Connect with us

Magazin

Slaven Raguž: Hrvatima se gazi dostojanstvo i nemaju budućnosti u ovakvoj BiH

Objavljeno

-

Slaven Raguž, predsjednik HRS-a, u podcastu Bura govorio je o tomu zbog čega Republikanci neće doći na zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora.

Raguž je u razgovoru s urednikom i voditeljem Podcast Bura Juricom Gudeljem iznio svoje viđenje trenutnog političkog stanja u kojem se bh. Hrvati nalaze te pojasnio zbog čega HRS na drugačiji način promišlja rješavanje problema dekonstituiranja Hrvata u BiH.

Naglasio je kako HRS poštuje HNS kao instituciju, no naveo je kako smatra da će na kraju zaključci sa zasjedanja biti “kamilica”. Istaknuo je kako se Hrvatima u BiH gazi dostojanstvo, a ne samo politička prava. Mišljenja je da Hrvati nemaju budućnost u ovakvoj BiH i to čak ni kratkoročnu.

Govorio je o tomu zbog čega se protivi tomu da HNS zasjeda “iza zatvorenih vrata” kao i tomu zbog čega misli da Hrvatima funkcionalna država BiH ne treba biti primarni cilj. Veli kako je njemu prioritet zaštita interesa hrvatskog naroda, a ne funkcionalnost BiH, iako potvrđuje kako su te dvije stvari komplementarne.

Opisao je i što HRS planira uraditi kako bi se u svijetu čuli hrvatski politički zahtjevi za jednakopravnošću.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari