Pratite nas

Vijesti

Skupljen kvorum, čak 81 zastupnik glasovao za ukidanje Mesićeva ureda

Objavljeno

na

Sjednica Sabora očekivano je počela zahtjevima za stanku.

Irena Petrijevčanin Vuksanović stanku je tražila “zbog uskrate mjesečne naknade roditeljima djece s Down sindromom, Silvano Hrelja “da bi govorio o opetovanim najavama ministra zdravlja o povećanju cijene dopunskog osiguranja). Šandor Juhas stanku je tražio “ponukan jučerašnjim općenarodnim veseljem završetka srednje škole i njihovim daljnjim perspektivama. Dragica Zgrebec također je stanku tražila zbof police dopunskog osiguiranja, Milorad Pupovac zbog “dramatične promjene na područjima od državne skrbi”, Anka Mrak Taritaš zbog dopunskog i Dowen sindroma, Ines Strenja Linić radi objašnjenja ukidanja te naknade, Milivoj Špika zbog dopunskog te Ivan Šuker zbog dopunskog i kako je rekao, da objasne kako se danas neće uspjeti razbiti kvorum.

[ad id=”93788″]

Nakon izlaganja, predsjednik Sabora Željko Reiner rekao je da je skupljen kvorum. Na dnevnom redu bilo je glasovanje o ukidanju Ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Čak 81 zastupnik bio je za ukidanje.

mesic_ribaRanije je zasjedao Klub Domoljubne koalicije i stranke Milana Bandića, na koji su došla i dvojica potpredsjednika Vlade – Tomislav Karamarko i Božo Petrov.

Ni Petrov, ni Karamarko nisu prije Kluba davali izjave, obećali su da će to učiniti nakon što završi sjednica.

Na sjednicu Kluba u srijedu su došli i HDZ-ovi Damir Krstičević, Željko Glasnović, ali i ‘Bandićeva’ Sandra Perković te zastupnik HDS-a Goran Dodig.

Sabor bi danas, nakon što mu to u tri navrata nije pošlo za rukom, trebao izglasovati niz izvješća i zakona, među kojima je i zakon o ukidanju ureda bivšem predsjedniku države Stjepanu Mesiću, na čemu je ustrajavao Most

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Sinj: U procesiji sa slikom Čudotvorne Gospe Sinjske 50 tisuća vjernika, stigao i premijer Plenković

Objavljeno

na

Objavio

Velika blagdanska procesija na svetkovinu Velike Gospe krenula je u četvrtak ispred crkve Gospe sinjske, sliku Čudotvorne Gospe u procesiji nose naizmjenice sinjski alkari, bogoslovi, časne sestre, predstavnici braniteljskih udruga, Hrvatske vojske i medicinske sestre, a u procesiji je i premijer Andrej Plenković.

Procesiju predvodi nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić koji će predvoditi i središnje misno slavlje na Trgu Franje Tuđmana.

Prema procjenama svećenika u procesiji sudjeluje oko 50 tisuća vjernika a očekuje se da će tijekom cjelodnevnih blagdanskih svečanosti u Sinju danas boraviti i do 100 tisuća vjernika iz Hrvatske, BiH i svih dijelova svijeta. Mise se služe od rane zore, a bit će i u popodnevnim satima.

Uz premijera Plenkovića, kako je najavljeno iz Vlade, na svetkovini Velike Gospe u Sinju bit će i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Sudionici procesije krećući se sinjskim ulicama pjevaju pjesme u slavu Čudotvorne Gospe Sinjske.

Ovogodišnje blagdanske svečanosti u Sinju održavaju se pod geslom “Pruži nam i sada moćnu ruku”.

(Hina)

 

GOSPE NAŠA

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Dodik optužuje hrvatsku vojsku za ‘etničko čišćenje’ Srba u Drvaru

Objavljeno

na

Objavio

Srpski član kolektivnog predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik optužio je u srijedu hrvatsu vojsku da je 1995. u Drvaru provela “etničko čišćenje” Srba i ocijenio da bi obilježavanje oslobađanja toga grada od srpske paravojske bila “nepotrebna provokacija”.

“U proteklom je ratu operaciju etničkog čišćenja tog prostora uz lokalne jedinice izvodila regularna vojska Hrvatske i oni su udruženim snagama pokušali istjerati Srbe sa vjekovnih ognjišta”, izjavio je Dodik, prenose “Nezavisne novine” na svojoj internetskoj stranici.

HDZ-a Livanjske županije najavio je kako će 13. rujna u Drvaru biti obilježena obljetnica oslobađanja Drvara od srpskih snaga. Grad se nalazi u Federaciji BiH i jedna je od rijetkih većinski srpskih općina u tom entitetu.

No, lokalne se vlasti tome protive jer ulazak hrvatskih snaga u Drvar 1995. vide kao okupaciju. Ako županijski HDZ bude ustrajao na obljetnici, najavili su blokadu cesta prema gradu.

Nakon što su Hrvatska vojska i policija u operaciji “Oluji” porazili snage pobunjenih Srba u Hrvatskoj i oslobodili dotad okupirani teritorij, u suradnji s vlastima BiH isplanirana je zajednička operacija “Maestral” koja je provedena u rujnu 1995.

Akcija je trajala od 8. do 15 rujna i rezultirala je oslobađanjem oko dvije i pol tisuće četvornih kilometara teritorija BiH. Uz Drvar, tada su oslobođeni Jajce i Šipovo.

(Hina)

 

08.09.1995. – Započela operacija MAESTRAL

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari