Pratite nas

Komentar

Slaven Letica: NAŠI DOBRI SUSJEDI – SLOVENSKI POLITIČARI

Objavljeno

na

Čitam mnoštvo komentara o graničnoj presudi korumpiranoga arbitražnog suda i ne mogu se načuditi kako naši javnosnici (političari, novinari, kolumnisti) ne vide bit; od mnoštva ‘stabala’ ne vide ‘šumu’: da slovenski političari nisu bili glupi, pohlepni i pokvareni – da nisu dogovarali prevaru sa arbitrima – presuda bi bila manje-više ista, ali bi bila zakonita i Hrvatska bi je morala prihvatiti.

Morali bi prihvatiti rezultate arbitraže koja je bila rezultat slovenske ucjene koju, navodno, dr. Ivo Sanader nije htio prihvatiti (i jučer me je u telefonskom razgovoru to pokušao uvjeriti, ali prije nego mu povjerujem do kraja, želim čuti što na istu temu kaže bivši nogometaš i karijerni političar Olli Rehn koji je, tvrdi bivši uzoriti premijer, vršio na njega pritisak da pristane potpisati ugovor o arbitraži u kojem se spominjala slovenska “spojnica” na otvoreno more), ali ju je pompozno, odjevena u crvenu halju, potpisala Jadranka Kosor.

Srećom po nas, slovenski političari su bili glupi, pohlepni i pokvareni, pa je presuda arbitražnog suda sada međunarodno-pravno i moralno STRAŠILO koje nas ni na koji način ne obvezuje.

U tom smislu, bit će zanimljivo vidjeti kako će je komentirati Europska komisija koja je dopustila slovenske granične i ine ucjene.

Kako smo danas punopravna članica EU, Slovenija više nije u prilici da nas ucjenjuje kao što je to činila godinama. Sloveniju je u tom pogledu sustiglo Cankarevo prokletstvo o kojem sam opsežno pisao prije dvije godine u Hrvatskom tjedniku, podsjećajući na sve ‘dobrosusjedske’ ucjene.

Citiram dio tog opsežnog eseja: ‘Da su kršćanski nauk i dobri građanski običaji koji nam nalažu da susjedu u nevolji uvijek treba pružiti riječ utjehe i potpore, pa i ruku pomoći, a ne zapinjati mu nogu i odmagati, bili daleko od misli i dijela gotovo svih slovenskih političkih velmoža, svjedoči mnoštvo primjera:

(1.) vojna okupacija Svete Gere; (2.) višestruke blokade pregovora s Europskom unijom, s pripadajućim ucjenama; (3.) pokušaj nasilnog prisvajanja 800 hektara hrvatskog katastarskog teritorija u međimurskoj općini Martin na Muri i opstrukcije izgradnje mosta preko rijeke Mure; (4.) pokušaj otmice CIJELE Savudrijske vale (Piranskog zaljeva); (5.) pokušaj otmice NE Krško; (6.) ucjene oko Ljubljanske banke; (7.) zahtjevi VRH-u da povlače punomoći hrvatske Vlade Privrednoj i Zagrebačkoj banci za tužbe protiv Ljubljanske banke; (8.) višegodišnja diskriminacija Agrokoru na slovensko „slobodnom“ tržištu; (9.) pokušaj prevare u arbitražnom procesu o razgraničenja na moru i kopnu i (10.) postavljanje žilet-žice na slovenskom i hrvatskom (!) dijelu granice koji je doveo do smrti brojnih životinja i slobodnog kretanja ljudi i životinja između naše dvije zemlje.’

Kako su slovenski političari izjavili kako kane primijeniti (‘implementirati’) odluke korumpiranog suda – kojeg su ONI korumpirali, a predsjednik Suda je na korupciju pristao i javno je priznao – bilo bi logično da se već slijedećeg tjedna povuku iz, primjerice, vojno okupirane Svete Gere.

Ako to ne učine pokazat će da i u izjavama o ‘implementaciji’ vrdaju i lažu.

Ovaj osvrt nema, dakako, nikakvog dodira s nama doista prijateljskim slovenskim narodom, nego s njegovim lažljivim, glupim, korumpiranim i ucjenama sklonim i naviklim – POLITIČARIMA.”, napisao je na svom fb profilu Slaven Letica

Na kraju je podsjetio na svoj članak koje je prije dvije godine pisao o Cankarovom prokletstvu, a članak možete pročitati ovdje.

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Velimir Bujanec: “DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN”

Objavljeno

na

Objavio

DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN…

Dobar Srbin je branio Hrvatsku i zna da je Srbija, uz pomoć jugo-komunističke JNA i paravojnih terorističkih postrojbi (četnika) izvršila agresiju na Hrvatsku državu.

Loš Srbin već dulje vrijeme na našoj nacionalnoj televiziji napada sve što je hrvatsko, a sada bi mijenjao i karakter obrambenog Domovinskog rata.

Dobar Srbin se sa lošim Srbinom nije upuštao u detaljnije rasprave; čovjek je od velikosrpske agresije branio hrvatski Vukovar i stao je na stranu DOBRA – protiv ZLA. Pa čak i u vlastitoj obitelji.

Loš Srbin bi trebao znati da je nad Hrvatskom izvršena krvava agresija, da su sve zapovijedi tijekom te agresije stizale iz Beograda i da je to u konačnici, potvrdio – Međunarodni sud pravde u Haagu.

Međutim, loš Srbin namjerno manipulira, iako možda zna koliko je tisuća Srbijanaca u Srbiji mobilizirano za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku, kasnije i BiH. Najvjerojatnije ne zna koliko Srbijanaca u Srbiji danas prima invalidnine i mirovine za sudjelovanje u agresorskim ratovima.

Lošeg Srbina svakako se ne može nazivati četnikom, ali moglo bi se reći da spada u skupinu nekadašnjih jugoslavena, sada jugonostalgičara… I zato je on loš Srbin čak i za mnoge Srbe!

Država lošeg Srbina je krepala 1990. godine – a onda je krenula agresija kojoj su se priključili mnogi loši Srbi; htjeli su živjeti u jednoj državi – zvala se ona ‘Velika Srbija’ ili ‘Jugoslavija’, svejedno.

Uglavnom, dobri Srbi su branili svoju Hrvatsku, kao hrvatski branitelji – od loših Srba svih vrsta. Izjava lošeg Srbina da se u Hrvatskoj “vodio građanski rat” slično je uvredljiva kao i izjava jednog političkog klauna da se u Vukovaru “nije dogodio genocid”… Politički klaun izjavu kojom je negirao genocid dao je lani, a loš Srbin je negirao agresiju baš danas, na dan pada Borova Naselja.

U svakom slučaju, danas je jedan dobar Srbin pokazao lošem Srbinu da je prije svega – loš voditelj!

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Objavljeno

na

Objavio

Je li konačno vrijeme da se tog Stankovića makne s državne televizije koju mi svi, a ne samo njegovi istmišljenici, pod prijetnjom ovrhe moramo plaćati? Neka peticija, prosvjed, nešto?

Osim što isljednički muči goste u studiju koji mu nisu istomišljenici, sad je počeo gnojiti i o građanskom ratu.

Milijun puta do sad uvjerljivim je argumentima dokazano da su Milošević i beogradska politika prvo htjeli unitarnu jugoslaviju pod dominacijom Srba, a kad to nije uspjelo onda su prešli na plan B, velika Srbija s zapadnim granicama Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, a kad je realizacija i tog plana postala upitna onda je bilo “uzmimo najviše što možemo”.

I operacionalizacija tog plana je jasno vidljiva, u više faza, od operacije “RAM” odnosno agresije na Hrvatsku 1991. do druge faze u BiH u proljeće 1992. kad su velikim klještima planirali zatvoriti Sarajevo, a malim klještima Dalmacija preko Kupresa i Livna na sjeveru te Mostara i Čapljine na jugu.

Ako je rat bio građanski, što traži užički korpus prilikom napada na Dubrovnik, ili što banjalučki korpus traži prilikom napada na zapadnu Slavoniju i Banovinu? Što novosadski korpus ima napadati i bacati stotine tisuća granata na Vukovar?

Da bi Stanković to sveo na dio lokalnih Srba, koji su ovdje imali ulogu trojanskog konja, i s kojima bi posao završila naša policija sama, bez ZNG-a i HV-a, da im nije bilo otvorene i logističke i vojne potpore Beograda?

Dakle, Stanković može terorizirati i mog imenjaka Mišića, časnog čovjeka, vukovarskog branitelja koji voli svoju domovinu i koji ne moli Boga da grmi u Hrvatskoj a da kiša pada u Srbiji, kao i sve ostale svoje neistomišljenike.

A ja imam jako dobro pamćenje, i danas se živo sjećam kad je u njegovoj emisiji gostovao notorni Aleksandar Tijanić, Miloševićev “ministar informisanja” koji je u toj emisiji otvoreno veličao četništvo, a Stanković ne samo da mu se nije suprostavio, nego se pravio gluplji nego što jest.

U pola emisije Tijanić mu kaže “Nećete valjda da mi kažete da se slučajno zovete Aleksandar?” A Stanković odgovara “Molim, ne razumijem.”

Na kraju emisije Stanković postavi pitanje, a Tijanić njega pita:
“Jel vi to mene pitate kao Srbin Srbina?”
A Stanković ponovo odgovara:
“Molim, ne razumijem…”
Zanimljivo kako “razumije” kad mu u studio dođe netko tko voli Hrvatsku.

Taj Stanković već 17 godina tako gnoji otkad ga je na to mjesto postavila Račanova vlada nakon provedene najveće čistke u povijesti HTV-a. Taj Stanković je tv-simbol detuđmanizacije.

I zato ponavljam, nama je potrebna lustracija detuđmanizacije, potrebno je ukloniti i sankcionirati sve što se u tom bolesnom kovitlacu bolesne mržnje prema prvom hrvatskom predsjedniku popelo na gore u hijerahiji, bilo medijskoj, bilo političkoj, ili bilo kojoj drugoj.

A ne da mi iz tjedna u tjedan moramo slušati laži koje su milijun puta oborene uvjerljivim argumentima, da moramo gledati kako se s jedne strane titra jugoslavenčinama i kojekakvim probisvjetima i lažovima, dok se s druge strane isljeđuje ljude koji vole svoju zemlju, a posebno branitelje, dok drugi branite

lji koji to gledaju gube živce, i u nemoći da bilo što po tom pitanju učine dolaze na ideju da naude sami sebi.

Zbog tipa koji ima 50-ak tisuća kuna plaću, i pravi se gluplji nego što je, agresiju na Hrvatsku naziva građanskim ratom, a pravi građanski rat kao što je onaj između Hrvata i Muslimana u BiH naziva hrvatskom agresijom.
Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Predrag Nebihi

NU2: Predrag Mišić Stankoviću: Ovdje nije bio nikakav građanski rat!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari