Connect with us

Politika

Škoro najavio kada namjeravaju izići s kandidatom za Zagreb

Objavljeno

on

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Miroslav Škoro rekao je u ponedjeljak kako bi ta stranka bila zadovoljna s osvojenih oko 300 mandata na lokalnim izborima, a proces formiranja lista nazvao je čistilištem gdje će se stranka riješiti ambicioznih trgovaca kojima je cilj osobno dobro.

“Na lokalnim izborim bira se više od sedam tisuća vijećnika. Ako bi Domovinski pokret ostvario rezultat od 300-tinjak vijećnika u Hrvatskoj, mislim da bismo kao mlada stranka mogli biti zadovoljni”, rekao je Škoro u Solinu na predstavljanju kandidata Domovinskog pokreta za splitsko-dalmatinskog župana Mate Šimundića.

Najavio je da će Domovinski pokret imati, kako je rekao, “izvrsnog kandidata” za gradonačelnika Splita i listu za splitsko Gradsko vijeće te da će o imenima javnost izvijestiti kada za to dođe vrijeme.

Na novinarski upit hoće li on biti kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba, Škoro je odgovorio kako će u roku od dva tjedna njegova stranka objaviti ime kandidata ili kandidatkinje za zagrebačkoga gradonačelnika.

“Mi smo stranka u nastajanju, stari smo deset mjeseci, tek smo sada ustrojili sve podružnice na terenu. Mi nismo stranka od 500 ljudi, nego stranka od 10.000 ljudi, s više od 200 ogranaka te 21 podružnicom. Kod nas postoji unutarstranačka demokracija”, rekao je.

Na dodatni upit ima li ambiciju biti kandidat za gradonačelnika Zagreba, Škoro je odgovorio da svaki član Domovinskog pokreta mora imati ambiciju, sposobnost i volju da izađe na izbore, pa i on budući da je 001 član stranke.

Rekao je da Domovinski pokret prolazi kroz fazu čistilišta.

“Ovaj proces isticanja kandidata i formiranja lista za lokalne izbore upravo je jedno čistilište gdje će se Domovinski pokret riješiti ambicioznih trgovaca kojima je cilj osobno dobro. Nama nije cilj osobno dobro, mi ćemo uvijek biti u koaliciji s narodom i s onima koji su pošteni i čestiti, a oni koji su nepošteni i nečestiti, koji žele trgovati i gledaju svoj interes, njima nije mjesto u Domovinskom pokretu i mogu slobodno otići istog trenutka već danas”, poručio je Škoro.

Istaknuo je kako u Domovinski pokret dio ljudi dolazi “sa željom da trguje, ucjenjuje i realizira neke svoj frustracije iz nekih vremena”, što on oštro osuđuje.

Na novinarsku opasku kako se među ljudima u Domovinskom pokretu mogu vidjeti i oni koji su sudjelovali “u dosadašnjim vlastima i nisu ostavili najbolji dojam”, Škoro je uzvratio riječima: “Tko ima manji grijeh, neka prvi baci kamen.” Dodao je da će vrijeme pokazati tko treba ostati, a tko otići.

“Nisam ovdje da bih odbijao ljude, ja sam ovdje da bih ih okupljao, nisam stativa, nego sam magnet. Nisam ovdje da bih svađao ljude, nego da bih ih mirio, čovjek sam koji je svojim djelovanjem dosad, ratujući u Hrvatskoj i svugdje u svijetu gdje ima Hrvata, bio integralni faktor, a ne netko tko dijeli”, istaknuo je Škoro.

“Ako vi vidite nekog u ovom trenutku koji bi trebao na bilo koji način biti označen i prijavljen bilo kome od institucija, ja vas pozivam da to istog trenutka napravite”, rekao je Škoro novinarima.

Mate Šimundić je izjavio da će se on kao splitsko-dalmatinski župan zauzimati za rješavanje ekoloških i demografskih problema te za rješavanje problema nezaposlenosti.

Također je rekao kako je županijska uprava prevelika, s puno upravnih odjela i savjetnika te da ju treba pojednostavniti.

“Mislim da je sadašnjem županu Blaženku Bobanu odzvonilo, on može otići u političku mirovinu i treba ga zamijeniti netko manje politički ovisan o mentorima”, poručio je Šimundić.

Miroslav Škoro je pri predstavljanju kandidata za splitsko -dalmatinskog župana pogrešno izgovorio njegovo prezime – Šimičević umjesto Šimundić, nakon čega je priznao da je pogriješio i ispričao se.

“Nadam se da će Mate Šimundić i njegova obitelj prihvatiti moju ispriku”, rekao je Škoro. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari