Pratite nas

Komentar

Skupština entiteta RS: I Srbi rado idu u Hrvate

Objavljeno

na

Središnje izborno povjerenstvo BiH tek naknadno je ovjerilo dvije liste za Vijeće naroda entiteta RS koje će biti izabrano u srijedu jer je prilikom provjere utvrđeno da su se pojedini kandidati na tim listama drugačije nacionalno izjasnili u odnosu na lokalne izbore 2012. godine.

Kako kažu u SIP-u, lista za Klub Hrvata koju je predložio Srđan Nikolić, zastupnik u NS entiteta RS, a na kojoj se nalaze imena Ognjen Janjić i Goran Milošević, u prvi mah nije ovjerena jer se Janjić na lokalnim izborima izjasnio kao Srbin, saznaju Nezavisne novine.

Slično je i s listom iz reda ostalih koju je predložio Slobodan Lukić, član ad hoc Kluba iz reda ostalih u NS entiteta RS. On je predložio četiri kandidata i to Dubravka Macanovića, Dejana Kurtinovića, Božanu Adžić i Žanu Kušmić.

Lista nije ovjerena jer se Kurtinović takođe na lokalnim izborima 2012. godine izjasnio kao Srbin.

“Ostavljen im je rok da otklone nepravilnosti ili izvrše zamjenu, a ako to sami ne urade možemo ovjeriti liste bez njihovih imena”, rekla je Maksida Pirić, glasnogovornica SIP-a, prije naknadnog usvajanja lista.

Najsvježiji primjer mijenjanja nacionalnosti je onaj iz Sarajeva gdje su se prije otprilike mjesec dana Haris Pleho i Rasim Smajić, novoizabrani zastupnici BOSS-a u Skupštini KS, izjasnili kao Srbi. Namjera Plehe i Smajića je da prilikom formiranja Doma naroda Parlamenta FBiH budu izabrani u Klub Srba.

Inače, Narodna skupština entiteta RS u srijedu će izabrati delegate za Klub naroda parlamenta BiH i Vijeće naroda entiteta RS.

Kako je odranije poznato, u Klub naroda Parlamenta BiH iz entiteta RS, zastupnici NS entiteta RS izabrat će Nebojšu Radmanovića i Sredoju Novića iz SNSD-a, Dragutina Rodića iz DNS-a, te Ognjena Tadića i Darka Babalja iz SDS-a.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS entiteta RS, ranije je rekao kako se nada da će nakon 15. prosinca biti održana sjednica Narodne skupštine entiteta RS na kojoj će biti izabran novi saziv Vlade entiteta RS.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Jurič: Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića?

Objavljeno

na

Objavio

Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića? Pa tko tu koga u zdrav mozak..?

Kakvo ograđivanje, ako su Stankovićevi stavovi u suprotnosti s temeljima ove države, onda treba dobiti otkaz.

Čak štoviše, proglasiti Domovinski rat građanskim je teška kleveta, veleizdaja Republike Hrvatske i govor mržnje prema svim onima koji su sudjelovali u tom ratu braneći Hrvatsku od agresije.

Stoga bi Agencija za elektroničke medije trebala zabraniti emitiranje programa HRT-a, barem na tri dana.

HRT se ograđuje od Stankovićevih stajališta iznesenih u Nedjeljom u 2

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi traži suspendiranje Aleksandra Stankovića

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marijan Knezović: U Hrvatskoj se svašta može! Samo ako si ljevičar!

Objavljeno

na

Objavio

U Hrvatskoj možeš biti demokrat i borac za ljudska prava. Ali samo ako si u prošlom režimu bio totalitarist i gazio ljudska prava. Ostalima nije dozvoljeno kititi se demokracijom i ljudskim pravima.

U Hrvatskoj možeš biti tolerantan, ali samo ako si u prošlom režimu slao ljude u zatvor zbog vica ili pjesme. Ostalima nije dozvoljeno da se povezuju s tolerancijom.

U Hrvatskoj možeš biti moderan i zazivati tisuće izbjeglica, tolerirati njihovu vjeru i sve devijacije te vjere, ali samo ako u isto vrijeme pokušavaš deratizirati javnost od katolika i katoličke vjere. To jednostavno nije moderno. Isus očito za Europu nije više trend, ali Muhammed jest.

U Hrvatskoj se možeš borit za prava homoseksualaca, ali samo ako u isto vrijeme hodaš s Titovim transparentom. Da. Onog Tita koji je homoseksualce proganjao, zatvarao i ubijao.
U Hrvatskoj možeš biti aktivist za prava činčila, bogomoljki i roda kao sto su Klepetan i ekipa. Ali samo ako u isto vrijeme zagovaraš sjeckanje djeteta u majčinoj utrobi.

U Hrvatskoj možeš bez problema studentima predavati o slobodnom tržištu i slobodi. Ali samo ako si do jučer propovijedao o socijalizmu i marksizmu.
U Hrvatskoj se uistinu može bit i priznat i medijski popraćen redatelj. Ali ipak, uvjet je da u vašim predstavama prikažete Isusa Krista kako siluje muslimanku.

U Hrvatskoj možeš biti osoba koja je relevantna za komentiranje žrtve Vukovara po dokumentarnim filmovima. Ali samo ako si taj Vukovar osobno granatirao.

U Hrvatskoj možeš svaki dan pljuvat po Hrvatima iz BiH. Ali samo dok zastupaš stav da su svi ljudi jednaki i da ne treba raditi razlike među ljudima.
Svašta se u Hrvatskoj može. Samo je potrebno u CV-u naglasiti da si ljevičar ili još bolje – da ti se nazadna i licemjerna desnica gadi.

P.S. Isto vrijedi i za Bosnu i Hercegovinu.

Marijan Knezović

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari