Pratite nas

Široki i Zrinjski zajednički nastupili pod imenom ‘Herceg – Bosna’ te osvojili turnir u Sloveniji

Objavljeno

na

Da sportske podijele Mostara i Širokog Brijega nema, u prilog ide i sljedeća priča. Rukometaši Širokog Brijega i Zrinjskog su zajednički nastupili na turniru Terme Čatež 2014 u Sloveniji pod imenom Herceg – Bosna te su ga nadmoćno i osvojili. 

Mladi rukometaši Širokog i Zrinjskog, rođeni 2000. godine i mlađi, potpomognuti trojicom kolega iz Tomislavgrada nastupili su s dvije momačadi: Herceg – Bosna I i Herceg – Bosna II, a upravo su se ove momčadi sastale u polufinalnom susretu.

Turnir je bio podijeljen u dvije skupine, a skupinu A činili su: Herceg – Bosna I, Zaprešić i Brežice, a skupinu B: Herceg – Bosna II, Krško i Dobova.U polufinalu Herceg – Bosna I je bila bola od Herceg – Bosne II, a Krško je nadigralo Zaprešić. U finalu Herceg – Bosna I je slavila protiv Krškog 25:21, a slavlje mladih rukometaša moglo je početi. U dvoboju za treće mjesto Zaprešić je u tijesnoj utakmici svladao Herceg – Bosnu II.

Najbolji strijelac turnira bio je Širokobriježanin Mate Marušić (Herceg – Bosna I).

Rezultat zajedničkog nastupa Zrinjskog i Širokog Brijega je dugogodišnja odlična suradnja između klubova.

(www.jabuka.tv)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Izetbegovićevu ponovnu prijetnju ratom HNS BiH ocijenio pokušajem radikalizacije Bošnjaka

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski narodni sabor BiH koji okuplja najveće hrvatske stranke u toj zemlji ocijenio je u priopćenju objavljenom u subotu kako su nove prijetnje ratom, koje je ponovno u Mostaru uputio bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović pokušaj radikaliziranja Bošnjaka i njihova okretanja od Europske unije i NATO-a.

Sudjelujući na obilježavanju obljetnice 4. Korpusa Armije BiH u Mostaru, Izetbegović je rekao kako su Mostar i Bošnjaci bili izloženi agresiji Hrvata i Srba, te je dodao da takav scenarij bošnjačka politika više nikada neće dopustiti.

“Ako prijete ustavnom poretku, teritorijalnom integritetu zemlje, ako misle da mogu dijeliti Mostar i druga mjesta, onda ću ponoviti da će dobiti rat! Neka ne prijete i mi nećemo prijetiti. Nećemo dopustiti da se revidira povijest”, rekao je Izetbegović.

Iz HNS-a BiH ističu da takvim istupima Izetbegović pokušava preusmjeriti Bošnjake protiv euroatlantskog puta BiH i usmjeriti BiH u sferu euroazijskog utjecaja, izravno suprotstavljenog EU i NATO savezu.

“Otvorenim prijetnjama i zagovaranjem jedne vrste panislamizma, Bakir Izetbegović svjesno je odabrao ulogu Hamasa i vlastiti narod vodi prema dugoročnoj političkoj izolaciji i pojačavanju stupnja ekstremizma”, dodaje se u priopćenju. HNS BiH upozorava kako će radikalni Izetbegovićevi istupi pogoršati međunacionalne odnose u zemlji.

“To će se vrlo negativno odraziti na suživot u BiH, podizanje stupnja samoodrživosti ove države i europski put BiH. Stoga su postupci Bakira Izetbegovića, dugoročno gledano, ključni faktor nestabilnosti u ovom djelu svijeta”, zaključuje HNS BiH.

Izetbegović je nedavno u intervju za Deutsche Welle ustvrdio kako bi bio spreman na rat ukoliko se Republika Srpska pokuša odcijepiti od Bosne i Hercegovine.  HINA

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Krstičević: Hrvatska je danas u mislima sa simbolima žrtve Domovinskog rata Vukovarom i Škabrnjom

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska je danas u mislima sa simbolima žrtve Domovinskog rata Vukovarom i Škabrnjom.

S tugom i bolom prisjećamo se 18.11.1991. godine, žrtava Vukovara i Škabrnje, naših poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

Naša je zadaća čuvati istinu o obrambenom, Domovinskom ratu i našim hrvatskim braniteljima! Čuvajmo sjećanja, ali budimo okrenuti budućnosti i stvaranju boljeg života za sve nas!

Upravo zbog Škabrnje i Vukovara, trebamo graditi sigurno okružje kako se ti tragični događaji hrvatske povijesti više nikada ne bi ponovili.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari