Connect with us

Najave

Sjećanje na žrtve Škabrnje u srijedu u Zagrebu

Objavljeno

-

U srijedu, 20, listopada 2021., u dvorani Specijalne policije iz Domovinskog rata RH u Zagrebu, (Trg žrtava fašizma 1), s početkom u 11 sati, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH i Općine Škabrnja, a u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.(UHBDR91.), održat će se Okrugli stol – „Škabrnja, 18. studenoga 1991,“.

Na skupu će govoriti: Marko Miljanić, ratni zapovjednik obrane Škabrnja, prof. dr. sc. Josip Jurčević, prof. dr. sc. Andrija Hebrang, načelnik Općine Škabrnja Ivan Škara, hrvatski branitelji iz Škabrnja: Ante Milković, Danka Dražina, Zoran Gurlica i drugi. Moderator će biti Mladen Pavković.

Ovo je samo još jedno bolno sjećanje, ali i ponos na sve što su u vrijeme hrvatskog Domovinskog rata doživjeli i prošli mještani Škabrnje, ali i cijeni hrvatske slobode, tim prije što je naša dužnost čuvati istinu od onih koji bi je prekrajali, odnosno mijenjali uloge žrtava i krvnika.

Bit će to prigoda da se pozovu i građani Hrvatske, gdje god bili, da 18.11. ponovno dođu u ovo malo mjesto nedaleko Zadra, gdje su zločinačke postrojbe JNA, ali i tzv. srpski dragovoljci-četnici učinili strašne zločine, (samo u jednom danu ubijeno je i masakrirano 43 hrvatskih civila!) za koje još nitko do danas nije odgovarao.
Žrtve u Škabrnji zavrijedile su da ih slavimo, s poštovanjem i divljenjem -da se ne zaborave.

Ulaz je slobodan, u skladu s epidemiološkim mjerama.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari