Pratite nas

Sirsko-katolički patrijarh u razgovoru s Papom: Svijet šuti o pokolju kršćana u Mosulu i to je sramotno

Objavljeno

na

mosulPapa je u razgovoru rekao patrijarhu da sa zabrinutošću prati dramu kroz koju prolaze kršćani u iračkom gradu Mosulu

Papa Franjo nazvao je u nedjelju 20. srpnja popodne sirsko-katoličkog patrijarha Ignatiusa Youssefa III. Younana. Papa je u razgovoru prenio patrijarhu da prati izbliza i sa zabrinutošću dramu kroz koju prolaze kršćani u iračkom gradu Mosulu. Prema priopćenju Sirsko-katoličkog patrijarhata, koje prenosi agencija SIR, “razgovor je trajao devet minuta tijekom kojih je patrijarh Younan zahvalio Papi i zamolio ga da intenzivira napore sa svjetskim moćnicima te ih upozna da činjenicom da se u pokrajini Ninive događa masovno čišćenje na temelju vjere”. Patrijarh je šutnju “takozvanog civiliziranog svijeta” nazvao “sramotnom”. Na kraju telefonskog razgovora papa Franjo uputio je apostolski blagoslov čitavom kršćanskom narodu na Istoku, zajamčivši da će uvijek biti prisutan u svojim molitvama za mir i sigurnost”. Nekoliko dana ranije patrijarh je obavijestio svjetsku javnost o požaru u biskupskoj palači koji su podmetnuli islamski ekstremisti ISIL-a (Islamske države Iraka i Levanta).

IKA/Bitno.net

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Kultura

Kamenjar

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Mile Kvesić, Hercegovina u mom srcu

Mala kuća ispod brda
To je moja rodna gruda
Tu su moji preci bili
I mene su odgojili.

Na kamenu ja sam rođen
Tu je pošten život vođen
Pradjedovi od davnina
Čekali su uvijek sina.

Kamenjar nam suđen bio
Tu nam život bio mio
Što imali to cijenili
Zadovoljni uvijek bili.

Opisati svima teško
Taj kamenjar sivi
Ali čovjek gdje je rođen
To voli i živi.

Otišo sam jednog dana
S kamenjara svoga
Al ga nosim ja sa sobom
On je dio srca moga.

Tekst: Ivan Čuljak, Bjelovar

facebook komentari

Nastavi čitati

Gluposti

U Zagrebu paljenje svijeća za žrtve ‘zločina HVO-a i HV-a u BiH’

Objavljeno

na

Objavio

SERGE BRAMMERTZ PODRŽAO RAD INICIJATIVE MLADIH ZA LJUDSKA PRAVA

Inicijativa mladih za ljudska prava organizirat će u ponedjeljak na Trgu Francuske Republike u Zagrebu paljenje svijeća za žrtve zločina koje su počinili pripadnici HVO-a i HV-a u BiH.

“Inicijativa mladih za ljudska prava organizira paljenje svijeća za žrtve zločina počinjenih od strane pripadnika HVO-a i HV-a u BiH, žrtve nad kojima su zločine planirali i počinili oni koji su djelovali u ime naše Republike i time njezino ime zlorabili i osramotili“, stoji u najavi Inicijative mladih iz koje dodaju da tim aktom žele iskazati suosjećanje sa žrtvama i uputiti im sućut, ali i preživjelima i obiteljima stradalih dati do znanja da društvo u Hrvatskoj nije jedinstveno u slavljenju ratnih zločinaca i ratnih zločina.

“Želimo pokazati da u Hrvatskoj postoje i oni koji će neumorno zahtijevati od svojih institucija da zločine počinjene u ime i za račun naše Republike, odnosno od strane snaga pod njezinom kontrolom, treba priznati i osuditi, osuđujući istodobno i politiku koja je do njihovih stradanja dovela“, poručili su iz Inicijative mladih za ljudska prava, piše DnevniList.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari