Connect with us

Politika

Škoro: Je li uistinu oporba potučena do nogu na izborima?

Objavljeno

on

PET PITANJA – PET ODGOVORA, A KVORUMA NEMA

Danas, nakon rušenja kvoruma, uvjerili smo se u mnoge stvari i možemo se o mnogočemu upitati.
Prvo, je li uistinu oporba potučena do nogu na izborima? Uvjerili smo se da nije, jer većina ovisi o samo jednom glasu.

Drugo, je li predsjednik Sabora Jandroković, koji izjavljuje kako on preuzima političku odgovornost, uistinu toliko moćan da može biti bahat kao i njegov šef Plenković?

Vidjeli smo da ne može jer je morao odgoditi glasovanje ustanovivši da nema kvorum.

Treće, što znači glasovanje kad se steknu uvjeti? To znači da kompletna vladajuća većina ovisi o dodatnom usuglašavanju stavova s manjincima, kako je u pojašnjenju rekao Jandroković.

Četvrto, jesu li saborskoj većini važniji zakon o obnovi potresom pogođenih područja i proglašenje Isključivog gospodarskog pojasa ili bezrezervna podrška uhljebničkoj ekipi koja vodi Hrvatsku gospodarsku komoru? Definitivno je važnije sačuvati preko 500 radnih mjesta u HGK-u za podobne, koji od prikupljena 233 milijuna kuna godišnje potroše čak 73 milijuna kuna na plaće.

Peto, postoji li drugi način komuniciranja osim bahaćenja, prijetnji i izvrtanja činjenica? Odgovor je – očito ne postoji. Bahatim predsjednikom Sabora upravlja bahati predsjednik Vlade koji po ne znam koji put prijeti, ovoga puta kompletnoj oporbi – rečenicom: Nikada im to neću zaboraviti.

Plenković dodatno u svojoj izjavi bagatelizira obvezni harač HGK u iznosu od, po njemu mizerne 42 kune mjesečno, dok istovremeno prikazuje kao veliki uspjeh rada svoje vlade rast mirovina u prošlom mandatu, od tri kune mjesečno, najavu rasta mirovina od 50 kuna godišnje po umirovljeniku, kao i rast minimalnog dohotka od 150 kuna mjesečno.

Bilo je dovoljno da vladajući uvrste točku o HGK u plan glasovanja pa jednostavno izađu iz sabornice i o tome glasovanja ne bi bilo. Međutim, za to treba političke mudrosti, a ne trgovačkih marifetluka. Pametnom dosta, komentirao je Miroslav Škoro na facebooku

Plenković: Oporba je napravila potez bez presedana

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari