Connect with us

Vijesti

Škoro: U nedjelju moramo obraniti svoj grad

Objavljeno

on

Kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro imao je završno obraćanje uoči lokalnih izbora koji se održavaju ove nedjelje.

Danas je zadnji dan ove naše dvotjedne kampanje u drugom krugu za izbor gradonačelnika Grada Zagreba, rekao je Škoro na početku pressice.

Htio bih komentirati ovo što se dogodilo u našem medijskom prostoru u zadnja dva tjedna. Osnovna riječ koja je obilježila kampanju je – huškanje. Tko je huškač? Ja huškač? Huškanje znači poticati na pobunu i sukobe, huškati se može na rat i na tučnjavu. Jedino što se događalo kad je ova kampanja u pitanju s moje strane je inzistiranje na istini. Istina je da je gospodin Tomašević i platforma Možemo! iznikla iz situacije u kojoj su se okrenule stotine milijuna kuna, rekao je Škoro.

Nisam uzeo mrtvački kovčeg i odnio ga pred Ministarstvo kulture. Nisam lupao u lonce, gurao kante za smeće, vršio atak na način da sam se valjao po podu ili vezao za drvo, samo sam sa svojim timom iznosio podatke. Na vama novinarima je bilo i još uvijek je da to zajedno sa mnom provjerite. Bilo je usuglašeno gotovo unisono stavljanje medija na stranu jednog kandidata. I znam da će mnogi od vas kazati da to nisu radili, ali većina je, rekao je Škoro.

Novinari su u svoje slobodno vrijeme, veselja radi, iznosili kojekakve situacije i govorili vrlo ružno o meni, rekao je Škoro.

Zatim dogodilo se nezapamćeno uključivanje vrha politike u kampanju. Predsjednik, premijer, kod nas je to normalno i to naravno nije huškanje, rekao je Škoro.

Jedino što sam uspio shvatiti je da sve te strukture povezuje novac bez motike. Oni su se oznojili jedino džogirajući ili igrajući basket, rekao je.

Pozvao je birače da izađu na izbore, nazvavši to jedinim referendumom.

Eto vam sada referenduma umjesto svih onih koji su nam uskraćeni. Svaki glas je bitan, i glas branitelja i obrtnika i prosvjetara i umirovljenika i intelektualaca i radnika, a posebno je bitan glas mladih ljudi, rekao je Škoro.

U nedjelju moramo obraniti svoju zemlju, svoj Grad Zagreb, svoj stil života, svoju tradiciju. Izađite na izbore i pokažite da nas još ima, nas koji nismo korumpirani, nas koji nismo dio klijentelističke hobotnice, nas koji mislimo drugačije…, rekao je Škoro.

Upitan o predizbornim anketama, Škoro je rekao da ih ima različitih. “Naše ankete govore da smo mi tu negdje, li-la, u pat poziciji smo. Prema onome što ja vidim, odlučivat će vrlo mala razlika”, rekao je Škoro, dodavši da misli i da će odaziv na izbore biti dobar.

I o meni se svašta pričalo. Vidio sam svakakvih fotomontaža na moj račun, rekao je Škoro, odgovarajući na pitanje da su iz Tomaševićeva tima rekli da su njegovi ljudi huškali.

Oni imaju nadnaravne sposobnosti. U internetskom prostoru svatko može iznijeti svoj stav. Ne bih bio toliko hrabar kao što su oni. Vidio sam i svakakih montaža o sebi, ne bih bio siguran da to ne dolaze s njihove strane. Ponavljam, nisam ja lupao u lonce, valjao se po podu, rekao je Škoro, prenosi N1.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari