Connect with us

Herceg Bosna

Sjećanje na mr. Matu Bobana

Published

on

Mate_BobanPovodom obilježavanja 17. obljetnice od smrti utemeljitelja i predsjednika Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga HVO-a i prvog predsjednika Hrvatske Republike Herceg-Bosne, mr. Mate Bobana, danas će na HTV Oscar C biti upriličena specijalna emisija „Činjenice i dokumenti govore drukčije – Sjećanje na mr. Matu Bobana”, s početkom emitiranja u 21.00 sat.

Također, večeras u 19.00 sati, u Grudama će biti upriličena sv. Misa zadušnica za pok. Matu Bobana, te polaganje vijenaca u Gorici, na mjestu njegova vječnog počivališta.

 

 

[one_half] UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA HR-HB MOSTAR brigadir Petar Zelenika [/one_half] [one_half_last] UDRUGA ORGANIZATORA OTPORA HVO U BiH brigadir Jadran Topić[/one_half_last]

Citat mr. Mate Bobana: “…Politička motrišta Hrvata Bosne i Hercegovine bila su i ostala jasna i nedvojbena. Bosna i Hercegovina treba i može biti, kao neovisna i međunarodno priznata te kao subjekt međunarodnog prava, uređena samo kao zajednica tri konstitutivna naroda, s jednakim pravima na Bosnu i Hercegovinu i pravom na sebe u njoj. Unutarnji ustroj može biti definiran jedino kroz potpuno i pravedno zadovoljenje političke volje sva tri naroda. Vanjske granice Bosne i Hercegovine smatramo neupitnim i nepovredivim, dočim unutarnje crte razgraničenja mogu i moraju biti predmet političkih pregovora.”

hercegovina.info/kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari