Connect with us

BiH

Skup o pridruživanju BiH Europskoj uniji

Objavljeno

-

U Zagrebu se održava skup o pridruživanju Bosne i Hercegovine Europskoj uniji. Sudjeluju brojni uzvanici – od hrvatskih europarlamentaraca do šefa delagacije EU-a u BiH.
[ad id=”93788″]
Skup je otvorio ministar Miro Kovač koji je istaknuo da će Hrvatska biti najveći i najbliži partner BiH na njezinom putu prema Europi. Pohvalio je tamošnju vlast što su u veljači predali zahtjev za članstvom te ih ohrabrio da nastave tim putem i ubrzaju reforme.

Prvi potpredsjednik vlade Tomislav Karamarko sastao se sa šefom Delegacije Europske unije u BiH Larsom-Gunnarom Wigemarkom i rekao mu kako je Hrvatska stalan i pouzdan partner Bosne i Hercegovine, kako zbog dobrosusjedskih odnosa, tako i zbog bosanskohercegovačkih Hrvata, priopćeno je iz Banskih dvora.

BiH ima punu potporu Hrvatske na putu prema euroatlantskim integracijama. Hrvatska će joj pružati i aktivnu pomoć na temelju svojih iskustava iz pregovaračkih procesa, izjavio je Karamarko i istaknuo važnost pune suverenosti i jednakopravnosti svih triju konstitutivnih naroda u BiH.

europski put

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari