Connect with us

Razgovor

Škoro: Ta podijeljenost između naših dijelova zemlje je toliko intenzivna da kao da sam s Marsa došao

Objavljeno

-

Miroslav Škoro – inženjer građevinarstva i diplomirani ekonomist, a odnedavno i doktor znanosti bio je gost HRT-ove emisije “U svom filmu” urednice i voditeljice Tončice Čeljuske.

Njegovi talenti su brojni, ali s onim glazbenim dodirnuo je dušu naroda. Trenutno ga pratimo i kao samozvanog predsjednika žirija u popularnom showu Zvijezde pjevaju, gdje svojim opaskama nasmijava natjecatelje i publiku.

U uvodnom dijelu je govorio o studiranju i doktoratu, a osvrnuo se na digitalizaciju i internetsko doba. Uz dva fakulteta, radio je kao novinar, voditelj, scenarist, a bio je i u politici.

– Politika je briga za javno dobro, rekao je.

Dodao je da se u politici nije snašao, pa ju je napustio. Shvatio je da je najvažnija stvar imati kvalitetne ljude oko sebe.

Osvrnuo se na trenutnu funkciju člana žirija u HRT-ovom showu “Zvijezde pjevaju”, rekao je kako ne može “žirijati” drugima jer ni on sam nije “neki veliki pjevač”. Smatra da ljudi traže nova lica, nove događaje, a nemamo infrastrukturu za prihvatiti te ljude i njima se baviti, fale nam fakulteti za razna glazbena zanimanja.

Škoro je govorio o počecima bavljenja glazbom, rekao je da je bio ministrant, pa je tijekom blagoslova kuća skupio novce i tada je kupio prvu gitaru s kojom je počeo skladati prve stihove.

Prekretnica u karijeri mu je bila “Ne dirajte mi ravnicu” – ona je ušla u antologiju, govorio o tome kako je nastala ta pjesma. Na putu za SAD je iz čiste nostalgije napisao i tu pjesmu koja se prvotno zvala “I ja ću se vratiti”.

Govorio je o svojim koncertima, rekao je da ne voli sistem najava – pjesma, voli pričati između pjesama, reći nešto o nekoj temi. Rekao je da je nakon jednog koncerta publici dijelio čvarke.

Život mu je obilježen činjenicom da je Dalmatinac koji je odrastao u Slavoniji – obilježilo ga je odrastanje između ta dva svijeta. Škoro kaže da je i o tome napisao pjesmu. Kaže da je u Slavoniji uvijek bio Dalmatinac, a u Dalmaciji je uvijek bio Slavonac.

– Ta podijeljenost između naših dijelova zemlje je toliko intenzivna da kao da sam s Marsa došao, kazao je.

Kaže da je najbolje da bude mali, frustrirani Hrvat.

 

Škoro: Ne može se dalje ako je obrazac političkog ponašanja isključivo kompromis ne bi li se ostalo na vlasti do kraja mandata

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari