Connect with us

Gost Kolumne

Sjedinjene Bosanskohercegovačke Republike

Objavljeno

on

Ništa Bosnu i Hercegovinu ne će trajno podijeliti na nacionalne entitete, republike, županije ili kantone, osim bošnjačke laži o njenoj hrvatsko katoličkoj prošlosti iz vremena hrvatskih banova, kraljeva i posljednje kraljice Katarine, žrtve nje i njene djece od strane osmanlijskih okupatora, za koje Bošnjaci kažu da su njihovi potomci. Iako je već dokazano i potvrđeno da heterogene, nacionalno i vjerski šarene zajednice, najviše, najubojitije, ubija i komada laž kojom se služe brojniji njeni narodi, ipak od tih povijesnih lekcija bošnjačko čelništvo, svakog predznaka, nije ništa naučilo.

I ne da nije moglo, već nije htjelo, što se opet potvrdilo da Bošnjacima nikako nije stalo do jedne moderno, federalno, konfederalno ili kao savez, uređene zajednice, kakva je danas Švicarska, Belgija, i na neki način kao savezne zajednice uređene sve europske zemlje. Ili pak Bosna i Hercegovina uređena po uzoru jedine svjetske, vojne i gospodarske imperije Sjedinjenih Američkih Država, Sjedinjene Bosanskohercegovačke Republike.

Nakon svih pokušaja koji su propali i ostavili tragične posljedice, jer su svi bili ratne naravi, da se Bosna i Hercegovina uredi po želji i volji samo jednog njenog naroda, red je na mirno rješenje kroz dijalog, uključivost, toleranciju i argumente sva tri naroda, budući da je to zemlja jednako i samo, i bošnjačka, i hrvatska i srpska.

Ili po posljedicama vjerskog rata koji ju je učinio apsolutno nefunkcionalnom, a kad je nefunkcionalna onda je i neodrživa. Bosna i Hercegovina je i muslimanska, i katolička i pravoslavna, jer takva je svakom narodu draža, sigurnija, mirnija i perspektivnija. Samo takva ima budućnost. Baš

zbog toga je red da se počne ustrojavati po jednakom pravu, slobodi, ravnopravnosti, jednakosti njenih naroda, jer to je jedina preostala mogućnost opstanka Bosne i Hercegovine, cjelovita iz tri dijela.

To je red koji više nema alternativu. A očito da je to daleki san i nada malobrojnijeg hrvatskog naroda, vjerojatno i velikog dijela, onog miroljubivog srpskog i bošnjačkog kojem je ratova i mržnji preko glave, budući da deeuropeizirano i vjerski radikalizirano bošnjačko čelništvo uvijek čini sve da do mira ne dođe, i da rat nikad ne prestane.

U pogledu izmišljanja sredstava i načina trajnog ratovanja, aktualnim bošnjačkim liderima nema konkurencije, i sve se više potvrđuju inovativni jedino na tom polju. U izmišljanjima laži i krivotvorenja tragične beha prošlosti pod turskim dankom u krvi i prisilne islamizacije, kao prethodnice suvremene radikalno terorističke kršćanofobije, zaista nemaju ni mrvicu ljudskosti, morala, srama ni stida.

Ono čega se pošteni ljudi, bez obzira na društveni položaj, srame i pred čime se crvene, aktualno političko i vojno, dijelom i vjersko bošnjačko čelništvo se ponosi. Napose su ponosni na turski genocid, konfesiocid i crkvocid, na danak u krvi i prisilnu islamizaciju, porobljenih Hrvata katolika, autohtonog i domicilnog beha naroda. To im je i poticaj i motivacija da se i danas na isti način odnose prema hrvatsko katoličkom narodu, potvrđujući se uistinu da su “potomci Osmanlija”, i da im je “Turska mati,,,”.

A upravo taj bošnjački ponos na turski zulum glavni je, pa i jedini, razlog vjerskog beha rata, ali i svih prijašnjih, nažalost i budući, nemira, sukoba, razaranja, progona, etničkih čišćenja, genocida i konfesiocida. Jednom riječi, bosansko hercegovačkog razbijanja, i konačnog, u takvoj situaciji i s pravom, nestajanja.

Nema veće, opasnije i agresivnije bošnjačke laži, i snažnije, dječje odanosti Osmanlijama, od one koju Bošnjaci papagajski ponavljaju u cijelom daytonskom nepravednom miru. Laži, laži, i opet laži, jer ponavljana laž nekima postane i istina.

Bivši poglavar IZ BiH Mustafa Cerić u jednom svom pisanju je napisao:”…od kletve Svetog Save bosanske Bogumile oslobodio je Mehmed Fatih”. Ovdje zaista prestaje svaki vid dijaloga između muslimana i kršćana, napose katolika kao najstradalnije žrtve Mehmed Fatihova “oslobađanja”.

Tolika laž da je turski okupator bilo koga oslobodio u porobljenoj Bosni i Hercegovini samo je bošnjački žal za turskim dankom u krvi, i pokušaj njegova ponovnog oživljavanja.

A istina je da je Mehmed Fatih, bošnjački uzor, “oslobodio” katolike, na način kad je Turčin Bosnu okupirao, crkve porušio, kršćanke silovao, žive ljude, napose fratre potkivao i spaljivao, danak u krvi uveo, katoličku djecu otimao od roditelja i odvodio na prisilnu islamizaciju, tada nije ni bilo Bogumila, jer daleko prije krvožednih, genocidni i konfesiocidnih Osmanlija ti beha “vjernici” su prihvatili katoličanstvo za koje ih još od 1291. godine pripremali i pripremili bosanski ujaci.

Isto kao što su pripadnici muslimanske armije s mudžahedinima, vehabijama i džihadistima, dijelom i sa Željkom Komšićem, “oslobodili” Bosnu i Hercegovinu u vjerskom ratu zločinom genocida, konfesiocida, crkvocida, etničkim čišćenjima Hrvata katolika, na isti način je i zločinac, terorista, ubojica, zlikovac Mehmed Fatih “oslobodio” Bogumile u okupiranoj Bosni.

Samo nasljednik te najkrvoločnije imperije u ljudskoj povijesti može napisati da je Mehmed Fatih oslobodio bilo koga od porobljenih naroda. Samo umno bolestan, lažov i ubojica, nostalgičar i potomak Osmanlija, potomak Mehmed Fatiha može izreći toliku laž. Tako nešto može govoriti samo neprijatelj Bosne i Hercegovine, njen izdajnik, i protivnik nacionalnog i vjerskog suživota u beha zajednici.

Pored slika koje su obišle svijet na kojima se vidi kako isilovci “oslobađaju” kršćane na okupiranim prostorima, i kako suvremeni Mehmed Fatih “oslobađa” okupirane crkve u Turskoj, na koju ljudsku razinu se mora spustiti čovjek da bi izrekao toliku laž. I to čovjek koji je bio vjerski poglavar muslimana. To uistinu govori da bi Bosna i Hercegovina pod bošnjačkom vlašću bila suvremena arena za kršćane.

Od te crne budućnosti, od te prošlosti u budućnosti, u koju kršćane u beha zajednici uvode potomci Osmanlija, može ih spasiti jedino bosanskohercegovačka uređenost na principu Sjedinjene Bosanskohercegovačke Republike, Bošnjačka, Hrvatska i Srpska. Takvo beha uređenje je i jamac sigurnosti i mira i u Europi.

Vinko Đotlo

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari