projekte, koji radimo ili smo ih planirali u ovoj godini, pa se stječe dojam da se u Hercegovini ništa ne radi, što apsolutno nije točno” ­ ističe Vujeva.

   

  “Koristim ovu prigodu napomenuti kako mi je iznimno žao što mediji više ne pišu o planovima, radovima i problemima s kojima se susreću sva poduzeća koja nešto rade, pa tako i JP Ceste FBiH, nego se uglavnom bave stranačkom pripadnošću. Zato i želim naglasiti da će Širokobriježani dobiti kružni tok jer je to opravdana i ispravna investicija, a ne  zato što ja dolazim iz Narodne stranke Radom za boljitak. Za početak će se raditi jedan kružni tok, na magistralnoj cesti Mostar­Široki Brijeg, na ulazu u Široki Brijeg a u dogledno vrijeme, projektom je predviđen i drugi na istoj dionici puta, čim općina Široki Brijeg riješi imovinsko pravne odnose vezane za lokaciju drugog kružnog toka” ­ kazao je Vujeva.

  ”Osim ovoga planirano je još nekoliko projekata u Zapadnohercegovačkoj županiji kao što su: rekonstrukcija raskrsnice cesta M6 i R420 Posušje, zatim izgradnja pješačke staze Dobrič u općini Široki Brijeg, te izgradnja pješačke staze na dionici Mostar –Široki Brijeg u mjestu Međine. JP Ceste Federacije će također sudjelovati i na sanaciji oštećenog asfaltnog kolovoza ukupne dužine cca 3 km na relaciji Gorica­Vitina.

  dnevni list

  facebook komentari