Connect with us

Komentar

Grad Split će se papi Ivanu Pavlu II. odužiti podizanjem spomenika u njegovu čast

Published

on

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić objavio je na svome facebooku komentar o današnjem danu koji se obilježava kao spomendan pape svetog Ivana Pavla II. te kako će mu se Split odužiti podizanjem spomenika u čast:

‘Ovaj dan, 22. listopada, katolici iz cijelog svijeta obilježavaju kao spomendan pape svetog Ivana Pavla II. Ovaj dan se slavi u čast prve Svete Mise koju je sveti Ivan Pavao II. održao kao poglavar Katoličke crkve 1978. godine.

Vjernici iz cijelog svijeta uvijek će se prisjećati našeg pape i uvijek će biti zahvalni na svemu što je činio za svog života, što je širio Božju riječ u svim krajevima svijeta, što se zauzimao za mlade i položaj mladih u društvu, a posebno će ostati zapamćena njegova uloga u zauzimanju za potlačene narode koji su se u vrijeme njegovog pontifikata nalazili pod komunističkim sustavom i za kasniju uspostavu demokracije.

Hrvati će mu zauvijek biti zahvalni za to što se zauzimao za mladu hrvatsku državu u trenucima kada to u međunarodnoj zajednici nije bilo popularno i što je jedan od najzaslužnijih svjetskih državnika za međunarodno priznanje i afirmaciju Hrvatske.

Iako mu se za takvu ulogu nije lako odužiti, Grad Split će to učiniti podizanjem spomenika u njegovu čast, a s ponosom ustvrđujem kako je u pripremi prijedlog Zaključka o pokretanju postupka za provođenje projektnog natječaja za izradu umjetničkog rješenja za spomenik Ivanu Pavlu II. koji će se naći na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća.’

Spomendan sv. pape Ivana Pavla II.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari