Pratite nas

Nebuloze

Skandal :Prislušni uređaji premještani su u više ureda

Objavljeno

na

“Nemamo informacije da je netko protuzakonito prisluškivao, ali je nejasno da netko donese tri prislušna uređaja u Graničnu policiju BiH i stavi ih u …

… prostorije gdje nema stalnog nadzora nad njima”, kazao je danas na konferenciji za medije ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

Konferencija je održana povodom smjene 39 policijskih službenika Granične policije BiH i navoda o otkrivanju tri nelegalna uređaja za prisluškivanje tijekom inspekcijsko-kontrolnog nadzora u jednoj od organizacijskih jedinica GP BiH, a Galić je rekao da će istraga pokazati da li su korištene zakonom predviđene mjere.

Naglasio je da su ova tri uređaja posuđena od Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA), ali o tome nije obaviješteno Ministarstvo sigurnosti BiH, nema traga o njihovom ulasku, niti bilo kakvog sporazuma i ovi se uređaji nisu nalazili u prostorijama koje su predviđene za aktivnosti prisluškivanja.

“Prisluškivanje su činili oni pripadnici GP BiH koji nisu direktno ovlašteni za te poslove, a uređaji su premještani u više ureda”, istaknuo je Galić i dodao da nema informacija o osobama koje su bile prisluškivane.

Pojasnio je da je većina prisluškivanja rađena ovim nelegalnim uređajima. GP BiH posjeduje dva uređaja koja su dobivena od Ministarstva sigurnosti BiH, a na tim se uređajima svake godine vrši inspekcijski nadzor.

Galić naglašava da su pripadnici GP BiH koji su grubo kršili zakonske propise, dio njih, premješteni na drugo radno mjesto jer bi mogli ugroziti internu i kaznenu istragu ukoliko ostanu na istom radnom mjestu, a protiv njih će biti pokrenute interne istražne radnje.

O ovom slučaju je obaviješteno i Tužiteljstvo BiH.

“Ukoliko se dokaže da ima elemenata kaznenog djela svi će biti procesuirani”, naglasio je Galić i poručio da će cijeli slučaj biti ispitan do najsitnijih detalja o kojima će biti obaviješteni nadležni organi.

FENA

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Komšić: Zatvorit ću ured hrvatskog predsjednika u Mostaru

Objavljeno

na

Objavio

Željko Komšić je najavio da će zatvoriti sve što je Čović otvorio

Željko Komšić, kandidat Demokratske fronte za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, rekao je da će ukoliko pobijedi na izborima ukinuti Ured člana Predsjedništva, koji je aktualni član Predsjedništva BiH Dragan Čović otvorio u Mostaru.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović je u proljeće 2016. godine svečano otvorio Kabinet za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda u Mostaru. “Ne, ne mislim ga koristiti i kada pobijedim ukinut ću ured koji je Čović otvorio”, kazao je Komšić za Klix.ba

Još od 1996. godine u Banja Luci postoji kabinet člana Predsjedništva BiH koji dolazi iz RS, a iz Predsjedništva BiH za Klix.ba ranije je potvrđeno da je otvaranje kabineta članova Predsjedništva BiH regulirano članom 14. Poslovnika Predsjedništva BiH.

Dragan Čović je u veljači 2016. donio Pravilnik o unutarnjem uređenju Kabineta člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Izbori će pokazati hoće li spomenuti ured i dalje nastaviti koristiti Čović, ili će Komšić uspjeti u svojoj namjeri.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

Samo u BiH – Svečano ‘otvaranje prvog sloja asfalta’

Objavljeno

na

Objavio

Proteklog petka u Općini Breza u BiH svečano je otvoren – prvi sloj asfalta, objavilo je Oslobođenje.

Naime, na službenoj stranici Općine navodi se kako su kantonalni ministar za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoline Fahrudin Brkić, načelnik općine Breza Munib Zaimović i predsjednik Mjesne zajednice Mahala Omer Dedić izvršili čin svečanog otvaranja asfaltirane dionice lokalne ceste Breza – Prhinje, dionice R-444 Haldija i prilaz groblju Liješće.

Velikoj svečanosti prisustvovao je i imam lokalne džamije Amir-ef. Mukaća koji je učenjem dove blagoslovio otvaranje te dionice.

Izgradnja predmetne dionice dužine 880, širine 5,5 metara i pješačke staze duž cijele dionice širine 1 metar, započeta je tijekom 2016. godine i odvijala se u tri faze. Izveden je i prilaz prema gradskom groblju Liješće u dužini od 100 metara, navodi se na općinskim stranicama.

Vrijednost radova je 490.414 KM, a Oslobođenje navodi kako nije poznato kada će radovi na cesti biti završeni.

Na YouTubeu može se pronaći i snimka sa svečanog događaja koju je objavila Općina Breza, a na kojoj se mogu čuti govori svih političara koji su se željeli pohvaliti ovim senzacionalnim uspjehom, kao i govor imama koji je blagoslovio projekt, no tek usputno se može vidjeti i taj prvi sloj asfalta zbog kojeg je upriličena čitava svečanost.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari