Connect with us

Kronika bez cenzure

Na sjednici Vlade RH razriješena je desna ruka bivše ministrice dr.sc. Nade Šikić

Published

on

Andrej Plenković počeo se ponašati poput Zorana Milanovića koji je često volio isticati retoriku ili “mi” ili “oni”.

U suštini Andrej Plenković provodi čistku u svilenim rukavicama budući da nikada nije imao izgrađen autoritet lidera poput Zorana Milanovića, ali svjestan moći i pozicije na kojoj se trenutno nalazi koristi se terminom demonstracije moći koju primjenjuju gotovo svi političari na vrhuncu vlastite političke karijere.

Jedino se valjda Tomislav Karamarko nije koristio tim terminom, jer u suprotnom Andrej Plenković nikada se ne bi našao na listi za EU parlament, već bi bio počišćen kao Kosoričin i Šeksov kadar odmah nakon unutarstranačkih izbora 2012. godine.

Radi vlastite anemičnosti i karijere koju je stekao kroz institucije EU-a krenuvši od pripravničkog staža kod ugledne njemačke političarke i dugogodišnje europarlamentarke Doris Pack pa do zastupnika s pravom glasa u EU parlamentu Andrej Plenković vrši čistku na jedan perfidan način koristivši glasove birača s ciljem stjecanja prednosti ispred (ne)istomišljenika u stranačkom životu.

Dapače svim (ne)istomišljenicima vrata za odlazak otvara osoba koja je tek 2011. godine ušla u HDZ kao nova uzdanica Jadranke Kosor. Indikativno je to da Andrej Plenković nije naredio svim bivšim članovima Saveza komunista da napuste HDZ i vrate se u svoju matičnu stranku koja je prirodni slijednik SKH. Vjerodostojno kao i izlazak Jadranke Kosor na parlamentarne izbore na listi s Ivom Josipovićem – Slavkom Linićem – Radimirom Čačićem!

Takav način djelovanja u skladu je s njegovim profilom i profinjenosti koristivši pritom mirnoću iako se s oporbom krenuo u Hrvatskom saboru obračunavati na osobnoj razini što se moglo najbolje vidjeti na primjeru bivšeg Milanovićevog ministra dr.sc. Siniše Hajdaša Dončića kada mu je premijer RH spustio neka si nabavi prevoditelja, a pritom ne razmišljajući da mnogi u Hrvatskoj nemaju ili nisu imali uvjete kakve je imao Andrej Plenković na osnovu svojih roditelja koji su mu mogli omogućiti put ka današnjoj karijeri još za vrijeme bivšeg režima. Od mirnoće do agresivnosti tanka je nit ako ne posjedujete sigurnost i vjeru u ono što činite.

U krajnjoj liniji paralelu takvog načina obračuna povukao bi sa Zoranom Milanovićem i udaranjem nisko ispod pojasa, no jedino je razlika u tome što se bivši premijer RH koristio za obračun terminom vojne lekarke u srazu s Andrejom Plenkovićem. Radi li se o taštini obojice procijenite sami!

Umjesto da se Andrej Plenković ispričao javnim putem bivšoj Karamarkovoj ministrici dr.sc. Nadi Šikić nakon dobivene presude ispred Međunarodne organizacije rada u Ženevi koja je spriječila nova zaduženja u visini od min. 30 milijardi kuna do max. 100 milijardi kuna, te kazao javnosti kako je pogriješio sam s Nadinom smjenom i pozvao istu nazad u Vladu RH uslijedila je nova čistka.

Plenković u obračunu s drugim ešalonom imenovao je osobu na čelo HZMO koja nema dana radnog staža u mirovinskom osiguranju

Slučajno ili ne, dok u Hrvatskoj vlada kolektivna medijska cenzura dva dana iza našeg članka na portalu “Dr.sc. Nada Šikić nakon dobivene presude u Ženevi omogućila je isplatu mirovina korisnicima HVO” uslijedila je nova smjena na sjednici Vlade RH.

Dana 13.04.2017. godine na zatvorenom dijelu sjednice Vlade RH razriješen je dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivo Bulaja, te je ravnateljem zavoda,  temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovan Josip Aladrović. Pomoćnikom ravnatelja zavoda za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja i doplatka za djecu imenovan je Ivo Bulaja.

Osim što je razriješena osoba od povjerenja bivše ministrice dr.sc. Nade Šikić koja joj je bila desna ruka u svim dosadašnjim procesima od dobivene presude u Ženevi pa do isplate mirovina korisnicima HVO, ravnateljem HZMO imenovana je osoba bez dana radnog iskustva u mirovinskom osiguranju.

Stoga postavlja se retoričko pitanje je li imenovanje HDZ-ova tajnika Odbora za financije bez radnog iskustva u mirovinskom osiguranju na čijem je čelu odbora resorni ministar dr.sc. Tomislav Ćorić osveta ministra radi izostanka rezultata za vrijeme njegova ministrovanja, osveta radi postignutih rezultata bivše Karamarkove ministrice dr.sc. Nade Šikić u relativno kratkom mandatu ili je riječ o širem kontekstu pa je učinjen ustupak “regionu” za nepočudne domoljube koji su spriječili bankrot naše domovine i zamjerili se moćnicima koji zagovaraju “integraciju u zapadni Balkan” ?

Umjesto da se javnost izvijestilo o dobivenoj presudi u Ženevi pod ingerencijom bivše ministrice dr.sc. Nade Šikić, te o isplatama mirovina korisnicima HVO-e očito je pogubna i najveća zamjerka za bivšeg vršitelja dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivo Bulaju bila isplata duga HVO-e, jer neposredno nakon objave vijesti na našem portalu o isplati mirovina korisnicima HVO uslijedila je smjena drugog ešalona.

Izdrži li Andrej Plenković do kraja mandata postavlja se pitanje ispred čijih birača će tražiti potporu za novi mandat?

Valjda misli da medijskom cenzurom informacije neće doći do biračkog tijela, ali kada treba objaviti ankete tada neovisno bilo da je riječ o Bagrokoru ili neshvaćenom smijehu ministrice Martine Dalić prilikom prezentiranja Lex Agrokora javnosti svi mediji peglaju imidž spasitelja koji u svilenim rukavicama nastavlja retoriku ili “mi” ili “oni”, ali na jedan perfidniji način.

Bilo kako bilo očigledno je da Plenkovićeva vjerodostojna vlada nije ta koja kadrovska rješenja temelji na osnovu rezultata i rada iz ljubavi prema domovini što su dokazali Nada Šikić i Ivo Bulaja, te se imenovanja temelje na principu poslušnosti i lojalnosti što se najbolje vidi u ovom slučaju kada osoba nema dana radnog staža u mirovinskom osiguranju što nije prvi slučaj u Hrvatskoj. U suprotnom ne bi došlo do smjene bivše ministrice dr.sc. Nade Šikić i vršitelja dužnosti Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivo Bulaje.

Sanjin Baković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari