Connect with us

Komentar

Škoro na obilježavanju Međunarodnog dana nestalih osoba – Ćipe još uvijek traži brata, a Radić oca

Published

on

S kolegom zastupnikom Stipom Mlinarićem Ćipom sudjelovao sam u obilježavanju Međunarodnog dana nestalih osoba na zagrebačkom Mirogoju i u Kongresnoj dvorani „Gastro Globus“.

Obilježavanje je održano u organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja (SUOZNHB), Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata (UDPNHBDR) i Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske (ZUHCSDR).

U Hrvatskoj još uvijek tražimo 1869 osoba nestalih u vrijeme velikosrpske agresije na Hrvatsku. Čovjek pored mene, gosp. Stipo Mlinarić Ćipe, je u toj potrazi za svojim nestalim bratom, koji je likvidiran kod pada Vukovara, uspio i zna gdje mu je grob brata. Naš politički tajnik gosp. Mario Radić još uvijek traži svog oca Radovana koji je nestao i zadnji put viđen 18. studenog 1991.

Pretpostavlja se da su ga srbočetničke snage likvidirale kod Veleprometa toga dana. Domovinski pokret u svome dosadašnjem kratkom djelovanju upozoravao je da se malo čini oko toga. Možda je današnji dan zgodan da predsjednik Vlade gosp. Andrej Plenković pita svoga najvjernijeg političkog partnera gosp. Milorada Pupovca recimo nešto o sudbini dr. Šretera.

Trebalo bi se pobrinuti da se depolitizira Državno odvjetništvo i njegov rad i da se intenzivira potraga za nestalima. Gdje ima dobre političke volje taj problem se sigurno može riješiti. Ako ga ne će riješiti oni, riješit ćemo ga mi kad dođemo na vlast, napisao je Škoro.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari