Pratite nas

BiH

ŠIROKI NA NOGAMA ZBOG TEŠKO NASTRADALOG MLADIĆA

Objavljeno

na

Više stotina građana okupilo se u petak na prosvjednome skupu u središtu Širokog Brijega u znak potpore obitelji tinejdžera Mile Solde koji je teško ozlijeđen pod nerazjašnjenim okolnostima prije mjesec i pol, a javnost sumnja da su ga pretukla djeca tajkuna te da policija prikriva cijeli slučaj.

Prosvjed, koji je organizirala Udruga zaboravljeni branitelji Županije zapadnohercegovačke počeo je simbolično ”pet do dvanaest”, a s govornice je zatražena ostavka načelnika Policijske uprave Široki Brijeg Pere Kožula i županijskog državnog odvjetnika.

Građani su glasno uzvikivali istina i ostavke, a nazočnima se obratio i gradonačelnik Miro Kraljević.

Gradonačelnik Kraljević je istaknuo da dijeli odgovornost kao roditelj i kao gradonačelnik te je pozvao nadležna tijela da rasvijetle ovaj slučaj.

Nazočnima su se obratili i roditelji Mile Solde te su zatražili istinu o premlaćivanju njihova sina.

Pročitano je i pismo u kojemu su kritizirane gradske vlasti te uprava Gimnazije fra Dominika Mandića zbog zakašnjelog reagiranja.

Sedamnaestogodišnji Mile Soldo je teško ozlijeđen prije mjesec i pol na rođendanskoj zabavi, a njegovi roditelji tvrde da je teško pretučen.

Na tada objavljenim fotografijama Soldo je imao velike podljeve i rane na predjelu lica.
On osobno ne sjeća se bilo čega jer je zadobio teži potres mozga, a nikakve vrijedne podatke policiji nije dao niti 21 svjedok kojeg je ispitala policija.

Slučaj Soldo policija  vodi kao nezgodu. Sudionici rođendanske zabave tvrde kako su na mladića pala vrata nogometnog gola. U medijima i javnosti spominje se kako su u premlaćivanje mladića Mile Solde umiješana dvojica sinova širokobrijeških tajkuna koji su prikrili cijelu istragu.

Ogorčeni građani također su pokrenuli i Facebook stranicu pod nazivom ‘Istina za Solde’, a koju opisuju kao stranicu koja ‘pomaže naći istinu za obitelj Soldo iz Širokog Brijega čiji je maloljetni sin Mile brutalno pretučen na rođendanskoj zabavi 8./9.10.2016.’

Reportaža Provjerenog o Mili Soldi 24.11.2016

Prosvjed u Širokom Brijegu: Građani žele saznati tko je ozlijedio Milu

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Arapi u Lepenici klanjali u dvorištu crkve (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Zašto Arapi “vole” prakticirati vjeru na javnim mjestima dok se istovremeno u vjerskom objektu skuplja na molitvu?

Pitanje je kojim se cijelo ljeto bave brojni mediji u Središnjoj Bosni, prenosi Pogled.ba Više je primjera posljednjih dana gdje su turisti iz istočnih zemalja vjerske obrede prakticirali doslovno gdje stignu, na cesti, kolodvorima pa i tržnim centrima.

Posljednji u nizu primjera stiže nam iz Lepenice gdje je ekipa lokala preko puta crkve snimila klanjanje jednog para upravo u dvorištu crkve. Kako javljaju čitatelji, gospođa iz župnog ureda ih je upozorila međutim, nisu se obazirali.

Radi li se o potrebi, provokaciji ili nećem trećem prosudit sami.

 

Davor Domazet Lošo: Stižu migranti, a ovo je istina o kojoj se šuti

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Predsjedništvo BiH danas je ipak zasjedalo: Ovo su odluke koje su donijeli

Objavljeno

na

Objavio

Nije bilo razgovora o ANP i mandataru, ali usvojeno niz drugih odluka

Iako je otkazana redovita sjednica Predsjedništva BiH na kojoj se danas trebalo raspravljati o Godišnjem nacionalnom planu za NATO, članovi Predsjedništva BiH održali su 5. redovitu sjednicu i usvojili nekoliko odluka.

Predsjedništvo BiH usvojilo je Platformu za nastup izaslanstva BiH na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda za ciklus zasjedanja 2019/2020, uključujući generalnu debatu Generalne skupštine UN-a, koja se održava od 24. do 30. rujna 2019., prenosi Klix.ba.

Predsjedništvo BiH je upoznato sa usuglašenim Nacrtom rezolucije o obilježavanju 75. godišnjice UN. Predsjedništvo BiH, i ovom prilikom potvrđuje svoju posvećenost ciljevima i principima Povelje UN i svoje opredjeljenje za promoviranje i jačanje multilateralizma.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv generalnog tajnika UN za pridruživanje članova Predsjedništva BiH klubu lidera Circle of Leadership, koji će biti nositelj aktivnosti u sprječavanju seksualne eksploatacije i zlostavljanja.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvјеšće o izvršenju proračuna instituciја BiH i međunarodnih оbvеzа Bоsnе i Hеrcеgоvinе zа 2018. gоdinu i on će biti dostavljen u Parlamentarnu skupštinu BiH na usvajanje.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Zaključak u kojem traži od Vijeća ministara BiH da u roku od 30 dana osigura 3 milijuna KM za dovršenje graničnog prijelaza Bratunac-Ljubovija.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Sporazum o financiranju i projektu između Bosne i Hercegovine (koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora) i Republike Srpske (koju predstavlja Ministarstvo financija) i grada Gradiška („Agencija za izvršenje projekta“), koji predstavlja gradonačelnik i KfW-a, Frankfurt na Majni, u iznosu od 3.800.000,00 eura – Prikupljanje i tretman otpadnih voda Gradiška.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Amandman broj 2 na Ugovor o financiranju između Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Europske investicijske banke, zaključen 13. listopada 2011. godine u Luxembourgu i 27. listopada 2011. godine u Sarajevu, i naknadno izmijenjen Amandmanom broj 1 na Ugovor o financiranju /Hitna pomoć u slučaju poplava i prevencija A-Fi 31.529.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Protokol o suradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore u traženju nestalih osoba.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Dodatnog protokola 7 o rješavanju sporova Sporazumu o izmjeni i pristupanju Srednjo europskom sporazumu o slobodnoj trgovini (CEFTA 2006).

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva prometa i veza BiH i Razvojnog programa UN (UNDP).

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari