Skup ‘podrške BiH’ u Zagrebu završio uhićenjima

4

Zbog vrijeđanja policijskih službenika, dvije žene odvedene su u policijsku postaju. 

Pod parolom “Jedna zajednička klasa, jedna zajednička borba” večeras se na Cvjetnom trgu okupilo tristotinjak građana kako bi podržali prosvjede u Bosni i Hercegovini.

[dropcap]K[/dropcap]ako su istaknuli organizatori, koji su se okupili u Facebook grupi “Bosna je krenula, krenimo i mi – u prosvjede”, situacija u Hrvatskoj jednaka je onoj u susjednoj zemlji i to se treba mijenjati. Prosvjednici su, na Cvjetnom trgu poručili kako se “protiv političke destrukcije smije i mora govoriti, a borba radnika u BiH, borba je i Hrvata”.

U Bosni ljudi se bore za prava koja su u posljednja dva desetljeća izgubili, a mi ne smijemo okretati glavu – rekao je Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata, koji je također došao podržati prosvjed. Nakon Cvjetnog trga, prosvjednici su, vičući “Dolje vlade, dolje banke”, “Svi na ulice” te “Revolucija, jedina solucija”, krenuli prema USKOK-u i Ministarstvu financija gdje su zahtijevali da institucije “konačno počnu raditi svoj posao”.

Prosvjednu šetnju, koju su pratili Zagrepčani na svojim prozorima i vratima zgrada te glazba Dubioze kolektiva, završili su na Trgu žrtava fašizma.

Narodu BiH došlo je do grla, to više ne mogu trpjeti. Klasna pitanja postala su važnija od etničkih – rekao je prosvjednik Hrvoje Jurić. Prosvjed, iako je uglavnom protekao u miru, ipak je završio dvama uhićenjima.

VL

facebook komentari

 • peppermintt

  ništa ti od tog nema na ovakav način, ovo su bit će opet “građani glasuju protiv “

 • peppermintt

  ništa ti od tog nema na ovakav način, ovo su bit će opet “građani glasuju protiv “

 • EMINƎM

  etnički je uvijek na prvom mjestu, barem u bih-u, ovi kreleci pojma nemaju

 • EMINƎM

  etnički je uvijek na prvom mjestu, barem u bih-u, ovi kreleci pojma nemaju