Connect with us

Vijesti

Skupljen kvorum, čak 81 zastupnik glasovao za ukidanje Mesićeva ureda

Objavljeno

on

Sjednica Sabora očekivano je počela zahtjevima za stanku.

Irena Petrijevčanin Vuksanović stanku je tražila “zbog uskrate mjesečne naknade roditeljima djece s Down sindromom, Silvano Hrelja “da bi govorio o opetovanim najavama ministra zdravlja o povećanju cijene dopunskog osiguranja). Šandor Juhas stanku je tražio “ponukan jučerašnjim općenarodnim veseljem završetka srednje škole i njihovim daljnjim perspektivama. Dragica Zgrebec također je stanku tražila zbof police dopunskog osiguiranja, Milorad Pupovac zbog “dramatične promjene na područjima od državne skrbi”, Anka Mrak Taritaš zbog dopunskog i Dowen sindroma, Ines Strenja Linić radi objašnjenja ukidanja te naknade, Milivoj Špika zbog dopunskog te Ivan Šuker zbog dopunskog i kako je rekao, da objasne kako se danas neće uspjeti razbiti kvorum.

[ad id=”93788″]

Nakon izlaganja, predsjednik Sabora Željko Reiner rekao je da je skupljen kvorum. Na dnevnom redu bilo je glasovanje o ukidanju Ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Čak 81 zastupnik bio je za ukidanje.

mesic_ribaRanije je zasjedao Klub Domoljubne koalicije i stranke Milana Bandića, na koji su došla i dvojica potpredsjednika Vlade – Tomislav Karamarko i Božo Petrov.

Ni Petrov, ni Karamarko nisu prije Kluba davali izjave, obećali su da će to učiniti nakon što završi sjednica.

Na sjednicu Kluba u srijedu su došli i HDZ-ovi Damir Krstičević, Željko Glasnović, ali i ‘Bandićeva’ Sandra Perković te zastupnik HDS-a Goran Dodig.

Sabor bi danas, nakon što mu to u tri navrata nije pošlo za rukom, trebao izglasovati niz izvješća i zakona, među kojima je i zakon o ukidanju ureda bivšem predsjedniku države Stjepanu Mesiću, na čemu je ustrajavao Most

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari