Connect with us

Magazin

Miroslav Škoro – ‘Hrvatskoj apsolutno trebaju borbeni avioni’

Objavljeno

-

Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, kaže za Novu TV da su Hrvatskoj potrebni borbeni zrakoplovi, a on osobno prihvatio bi američku ponudu jer su, kaže, oni dokazani hrvatski saveznici

Što se zastupnika Stjepe Bartulice i Hrvoja Zekanovića tiče, sve je spremno za glasanje videolinkom, potvrdio je Miroslav Škoro, dodajući da je sa Zekanovićem u dobrim odnosima. Bartulica je u samoizolaciji.

Škoro na Novoj TV kaže da će podržati zakon o obnovi Zagreba iako su uložili amandmane, no kaže da je on ovakav neprovediv. “Voljeli bismo da država da 60 posto novca, treba podržati zakon koji je u korist građanima. Iako kako je sada složen je neprovediv, jer novca nema. Ako novca ima, postoje objekti u vlasništvu države, zašto već sad nismo krenuli u obnovu Lisinskog, bolnica, škola…”, kaže Škoro.

Na antikorona prosvjedu nije bio jer je bio na putu. “Građani imaju pravo manifestirati svoje nezadovoljstvo. Troje zastupnika bili su tamo svojom voljom, ali to je odmah predstavljeno kao okupljanje desnice”, kaže Škoro, dodajući da ni u njegovoj obitelji ne misle svi isto.

Kritizirao je rad Stožera. “Neuvjerljiv je, najprije kaže da možeš otvoriti teretanu, pa ne možeš, pa opet možeš”, kaže Škoro, kritizirajući ih zbog nedosljednosti, te je spomenuo i primjer premijera Andreja Plenkovića koji nije išao u samoizolaciju nakon što je bio u kontaktu sa zaraženom osobom.

U jednom trenutku isprovociran podpitanjima novinarke Sabine Tandare Knezović, zastao je i upitao: “Da ja odem?”. No, ipak nije otišao, već je nastavio kritizirati vlast zbog odluka o zaključavanju države.

“Premijer je preuzeo odgovornost kad je otvorio državu za sezonu, ali treba slušati stručnjake”, kaže Škoro.

Na pitanje o razlozima pada popularnosti Domovinskog pokreta, Škoro kaže da nikad nije davao veliku pozornost anketama. “Da je po anketama u Europskom domu bi sjedili HDZ-ovci, a SDP bi bio trenutno na vlasti. Mi već imamo preko 7000 članova”, kaže Škoro.

Podržao je kupnju borbenih aviona. “Hrvatskoj apsolutno trebaju borbeni avioni. Imamo povijest sa zemljama poput SAD-a, koje su nam pomagale. Ja bih definitivno išao s dokazanim saveznicima, to su Amerikanci”, rekao je Škoro.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari