Connect with us

Istaknuto

Školski primjer ‘govora mržnje’ Ranka Ostojića!?

Objavljeno

-

Medijskim pritiscima i prozivkama na račun hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića pridružio se i donedavni “Milanovićev prvi pendrek” Ranko Ostojić.

[ad id=”93788″]

Nazivajući ministra kulture “Handžarbegovićem”, Ranko Ostojić u stilu političkog komesara Rankovićeve OZNA-e iz 1946., u objavi na facebooku, pita hrvatskog ministra kulture: “Jesi li ti fašist, ustaša, “hrvatsko cvijeće”, ili si neki blaži oblik u odnosu na ove zločince?”

Handzarbegovicu….jesi li ti fasist, ustaša, “hrvatsko cvijeće ” , ili si neki blaži oblik u odnosu na ove zločince ?…

Posted by Ranko Ostojić on 3. veljača 2016

Ranko Ostojić, inače poznat kao osoba koja je svojedobno vodila parapolicijski tim čija je zadaća bila uhićenje i kompromitiranje generala Ante Gotovine, nalazi se pred novim skandalom.

Riječ je o Ostojićevim lobiranjima o otvaranju Centra za istraživanje iinovacijezapadnog Balkana (WISE), koji bi na proljeće ove godine trebao biti otvoren u zgradibivšeg Komiteta SKH u Splitu u kojoj se nalazi sjedište gradskog SDP-a i nekih SDP-u bliskih udruga.

Do realiziranja ovog projekta došlo se zahvaljujući lobiranjima Ranka Ostojića i odluke Ministarstva znanosti kulture, na temelju čega je potpisan i sporazum sa splitskim gradonačelnika Ivom Baldasara o davanju na korištenje cijelog jednog kata u zgradi Komiteta.

Zapadnobalkanski Projekt WISE ima sjedište u Sarajevu a obuhvaća Hrvatsku, Albaniju, BiH, Crnu Goru, Kosovo, Makedoniju i Srbiju.

Kako stoji u Vladinu izvješću o proteklom mandatu, u državnom proračunu za 2016. za balkanski projekt WEIS je isplaniran iznos od ukupno 370.000 kuna. Hoće li Vlada Tihomira Oreškovića i resorni ministar Predrag Šustar uvažiti ovaj prijedlog i ostaviti na životu ovaj Ostojićev projekt tek treba vidjeti?

Inače, Ranko Ostojić je u svome životopisu naveo da je već kao srednjoškolac počeo raditi, uglavnom fizičke poslove, a da mu je prvi ozbiljniji posao bio u splitskom ACY-ju gdje je 1988. radio kao prodavač. Kao mjesta svog obrazovanja naveo je Pravni fakultet u Splitu, te Norvešku i SAD, bez obzira što to značilo.

Za Ostojićev boravak u Norveškoj, vežu se i određene kontroverze. U tom kontekstu mnogi gledaju i njegov angažman kao zaposlenika Međunarodnoga crvenog križa u Kninu nakon VRO Oluja, njegov nagli uzlet u političko-policijskim vodama ali i vrlo ozbiljne optužbe za parapolicijsko djelovanje … .

V. Ljubanić/hrsvijet.net

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari