Connect with us

Komentar

Slaven Raguž – ‘Šanse da Mostar danas dobije gradonačelnika su 60 prema 40’

Objavljeno

on

Uoči sjednice Gradskog Vijeća Grada Mostara za Federalni radio govorio je Slaven Raguž, predsjednik HRS-a. Raguž kaže kako je za prijedlog o rotiranju na poziciji gradonačelnika saznao iz medija.

“Očigledno je riječ o dogovoru SDA i HDZ-a. Ne vidim što drugo može biti. Salem Marić je ostavio mandat u Parlamentu zbog Mostara i to govori da dogovor između njih postoji.

„Upravo sam dobio tu informaciju o rotacijskom prijedlogu, samo ne znam otkud im ta ideja budući da bilo kakvo diranje u Statut Grada Mostara traži izmjenu Ustava. Praktično je ta ideja nemoguća i uopće mi nije jasno što žele. Svatko tko iole poznaje procese i poslovnike to zna, suvišno mi je i komentirati tu ideju o rotirajućem gradonačelniku.

Očigledno su ovi iz Koalicije za Mostara shvatili da je ideja o gradonačelniku Mostara u liku Zlatka Guzina propala pa sad ovo predlažu. To je besmisleno, ne znam stvarno.

Bilo kakvo diranje u ulogu gradonačelnika traži promjenu Ustava FBiH, a mi godinama pokušavamo mijenjati raznorazne ustave u ovoj državi pa ne ide”; poručio je Raguž.

“Sve i da svi pristanemo to ne može proći u Gradskom vijeću nego mora ići u Parlament FBiH. Prijedlog je zakomplicirao izbor gradonačelnika.”

„U svakom slučaju, vidjet ćemo što će reći, kako će to prezentirati, u kojoj formi, pa ćemo vidjeti što i kako kao stranka.“

“Nećemo reći za koga smo glasali na prošloj sjednici. Nećemo ni sad reći za koga ćemo glasati, ali za nas je prihvatljiviji Mario Kordić.” kaže Raguž.

„Išli smo prema njemu s idejama i projektima, ali nam nije odgovorio i tako ćemo se nositi prema njegovoj kandidaturi. Mi smo spremni na razgovor i s njim i s drugim kandidatom Zlatkom Guzinom. Naše glasove neće imati ni jedan dok se ne očituju o dokumentima koje smo im poslali.“

U svakom slučaju vidjet ćemo kako ćemo glasati nakon današnjih sastanaka s obje strane.

„Šanse da Mostar danas dobije gradonačelnika su 60 prema 40“- zaključio je Raguž za Radio Federacije uoči današnje sjednice Gradskog vijeća./HMS/

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari