Pratite nas

Reagiranja

ŠKORO: ‘Vratit ćemo državu narodu. Pobijedit ćemo’

Objavljeno

na

Slobodna Dalmacija danas je objavila kako je tvrtka “Omega software”, u kojoj vlasnički udio ima i predsjednički kandidat Miroslav Škoro, sklopila nekoliko unosnih poslova s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kojem je na čelu Gabrijela Žalac.

Riječ je o poslovima čija ukupna vrijednost iznosi oko 26 milijuna kuna, a koje “Omega software” dobiva za usluge održavanja i nadogradnje sustava eFondovi, piše Slobodna Dalmacija.

O spomenutim se poslovima u četvrtak poslijepodne na svojoj Facebook stranici videoporukom oglasio i Miroslav Škoro.

– Dragi prijatelji, danas je u hrvatskom medijskom prostoru bio na djelu pokušaj moje kompromitacije s ciljem da me stave u isti koš s omrznutom političkom elitom – započeo je Škoro svoje obraćanje putem kraće video snimke pa nastavio.

– Htjeli su stvoriti percepciju u javnosti da navodno moja tvrtka, u kojoj imam samo pet posto udjela, radi milijunske poslove s jednim ministarstvom. A zašto? Pazite sad ovo – jer je današnja ministrica s 14 godina jahala konja u mom spotu. Ja dam eto, kao vidoviti Milan, već 1993 godine znao da će ona jednoga dana biti ministrica. Prije svega, i što me najviše vrijeđa, gospođa ministrica nije uopće jahala konja [u spotu ‘Ne dirajte mi ravnicu’], nego je glumila u spotu “Šumi, šumi javore”. Kako nemam vremena trčati od redakcije do redakcije, svoj odgovor objavljujem na ovaj način.

Nikada nisam tajio svoje poslove niti poslovne udjele koje imam. Ponosni sam vlasnik, nažalost, samo pet posto udjela u tvrtki “Omega software”, a u njoj vrijedno radi stotinjak inženjera i stručnjaka koje smo uspjeli zadržati u našoj zemlji. Rade isključivo na vlastitom razvoju i nude originalna hrvatska rješenja u sektoru informacijskih tehnologija. I još jedna stvar – ne rade samo s Ministarstvom regionalnog razvoja, nego rade i s drugim ministarstvima i državnim institucijama, a poslove dobivaju na otvorenim javnim natječajima.

Slijedimo li logiku onih koji su mi pokušali pakirati, da je tvrtka u kojoj imam pet posto vlasništva samo moja, onda je i Hrvatski Telekom moja tvrtka jer i u njoj imam dionice, a ona isto radi s državom, i to puno više. Sve u životu stekao sam svojim radom i za svaku kunu mogu dokazati podrijetlo, za razliku od nekih koji već godinama, pa evo i danas, pune novinske stupce, vadeći se na onu staru “tko je jamio, jamio”. To više tako neće ići, gospodo.

Nakon pobjede na izborima i promjene Ustava, raspisat ću zakonodavni referendum zakona o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine. Pri tome ću prvo tražiti da provjere svu moju imovinu, a tek potom ćemo ići na imovinu svih drugih političara i dužnosnika.

Vratit ćemo državu narodu. Pobijedit ćemo, i to bez obzira na današnje, dosadašnje i buduće podvale – završio je Škoro.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Predsjednica oštro odbacila pokušaj reinterpretiranja njezinih izjava o migrantima

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović oštro je odbacila pokušaj reinterpretiranja njezinih izjava vezanih uz pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija i istaknula je da hrvatska policija postupa u skladu sa zakonom i humano, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednice.

“Oštro odbacujem pokušaj reinterpretiranja izjava vezanih uz pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija”, rekla je Grabar-Kitarović.

Istaknula je kako “hrvatska policija u obavljanju poslova nadzora državne granice, samim time i granice EU pri sprječavanju ilegalnih migracija postupa zakonito, profesionalno i humano, a sredstava prisile prema prekršiteljima zakona primjenjuje u najmanjoj mogućoj mjeri koja je neophodna za zaštitu sigurnosti policijskih službenika i za obavljanje njihovih zadaća”.

Naglasila je da je sigurnost temeljni uvjet stabilnosti i razvoja Hrvatske i samim time jedna od njezinih ključnih zadaća.

“To su činjenice koje nikakve igre riječi, krivi prijevodi ili iz konteksta izvučeni dijelovi izjava ne mogu i neće promijeniti.”

Predsjednica se oglasila nakon što su svjetski mediji i HRW reagirali na intervju koji je dala za švicarsku javnu televiziju SRF.

Tijekom prošlotjedne posjete Švicarskoj, novinar švicarske državne televizije je predsjednici kazao da televizija posjeduje snimke pretučenih migranata koji tvrde da ih je hrvatska policija nasilno i ilegalno odvratila od ulaska u zemlju, a predsjednica je odgovorila da “govori o ilegalnim imigrantima koji žele iligalno ući u Hrvatsku”.

“Zašto mislite da je to ilegalno? Govorimo o ilegalnim migrantima, ljudima koji ilegalno žele ući u Hrvatsku i policija ih šalje nazad u Bosnu i Hercegovinu. Postoje otvoreni granični prijelazi koji su otvoreni za sve koji žele doći u Hrvatsku i zatražiti azil”, rekla je predsjednica za švicarsku televiziju.

Također je kazala da se zbog takvih optužbi raspitala kod ministra unutarnjih poslova, ravnatelja policije i policajaca na terenu i da su joj oni u više navrata potvrdili da ne koriste “pretjeranu silu”.

“Naravno da je potrebno malo sile kada potiskujete ljude, ali morate vidjeti i kakav je to teren koji prelaze pretežito po noći”, rekla je predsjednica koja je pred odlazak u Švicarsku posjetila granični prijelaz u Kordunskom Ljeskovcu.

(Hina)

 

Željko Glasnović: Migrantski val se zahuktava (VIDEO)

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Spomenik žrtvama Holokausta ne dopada se notornim provokatorima

Objavljeno

na

Neka tzv. Antifašistička liga predvođena notornim Pusićem (bratom Vesne Pusić) i Teršelič ne odustaje od svojeg zahtjeva  u svezi  podizanja spomenika žrtvama Holokausta u Zagrebu. Oni prije svega traže da na postamentu spomenika u posveti „žrtvama Holokausta“ stoji „žrtvama ustaškog režima“, što je njihovo pravo.

Međutim, Grad Zagreb želi i postavit će spomenik svim žrtvama Holokausta. Time se, kako oni lažu, ne želi umanjiti značaj i težina zločina nad Židovima od 1941. do 1945., već dapače skrenuti pozornost na zločine koji su učinjeni u II. svjetskom ratu. Spomenik će se podignuti pokraj zagrebačkog Glavnog željezničkog kolodvora, nedaleko parne lokomotive koja tamo kao eksponat stoji već godinama, a za koju su sve  vrijeme tvrdili da je od željezničke postaje Koprivnica pa do predgrađa ovog grada – Danice – prevozila logoraše, u prvi ustaški logor. Međutim, tek je nedavno dokazano da to nije istina, da to uopće nije ta lokomotiva i da nema nikakve veze s ustaškim logorom Danica, za koji su „povjesničari“ i pojedini „akademici“ pisali da je u tom prvom ustaškom logoru pobijeno oko 30 tisuća ljudi, pa 10 tisuća, da bi se sad zaustavili na svega (slovom i brojkom) tri, ali ni za njih nema valjanih dokaza! Pored toga, prvi ustaški logor uopće se ne nalazi na mjestu gdje je on stvarno postojao, ali to „antifašiste“ ni malo ne smeta, a niti ne dolaze u Koprivnici da se barem „pomole“ za ta tri (koja ne postoje).

Nu, kad bi se uvažile njihove želje da na svakom spomeniku piše da je riječ o „žrtvama ustaškog terora“ ili „zločina“, onda neka i na svim drugim spomenicima, od Jazovke do Macelja, piše da su tamo pobijeni nevini Hrvati od partizana- komunista, predvođenim zločincem Josipom Brozom Titom, što je istina.

Uostalom, neka Pusić i Teršelič postave svoj spomenik „ustaškim žrtvama“, tko im brani, tim prije jer primaju enormne donacije od Republike Hrvatske i drugih, pretežno i nažalost za navodno iznošenje laži, obmana i kleveta.

Ti tzv. antifašisti također su istaknuli da su podnijeli podnesak DORH-u tražeći hitno postupanje po kaznenoj prijavi koju su podnijeli protiv hrvatskog redatelja, časnog i uvaženog  Jakova Sedlara još 15. srpnja 2016. zbog njegova (inače odlično i istinitog!) dokumentarnog filma „Jasenovac-istina“.

Čudi nas da nikada nisu prijavili DORH-u da istraži, pronađe i prijavi one koji su recimo u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata pobili više od 400 nevinih dječaka i djevojčica hrvatske nacionalnosti, odnosno da na spomeniku toj djeci u Slavonskom Brodu ne piše „pobijeni od srpskih zločinaca“!? Ili da na vukovarskoj bolnici piše da se nakon srpske okupacije zvala „Sv. Sava“, da joj je na čelu bio navodni ratni zločinac Vojislav Stanimirović i da su je „srušili srpski četnici-zločinci“, a obnovili Hrvati!? Itd. i tako redom.

Što u tome ima loše?

Mladen Pavković

Antifašistička liga traži izmjenu posvete na spomeniku žrtvama Holokausta

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari