Connect with us

Komentar

Letica: Jelena Veljača želi napraviti neprijateljsko preuzimanje pokreta protiv nasilja nad ženama

Objavljeno

-

Prošlotjedna emisija “Nedjeljom u 2” u kojoj je gostovala Jelena Veljača pokrenula je raspravu koja i nekoliko dana nakon emitiranja ne jenjava na društvenim mrežama. Gošća Veljača i voditelj emisije Aleksandar Stanković žustro su raspravljali, sukobljavajući mišljenja o brojnim pitanjima.

Razgovarali su, među ostalim, o fondu #SpasiMe, o prosvjedu protiv nasilja održanom dan prije emisije, o #MeToo pokretu, pa i o činjenici da je HDZ godinama bio na vlasti u Zadru, gdje se dogodio stravičan slučaj silovanja djevojčice, zbog kojeg je i održan posljednji prosvjed, piše Jutarnji list

Slaven Letica: Jelena Veljača želi napraviti neprijateljsko preuzimanje pokreta protiv nasilja nad ženama

U pristupu Jelene Veljače u borbi za “rodnu” jednakost sve je krivo. Radi se o nasilju, žene koje su žrtve premlaćuju muževi alkoholičari ili pod utjecajem droga. A Veljača o tome raspravlja u smaragdnoj dvorani hotela Esplanade s torbicom od 40.000 kuna. Traži od sirotinje da plate šest kuna po pozivu.

Već godinama postoje stotine žena koje pokušavaju pomoći ženama koje su žrtve nasilja, a Veljača pokušava napraviti neprijateljsko preuzimanje tog društvenog pokreta.

Dovoljno govori činjenica da je u svojoj humanitarnoj akciji sakupila samo 400.000 kuna. Kada sam sudjelovao u projektu “Dajmo da čuju”, sakupili smo 5 milijuna kuna. To nešto govori. Ljudi razumiju.

Volio bih još napomenuti da Veljača kod Stankovića nije nijednom spomenula četvero djece koje je manijak bacio s balkona. To je za nju bio prvi nastavak sapunice koji je gotov. Drugi je cura uz Zadra, a treći tko zna što će biti.

 

Knezović: Ne vidim da je stvarni simbol borbe za ženska prava Julienne Eden Bušić pozvana igdje da o tome govori

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari