Connect with us

Vijesti

Skinuta zvijezda petokraka s Riječkog nebodera

Objavljeno

-

Kao što je u tajnosti ovog 20. rujna postavljena na vrh Riječkog nebodera, tako je tajno danas u jutarnjim satima i skinuta skulptura s motivom zvijezde – rad “Spomenik crvenoj Rijeci – samoobrambeni spomenik” riječkog umjetnika Nemanje Cvijanovića.

S obzirom da su u sklopu programa Rijeke – Europske prijestolnice kulture najavili da će zvijezda biti postavljena do 4. listopada, nekoliko dana prije kontaktirali smo EPK s pitanjem kad će zvijezda točno biti demontirana, međutim dobili smo odgovor da nam to ne mogu reći, piše Novi List

Na jednak način postavljanje zvijezde, kao što je to uobičajeno kad je riječ o drugim događanjima u sklopu EPK-a te ostalim zbivanjima u Rijeci, nije prethodno najavljeno ni medijima ni javnosti.

Zvijezda je tako jednostavno 20. rujna “osvanula” na vrhu Riječkog nebodera, kako je objašnjeno, pod tom se zvijezdom vodila i bitka za Rijeku u kojoj je poginulo 2.800 partizana pa ona na sebi, danas kao umjetnička instalacija, ima 2.800 crvenih stakalaca koja podsjećaju na te žrtve, piše Novi List.

Direktor muzeja o riječkoj petokraci: ‘Lažu, nije bilo toliko poginulih partizana’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari