Connect with us

BiH

SKB Mostar kreće u realizaciju izgradnje dječje klinike

Objavljeno

-

SKB Mostar će ovih dana raspisati natječaj za izvođača radova za izgradnju Klinike za dječje bolesti. “Zahtjev Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru za kredit od Saudijske Arabije, koji bi trebao pokrivati izgradnju nove Klinike za dječje bolesti, ovih dana u cijelosti se rješava. Nakon toga će se pristupiti natječaju za izvođača radova, potvrdila je glasnogovornica SKB-a Andrijana Pandža.

“S obzirom na veličinu projekta, procijenjeno je da će radovi krenuti do kraja ljeta, a završetak se očekuje za godinu dana”, kazala je Pandža. Zgrada Klinike za dječje bolesti nalazit će se iza zgrade Fakulteta zdravstvenih studija, a pored Klinike za onkologiju na Bijelom brijegu. Ono što je bitno za naglasiti jest to da će nova zgrada Klinike za dječje bolesti biti povezana preko takozvane tople veze s glavnim medicinskim objektom na Bijelom brijegu kao i sa zgradom Klinike za onkologiju.

33 milijuna

Početkom ove godine federalna Vlada odobrila je realizaciju kredita od Saudijske Arabije za zdravstvene institucije u HNŽ-u u iznosu od 33 milijuna KM od kojih se 22 milijuna odnose na izgradnju zgrade za Kliniku za dječje bolesti, dok je ostatak novca predviđen za ulaganje u dječji odjel RMC-a ‘Safet Mujić’ i bolnicu u Konjicu. Hercegovačko-neretvanska županija je jamac za kredit, a kreditni uvjeti su: rok otplate 25 godina s 5 godina grace razdobljem uz kamatnu stopu od 1,5 %.

Veliki kapaciteti

Prema riječima Pandže, već je završena kompletna projektna dokumentacija kao i arhitektonsko rješenje nove zgrade koja će se prostirati na površini od  6000m2. Nova zgrada predviđena je u pet etaža i to suteren, prizemlje i tri kata. Nova klinika imat će 103 smještajna kapaciteta, od kojih će 77 pripadati pedijatriji, dok će 26 kreveta pripasti dječjoj kirurgiji. Prema nacrtu projekta, predviđene su također 34 kreveta za majke pratilje, koje će ovisno o djetetovoj dijagnozi moći biti u pratnji malodobnih pacijenata. Pored navedenog, predviđeno je da se u zgradi nalaze i  uredi za liječnike i medicinske sestre kao i predavaonica za oko 100 posjetitelja.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas