Connect with us

Vijesti

Škoro: ‘Nema jala zbog gubitka izbora, ja sam svoje ciljeve ispunio’

Objavljeno

-

U kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma od 10 sati održava se konstituirajuća sjednica zagrebačke Gradske skupštine.

Prema sporazumu koji su potpisali Možemo i SDP, mjesto predsjednika Gradske skupštine pripalo je SDP-u, koji je za taj položaj odabrao Joška Klisovića.

Inače, sporazum ima 28 točaka, a neke su od njih obnova, reforme gradskih poduzeća i gradskih tvrtki, transparentniji proračun i digitalizacija.

Zastupnica u Gradskoj skupštini Marina Ivandić (Možemo!) kazala je u emisiji Studio 4 da koalcijski sporazum s SDP-om definira programske i političke ciljeve djelovanja u Skupštini.

– Programskih točaka je 28, ali to ne isrpljuju naše ambicije. Iznimno nam je važno da radna tijela Skupštine počnu što prije s radom, kazala je.

Predsjednik Skupštine bit će Joško Klisović (SDP), a dvoje potpredsjednika iz Možemo! i partnera bit će Ivana Kekin i Klaudija Celakoski.

– U prethodnom sazivu bili smo konstruktivna oporba, u ovom sazivu imamo stabilnu većinu, ali problema je mnogo i želimo uzeti vremena kako bi našli najbolja rješenja, čuli i konstruktivne prijedloge oporbe i odgovorno pristupili ovoj kompleksnoj situaciji, kazala je Ivandić.

Prvi potezi i rezultati

Ivandić je rekla kako su zamolili za malo strpljenja jer treba vremena za “kvalitetnu podlogu” za konkretne poteze.

– Smatramo da je procedura Uprave Holdinga ispoštovana jer je Zakon o lokalnoj samoupravi jasan. Vjerujemo da nije učinjena pogeška i da će se doći do povoljnog rješenja, kazala je Ivandić.

Miroslav Škoro je prije konstituiranja Gradske skupštine Grada Zagreba kratko komentirao očekivanja.

“Očekivanje je da konstituiramo Sjednicu i počnemo raditi. Vidjet ću hoću li ostati u Skupštini”, rekao je Miroslav Škoro i dodao:

“U sazivu većinu ima Možemo i SDP, koalicijski partneri koji bi trebali ispuniti obećano. Kako stvari stoje, to ne rade. Mislim da platforma Možemo ima dobro ime – možemo raditi što hoćemo, ali deplasirano je govoriti o miljeniku medija.”

“Nema jala zbog gubitka izbora, ja sam svoje ciljeve ispunio”, dodao je: “Tomaševića nije mogla pobijediti ni Angela Merkel uz podršku koju je imao u Hrvatskoj. Ne vidim ljutnju u činjenici da je netko miljenik medija, to su mediji i sami izjavili.

Kontradiktorna su samo obećanja o transparentnosti i javnim natječajima, opravdava se potez, a Tomašević izjavljuje da dok je najavljivao javne natječaje, da je mjesecima pregovarao sa sadašnjim čelnim čovjekom Holdinga. Iznenađuje me da netko tko zna sve vozače tramvaje abecednim redom, ne zna da Holding ima dug. To svi znamo, a njega je to sad iznenadilo.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari