Pratite nas

Reagiranja

ŠKORO: ‘Vratit ćemo državu narodu. Pobijedit ćemo’

Objavljeno

na

Slobodna Dalmacija danas je objavila kako je tvrtka “Omega software”, u kojoj vlasnički udio ima i predsjednički kandidat Miroslav Škoro, sklopila nekoliko unosnih poslova s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kojem je na čelu Gabrijela Žalac.

Riječ je o poslovima čija ukupna vrijednost iznosi oko 26 milijuna kuna, a koje “Omega software” dobiva za usluge održavanja i nadogradnje sustava eFondovi, piše Slobodna Dalmacija.

O spomenutim se poslovima u četvrtak poslijepodne na svojoj Facebook stranici videoporukom oglasio i Miroslav Škoro.

– Dragi prijatelji, danas je u hrvatskom medijskom prostoru bio na djelu pokušaj moje kompromitacije s ciljem da me stave u isti koš s omrznutom političkom elitom – započeo je Škoro svoje obraćanje putem kraće video snimke pa nastavio.

– Htjeli su stvoriti percepciju u javnosti da navodno moja tvrtka, u kojoj imam samo pet posto udjela, radi milijunske poslove s jednim ministarstvom. A zašto? Pazite sad ovo – jer je današnja ministrica s 14 godina jahala konja u mom spotu. Ja dam eto, kao vidoviti Milan, već 1993 godine znao da će ona jednoga dana biti ministrica. Prije svega, i što me najviše vrijeđa, gospođa ministrica nije uopće jahala konja [u spotu ‘Ne dirajte mi ravnicu’], nego je glumila u spotu “Šumi, šumi javore”. Kako nemam vremena trčati od redakcije do redakcije, svoj odgovor objavljujem na ovaj način.

Nikada nisam tajio svoje poslove niti poslovne udjele koje imam. Ponosni sam vlasnik, nažalost, samo pet posto udjela u tvrtki “Omega software”, a u njoj vrijedno radi stotinjak inženjera i stručnjaka koje smo uspjeli zadržati u našoj zemlji. Rade isključivo na vlastitom razvoju i nude originalna hrvatska rješenja u sektoru informacijskih tehnologija. I još jedna stvar – ne rade samo s Ministarstvom regionalnog razvoja, nego rade i s drugim ministarstvima i državnim institucijama, a poslove dobivaju na otvorenim javnim natječajima.

Slijedimo li logiku onih koji su mi pokušali pakirati, da je tvrtka u kojoj imam pet posto vlasništva samo moja, onda je i Hrvatski Telekom moja tvrtka jer i u njoj imam dionice, a ona isto radi s državom, i to puno više. Sve u životu stekao sam svojim radom i za svaku kunu mogu dokazati podrijetlo, za razliku od nekih koji već godinama, pa evo i danas, pune novinske stupce, vadeći se na onu staru “tko je jamio, jamio”. To više tako neće ići, gospodo.

Nakon pobjede na izborima i promjene Ustava, raspisat ću zakonodavni referendum zakona o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine. Pri tome ću prvo tražiti da provjere svu moju imovinu, a tek potom ćemo ići na imovinu svih drugih političara i dužnosnika.

Vratit ćemo državu narodu. Pobijedit ćemo, i to bez obzira na današnje, dosadašnje i buduće podvale – završio je Škoro.

Što vi mislite o ovoj temi?

Reagiranja

Ministar Horvat nije rekao rečenicu: ‘Miroslav Škoro u ovom trenutku nije kandidat HDZ-a’

Objavljeno

na

Objavio

Darko Horvat nije rekao rečenicu: “Miroslav Škoro u ovom trenutku nije kandidat HDZ-a”, kako to danas objavljuje portal N1 televizije.

Ovakva formulacija može upućivati na zaključak kako Horvat očekuje da bi Škoro u nekom trenutku ipak mogao postati kandidat HDZ-a.

Naravno, Da Darko Horvat nije rekao to što je objavljeno na portalu N1 televizije dokazuju i izvješća svih drugih medija.

Čak i portal N1 televizije u naslovu ima točnu izjavu, ali je onda netko tekst malo “kratio” pa je sve dobilo sasvim drukčiji kontekst. Vjerovat ću da je slučajno, komentirao je Ante Gugo.

Podsjetimo, ministar gospodarstva Darko Horvat je nazočio sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Upitan kako komentira premijerovu izjavu da je “glas za Miroslava Škoru glas za Milanovića”, odgovorio je:

– Gledajući natpise u proteklih nekoliko dana i nespretne izjave gospodina Škore, ja sam isto mišljenja da svi oni koji u ovom trenutku isto misle kao Miroslav Škoro i daju mu potporu krijući se iz kontigenta ili prizivajući glasove HDZ-a uvelike griješe. On nije kandidat HDZ-a. U ovom trenutku ga podržava netko s kim je HDZ pokušao suradnju, ali jednostavno nije bilo zajedničkog jezika i svi oni koji ga različitim filozofijama prizivaju kao svog kandidata neka im to tako i bude. HDZ je na svim svojim tijelima vrlo jasno i jednoglasno odabrao Kolindu Grabar-Kitarović za svoju kandidatkinju za predsjednicu i uvjereni smo da će i u narednih pet godina Hrvatsku voditi žena.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Škoro odgovorio Plenkoviću: Njegova Vlada nije parodija, nego tragedija

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro odgovorio je  premijeru Andreju Plenkoviću, koji je, komentirajući Škorin predizborni skup, rekao da mu je to djelovalo kao parodija na Večernju školu.

Škoro je Plenkoviću odgovorio putem Facebooka, poručivši Plenkoviću da njegova Vlada nije parodija, nego tragedija.

“Politički pokret ljudi željnih promjena koji se okupio oko mene sve je samo nije parodija. Zna to i (uskoro bivši) premijer Plenković, zato i daje panične izjave. Neki bi njegovu vladu možda nazvali parodijom, ali ja mislim da je točnije reći da se radi o tragediji. Parodija zabavlja ljude, a ovo što rade Plenković i njegovi birokrati nije nimalo zabavno, već je upravo tragično. Tog briselskog činovnika i nekolicinu njegovih ministara bez dana radnog iskustva nijedan poduzetnik, uključujući mene, nikad ne bi zaposlio u svojoj tvrtki. Zašto onda da nam vode državu?!

Došao je njihov kraj i oni to znaju! 22. prosinca hrvatski će im narod na izborima poslati jasnu poruku da je vrijeme da pakiraju kofere. Plenkoviću i njegovoj kandidatkinji to, vjerujem, neće teško pasti zato što im je Hrvatska tek jedna stanica. Poslušno su izvršavali zadatke, zanemarujući pritom volju hrvatskog naroda, pa će sigurno biti nagrađeni briselskim i inim sinekurama.

A mi ćemo dalje bez njih, popraviti sve ono što su uništili i degradirali. Vratimo Hrvatsku narodu – SAD IL’ NIKADA!”, napisao je Škoro na Facebooku.

Andrej Plenković: Škorin nastup djelovao mi je kao parodija na Večernju školu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari