Connect with us

Povijesnice

Široki Brijeg nikad neće zaboraviti zvjerske zločine partizana ’45. godine

Objavljeno

on

Mile BogovićMolitvom pred skloništem i svetom misom, koju je predvodio mons. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski, na Širokom Brijegu je obilježena 70. obljetnica pogibije fratara. Mnogobrojni vjernički puk i veliki broj svećenika pokazao je kako njihova žrtva i njihovo svjedočanstvo vjere u Isusa Krista nisu zaboravljeni, piše Abcportal.

Biskup Bogović je u svojoj propovijedi između ostaloga istaknuo da istina ne smije biti prešućena niti činjenica da oni koji su učinili ovaj zločin ne mogu biti naši bez obzira što nam to poturaju današnje hrvatske vlasti.

Tradicionalno, samoj obljetnici prethodila je trodnevnica priprave i razmišljanja o žrtvi koju su fratri podnijeli samo zato što su vjerovali u Boga. Ove godine kroz ta tri dana mise su slavili franjevački provincijali fra Joško Kodžoman iz Splita, fra Lovro Gavran iz Sarajeva i fra Miljenko Šteko iz Mostara.

Kroz ova tri dana dodijeljenu su i nagrade za najbolje na Natječaju na temu pobijenih franjevaca (djeca, mladež, odrasli), te je predstavljena prigodna poštanska markica povodom 70. obljetnice pogibije fratara na Širokom Brijegu.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari