Connect with us

Herceg Bosna

SKB Mostar prvi u svijetu implantirali uređaj za reumatoidni artritis

Objavljeno

on

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru organizirana je konferencija za medije povodom uspješno provedenog projekta vezanog za suvremeni oblik liječenja reumatoidnog artritisa, progresivne bolesti koja vodi teškoj invalidnosti, pomoću određenog aparata.

Radi se o povijesnom trenutku za Sveučilišnu kliničku bolnicu koja je bila prva u svijetu koja je 2011. godine implantirala uređaj za liječenje reumatoidnog artritisa. Pacijentu Peri Dragoji implantiran je uređaj pomoću kojeg danas opet živi normalno.
“Nekad nisam mogao micati prstima, uzeti bilo što u ruku, a danas zahvaljujući stručnjacima iz SKB Mostar opet radim”, kazao je Dragoje.

Projekt su predstavili ravnatelj SKB Mostar prof. dr. Ante Kvesić, dr. Sanda Miljko i i dr. Gordan Galić te 57-godišnji pacijent iz Mostara Pero Dragoje.

Kvesić je kazao kako je ovo dokaz da se u mostarskoj bolnici radi i znanstveni dio priče. Ovaj projekt potaknula je američka korporacija koja se bavi inovativnom medicinom Set Point, koja je uređaj koristila u liječenju drugih bolesti, a mostarska bolnica ga je, prva, upotrijebila u liječenju reumatoidnog artritisa.

U studiju su bila uključena dva pacijenta, jedna gospođa i gospodin Dragoje. Dvoipolsatnu operaciju obavio je dr. Gordan Galić uz ortopedski tim na čelu s dr. Zdenkom Ostojićem. O operaciji su pisali brojni svjetski mediji, a New York Times ju je proglasio ‘poslom stoljeća’.

Dragoje je kazao kako uopće nije bio skeptičan kad mu je ponuđena operacija jer “znao sam da mi ne može biti gore, samo bolje. I evo hvala Bogu, danas sam tu i mogu normalno raditi i obavljati svoj posao.”

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari