Connect with us

Komentar

Škorić: Intoniranjem hrvatske himne početkom radnog tjedna je znak odanosti državi i narodu kojeg simbolizira

Objavljeno

on

Čelnik splitskog HDZ-a i saborski zastupnik, Petar Škorić komentirao je mogućnost uvođenja intoniranja hrvatske himne za vrijeme nastave na početku tjedna.

Danas smo mogli čuti prijedloge kojim bi se u hrvatske škole i vrtiće uvela obveza intoniranja državne himne na početku svakog radnog tjedna. Je li to potrebno i čemu se time pridonosi? Smatram kako bi na jednoj snažnoj simboličnoj razini taj potez definitivno imao pozitivan učinak.

Intoniranjem hrvatske himne početkom radnog tjedna je znak odanosti državi i narodu kojeg simbolizira. Simbolika tog čina ne prestaje tu. Ona označava da, neovisno odakle koje dijete dolazi, tko su mu roditelji, koje je narodnosti ili kakvog je socijalnog stanja, postoji nešto što ih sve ujedinjuje – pripadnost jednoj domovini i zajednici.

Taj čin djecu uči zajedništvu, zajedničkim vrijednostima, uzajamnom pomaganju i stvara osjećaj iste pripadnosti. Takav čin ne ističe ono što nas razlikuje, nego ono što nas spaja i ujedinjuje. Zato smatram kako je ova inicijativa itekako pohvalna i nadam se kako će vrlo skoro postati praksa u našim obrazovnim ustanovama.

Upravo zato ovom fotografijom želim istaknuti sličan primjer koji traje već više od stoljeća u Sjedinjenim Američkim Državama, praksa koja ističe zajedničku pripadnost i zajedničke društvene vrijednosti djeci od najranije dobi.

 

Andrej Plenković podržava da radni tjedan u školama počinje intoniranjem himne

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari