Pratite nas

Politika

Škoro: Neće nitko napustiti brod Domovinskog pokreta

Objavljeno

na

Foto: dnevnik.hr

Miroslav Škoro mislio je da će mu Andrej Plenković biti ministar vanjskih poslova, a na kraju Andrej Plenković uopće ne treba Domovinski pokret. Koji su mu planovi za dalje, Miroslav Škoro otkrio je u Dnevniku Nove TV.

Domovinski pokret, prema rezultatima koje je objavio DIP, osvaja 16 saborskih mandata. Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro kazao je da je zadovoljan rezultatima izbora.

Škoro kaže da nije u kampanju i predizbornu utrku ušao zato što misli da ga treba Andrej Plenković. “Ušli smo u kampanju zato što smo mislili da nas treba hrvatski narod i birači su pokazali da nas trebaju. Stvar je to osobnog doživljaja. Prije nekoliko mjeseci nije bilo Domovinskog pokreta, sada smo treća politička snaga i moramo to prihvatiti. Što će se događati u preslagivanju, vidjet ćemo”, objasnio je Škoro.

Navodi kako nitko neće otići iz Domovinskog pokreta. “Neće nitko napustiti brod Domovinskog pokreta. Vidjet ćemo što će se dogoditi u razdoblju koje je pred nama. Plenković će nastaviti vladati kao i do sada. Ima manje glasova, a više mandata, to je isto jedan podatak koji je indikativan”, kazao je Škoro.

“Mi smo napravili čudo. Imamo 16 mandata. Koji žetončići će pristupiti Andreju Plenkoviću i njegovoj trgovačkoj koaliciji ne znam. Vidjet ćemo, ja vjerujem da to među nama neće napraviti nitko”, istaknuo je.

Za stavljanje sestre na listu kaže kako se radi o stručnoj osobi. “Mislim da je dr. Vesna Vučemilović, osim što je moja sestra, vrhunski stručnjak, a vidjelo se i iz ovih nastupa da uistinu barata s tim”, dodao je Škoro.

Kao treća politička snaga ima pravo na potpredsjedničko mjesto. “Mi ćemo raditi ono što mislimo da je najbolje, a to je nastaviti inzistirati na strukturalnim reformama koje su bitne. Ja vjerujem da i ova nova vlada i saborska većina neće biti u stanju provoditi one prave i istinske reforme koje su važne. Sve će to biti na razini kozmetike i održavanje koalicije da bi se ostalo na vlasti”, kazao je Škoro.

Kaže da će biti u Saboru. “Već sam jednom pokazao da to meni nije najvažnija stvar na svijetu i izašao sam nakon osam mjeseci. Sad neću, odgovoran sam predsjednik političke opcije”, dodao je Škoro.

Suverenisti osnivaju vlastiti klub u Saboru, ali kažu da to nije razlaz sa Škorom

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari