Pratite nas

Komentar

Škorić: Frane Tente je istinski hrvatski domoljub i junak koji je neopravdano zaboravljen

Objavljeno

na

frane tente

Petar Škorić, saborski zastupnik i predsjednik splitskog HDZ-a, prisjetio se jučerašnje 72. obljetnice smrti mladog Splićanina Frane Tente. Umro je 8. studenog 1947. godine, nakon mučenja od strane komunističkih vlasti.

Imao je 17 godina, a zbog sudjelovanja u akciji skidanja komunističke i podizanja hrvatske zastave na vrhu Marjana osuđen je kao maloljetnik na 5 godina robije.

Na jučerasnji dan, 8.11.1947., nakon mučenja od strane komunističkih vlasti, svoj mladi život izgubio je sedamnaestogodišnji Frane Tente, hrvatski domoljub iz Splita. Zbog sudjelovanja u akciji skidanja komunističke i podizanja hrvatske zastave na vrhu Marjana osuđen je kao maloljetnik na 5 godina robije.

U Lepoglavi su mu u samicu s prozorom bez stakla po cičoj zimi ulijevali hladnu vodu zbog čega je Frane umro od upale pluća. Njegova žrtva na najbolji mogući način oslikava pravu narav totalitarnog komunističkog režima, kojega i nakon nedavne osude od EU parlamenta u Hrvatskoj mnogi i danas štite.

Frane je istinski hrvatski domoljub i junak koji je neopravdano zaboravljen i njegovu ulogu i žrtvu treba danas primjereno valorizirati, što smo prepustili skupini povjesničara koji na tome rade.


A danas se prisjetimo njegove žrtve i žrtve svih hrvatskih domoljuba koji su podnijeli žrtvu i svoje živote položili za svoj narod i svoju državu, od stoljeća sedmog do Domovinskog rata, na krvavom i teškom putu do naše slobode i samostalnosti.


Uvijek se trebamo prisjećati svih koji su iz ideala ginuli za Domovinu, bez obzira kakav je ishod te borbe bio, neovisno je li riječ o žrtvama u ratnim sukobima ili onima koji su ubijeni kao protivnici režima.

Pri tome bitno je naglasiti da su ginuli ‘za slobodnu Hrvatsku’, a ne da su ‘herojski’ dali živote za neke velike globalističke ideologije ili nadnacionalne države.


Neka je vječni spomen, hvala i slava, Frani Tenti i svim PALIMA ZA SLOBODNU HRVATSKU! 🇭🇷

 

1948. U Lepoglavi ubijen mladi splićanin Frane Tente

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željko Glasnović: Što je komunizam napravio od umova i srca ovoga naroda?

Objavljeno

na

Objavio

Istina koja para Nebo, a ne može probiti uši i doprijeti do umova i srca ove nacije koja uporno bira svoju propast! Što je komunizam napravio od umova i srca ovoga naroda!??

 

Glasnović: Kroz medije jugozomboidi definiraju što su ljudska prava

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Glasnović: Hrvatska u raljama jugozomboida

Objavljeno

na

Objavio

HRVATSKA U RALJAMA JUGOZOMBOIDA, REKTALNIH USPINJAČA I LUZERA

Kad ćemo shvatiti – dokle god smo pod vlašću i vodstvom kadrova čiji je duh i mentalni sklop oblikovao zločinački komunistički sustav, nemoguće je očekivati dobro, pravdu i napredak u nasoj državi!?

Ključna je spoznaja da se globalna borba vodi, ne samo na gospodarskoj, političkoj i kulturnoj razini, nego na duhovnoj metafizičkoj razini, komentirao je Željko Glasnović

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari