Pratite nas

Reagiranja

Slavica Vučko: Hrvati su patnički narod, ali se nikada nije predao

Objavljeno

na

Osmišljeni programi, od 90-ti godina, o uništenju hrvatskog gospodarstva i svekolikog hrvatskog dobra, nastavlja se. U tom programu uništenja Hrvatske, sudjelovali su podjednako  HDZ i SDP. Nema razlike. Pojedine štetne radnje za Hrvatsku, po dogovoru i procjeni, manipulirajući sa glasačima, donose i jedni i drugi, ovisno koji su na vlasti. Zbor različitog svjetonadzora glasača, nešto lakše  „odradi“ HDZ-e, a nešto SDP-e, ali sve u sklopu istog programa uništenja Hrvatske. Instabulsku konvenciju, ratificiralo se u vrijeme HDZ-a, jer ne bi prošla, da ju je predložio SDP-e. Kolika je važnost uvođenja Instabulske bezbožne konvencije, vidi se iz odluke gospodina Plenkovića, da se mora provesti pod cijenu uništenja HDZ-a, gubitkom vjernih glasača, katolika i domoljuba, koji su sve ovo vrijeme, slijepo pratili HDZ-e, jer je za vrijeme HDZ-a stvorena Hrvatska, vječiti san svih Hrvata. Samo zato, birači HDZ-a, zatvarali su svoje oči, na sve zlo koje se događalo. Za njih je Hrvatska iznad svega, i za nju su spremni dati sve. Toliku ljubav i taj vječni san, uništili su oni, kojima su birači dali svoje povjerenje, da vode Hrvatsku u stanje blagostanja kako su govorili, a ne u stanje siromaštva i prodaju svega hrvatskoga, što se može rasprodati u bescjenje, bez da imaju za to suglasnost naroda. Čak prodaju (koncesije na 70.g) naše izvore voda i eksploatiraju naše šume za pojedinačne interese. Ni Mlečani nisu toliko ogolili naše šume, koliko oni, kojima je narod dao povjerenje, da ih zastupa.  NAROD NIKADA NIJE OVLASTIO NI JEDNU VLADU, DA MOŽE PRODAVATI NARODNA DOBRA. SVE VLADE SU TO DO SADA ČINILE NA SVOJU RUKU I MORAJU NARODU ZA TO ODGOVARATI.  HRVATSKA JE DOVEDENA DO BANKROTA.

Piše: Slavica Vučko

Vi gospodine Stier, koji ste se „odupirali“ dijelu politike Vaše stranke, predstavljajući se kao katolik, hodajući u Hodu života, ne prihvaćajući ratifikaciju Istanbulske konvenicije, eksponirajući se kao neistomišljenik trenutne politike HDZ-a i vodstva stranke, svojim govorom, dokazali ste, da ste populista i da isto mislite kao i Vaše vodstvo, ali ste uz Brkića i Kovača, trebali zamagljivati oči poštenih birača, katolika i zaljubljenika u Hrvatsku, domovinu koju su sanjali njihovi očevi i djedovi. Gospodine Stier, nisu to glupi glasači kako ih Vi smatrate, jer sam i sama 20 godina davala svoj glas HDZ-u. To su Hrvati velikoga srca, srčani ljudi prepuni ljubavi za svoju domovinu. Prelazili smo preko svega, uz mišlju da je Hrvatska vječna, a vi prolazni. HDZ-e je bio, zadnja nada za opstanak Hrvatske, bojali smo se priznati sami sebi da ste svi isti kao i SDP-e.  Ratifikacijom  Instabulske konvencije,  koja negira Boga, Stvoritelja Neba i Zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga, osvijestili ste nas, i više nismo mogli od istine zatvarati oči. Tada su mnogi sebi obećali da: TKO IZDA BOGA, NIKAD DO GLASA MOGA. Donijeli ste odluku mimo volje svojih birača, i sve ste nas ponizili, jer smo uz sve što ste nam činili, nadali se uvijek da će biti  bolje. Vi ste bili jedini koji ste odgovorili na moje pismo vezano za Instabulsku konvenciju, a pisala sam većini saborskih zastupnika, a nitko osim Vas mi nije odgovorio.  Nitko drugi od HDZ-ovi saborski zastupnika nije poslao odgovor. To sve govori o saborskim zastupnicima koje smo mi građani „birali“. Takve sigurno nikada ne bi izabrali, to vam je jasno. Predloženi ste od Vašeg predsjednika i mislite da narodu ne morate odgovarati. Koja bahatost, bezosjećajnost i nekultura. Što od takovih narod može dobra očekivati?

Bili ste gospodine Stier, poput svjetionika u mraku. Bili ste nada mnogim HDZ-ovim glasačima, očekivali su Vaš govor sa puno ushićenja, a Vaš govor vas je odao.  Iz Vašeg govora se jasno iščitava, da vi idete svi istim putem kojim ide i Vaše rukovodstvo. U svom govoru, niste ni jednu riječ rekli o nezadovoljstvu glasača zbog ratifikacije Istanbulske konvencije, niste spomenuli ni splitsku rivu ni zagrebački trg. Niste se osvrnuli na ratifikaciju Istanbulske konvencije, koju Vi niste prihvatili i niste rekli da činom prihvaćanja Instanbulske konvencije da HDZ-e ,više nije demokršćanska stranka. Niste to rekli u svome govoru, a očekivalo se da ćete reći. Niste ništa rekli niti o referendumu Narod odlučuje, a mogli ste reći, jer je narodu bilo onemogućeno da prikuplja potpise za promjenu izbornog zakona i da manjine ne odlučuju o hrvatskom Proračunu i hrvatskoj Vladi, jer toga nema nigdje u svijetu. Ne niste osudili ni napade na volontere. Ni jednu riječ niste o tako važnoj temi rekli, pa slobodno mogu zaključiti da i za Vas narod nije vlast, jer vlast ste vi političari, i zato nam je Hrvatska takva kakva je, gospodarski i demografski uništena. O Hrvatima koji se prehranjuju kopajući po kontejnerima, i onima koji su izbačeni iz svojih domova jer ste im uskratili ustavno pravo na rad i život od svoga rada, ni jednu riječ gospodine Stier niste rekli. Ni jednu riječ niste rekli ni o pravosuđu, koje je temelj jedne države, a kod donosi političke i dogovorne odluke. Niste se osvrnuli niti na hot mailove i Agrokor preko kojeg se uništava Hrvatska, zaduženjem i davanjem hrvatskih izvora u koncesiju na 50 godina. Ima puno toga gospodine Stier, o čem sam mislila da će te govoriti na Saboru HDZ-a, a vi o tome niste rekli ni riječi. Nakon Vašeg govora, postalo je većini jasno, da ste svi isti kao i Vaše predsjedništvo, ali ste vi trebali populističkim govorom za Instabulsku konvenciju i Hod života, dati nadu glasačima, da ste  drugačiji i da Vas podrže za novog vođu HDZ-a. Sad je očito da je to dio plana, jer premijer Plenković zasluženo će biti izabran na visoku dužnost u EU. Odradio je posao u Hrvatskoj. Kako se možete igrati sa emocijama ljudi, domoljuba i rodoljuba? Kako, pitam se od kad sam čula Vaš govor.

Podsjetit ću Vas gospodine Stier, da je vaš govor o klijentelizmu, samo nova fraza, nastavak govora 90-ti godina o tržnom gospodarstvu, koje će donijeti prosperitet Hrvatskoj. Tada ste odlučili napustiti „dogovornu ekonomiju“. Vaše tržno gospodarstvo koje ste uveli (HDZ), koštala je uništenjem 10.000 radnih mjesta i obitelji bez posla u samo dvije tvrtke, Jedinstvu i Prvomajskoj.  Cijele obitelji u istočnom i zapadnom dijelu našega bijeloga slobodnoga Zagreba, koje su radile u tim tvornicama, ostale su preko noći, uvođenjem vašeg tržnog poslovanja i raskida zatečenih ugovora bez zaposlenja i prihoda. Tako je započela agonija građana u  slobodnoj Hrvatskoj. Odmah se krenulo u njeno uništenje.

Prije Vašeg najavljenog klijentelizma, a poslije uvođenja tržne ekonomije, zagovarali ste se i provodili privatizaciju narodne imovine jer je i to za korist naroda. Narod je ostao bez svoje imovine, bez posla i postao je rob novokomponiranim tajkunima. Da, hrvatski narod je postao obespravljeno roblje, a obećavali ste procvat gospodarstva jer je narod loš vlasnik svojih dobara. Vi ste za nas odlučivali, a da nas niste pitali. Prodavali ste i prodajete narodnu imovinu bez da vas je narod o tome opunomoćio. Mogli ste se gospodine Stier osvrnuti i na te vaše važne odluke koje ste provodili u „interesu“ građana, a pomoću tih odluka građani su postali sirotinja i robovi. Sve te Vaše odluke su istog značenja kao i Vaš klijentelizam o kojem govorite. To je samo nastavak započetog uništenja Hrvatske.

Prije Vašeg najavljenog klijentenizma, uništili ste naše stočarstvo, naše hrvatsko kvalitetno mlijeko gdje ste od 1 litre prodavali razvodnjavajući 2 litre, otkup je plaćan 2,5 kune. Mljekari su tražili povećanje 0,50 lipa jer ne mogu za 2,5 kn pokriti troškove proizvodnje. Vi hrvatska Vlast niste im to omogućili, a po vašim uputama ni novokomponirani tajkuni, kojima ste „(da)prodali“ hrvatska poduzeća, nisu htjeli za 0,50 lipa više otkupljivati mlijeko naših kravica. I što je ostalo našim mljekarima da čine, prolijevali su mlijeko, prodavali kravice jer tako nisu morali sa proizvoditi sa gubitkom, nisu morali raditi na svoju štetu u korist novih tajkuna. Danas, mi građani, plaćamo litru razmućenog praha koji liči na mlijeko  7,00 kuna. Nitko za to nikada nije odgovarao. Istovjetno je bilo sa poljoprivrednim proizvodima. Njih pak nitko nije htio otkupiti. Zamislite te hrvatske ekološke proizvode nitko neće. Neće jer je bila politika uvoza svjetskog otpada, GMO hrane i meso opasno za zdravlje. Strani trgovački lanci nisu ograničeni da moraju prodavati najmanje 50% domaćih proizvoda, a u svijetu je taj postotak još veći. Sve to,  predstavljeno je  kao „dobro“ za građane. Gospodine Stier, nama građanima je dosta takovog dobra. Zašto niste na tu temu ništa rekli? Niste jer ste dio toga tima. O financijskom sektoru ne treba ni govoriti. Što će nama hrvatske banke, brzo smo ih o narodnom novcu adaptirali, sanirali dugove i „(da)prodali“ strancima(???),  u bescjenje, za manje, nego nas je došlo uređenje i sanacija. Za nagradu, hrvatski građani su plaćali najveće kamate na kredite, i najmanje kamate na novac koji je na tekućem računu građana. Omjer kamate  je 0,8% :12% ili ti banke su građanima na deponirani  novac na tekućem računu obračunavali kamate 0,8% a građanima koji su bili u minusu, taj isti novac na koji su obračunavali građanima 0,8% kamata, obračunavali su 12%. Lihvari u narodnim bankama, koje su im vladajući mimo odluke naroda „prodali“. O stečajnim nagodbama, kupovanju medija koje provode antihrvatsku propagandu, HTV-u gdje građani plaćaju antihrvatske emisije, filmove bez katoličkog sadržaja, a djeca gledaju agresivne crtiće da i ne govorim. O neprofitabilnim udrugama, ponosnim paradama, prodaji voda, ogoljavanju hrvatskih šuma i na tisuće porobljavajućih odluka koje ste donijeli za hrvatski narod, ni jednu riječ gospodine Stier niste rekli. Ne želim dalje navoditi jer me sve to jako boli, jer moj narod pati, a vi nastavljate sa populističkim govorima.

Kakve su vam sad namjere sa klijentelizmom od kojeg će te štiti hrvatske građane? To tek pokušavam otkriti. Što nam još na prevaru i obmanu možete uzeti? Pitam se od kad sam čula Vaš govor u Saboru HDZ-a. I dok mislim da ste sve uzeli i da više nemate što uzeti, mislim na sve vladajuće strukture, bojim se, da će te nam sada uzeti našu Hrvatsku. Da će te reći da i ona nije više naša, jer ste je vi prodali. Sve ste, vi koje smo izabrali da provodite interese nas građana i naše domovine, uništili.  U svakom sektoru ste sve uništili i građane pretvorili u roblje, mladost potjerali, a što je kazneno djelo odliva intelektualnog kapitala koje je Hrvatska stvorila i koje se trebalo Hrvatskoj vratiti. Otišli su jer ste im uzeli budućnost, jer nemaju gdje živjeti i osnivati svoje obitelji, jer za njih nema radnih mjest. Uzeli ste nam Hrvatsku.

Mislila sam gospodine Stier da će te o tome pričati, a vi o klijentelizmu i to nakon što ste narodu sve uzeli. Mislila sam, da će te se sjetiti, kao katolik 666 ubijenih svećenika. Ubijeni su zbog ljubavi za Boga i naciju svoju. Tada je i Bog plakao za nama Hrvatima svojim i za tu muku i patnju, poslao nam Gospu Međugorsku. Mislila sam, da će te se osvrnuti na one, koji su izdali Boga prihvaćajući Instabulsku konvenciju, a posebno sa osvrtom na vašeg kolegu za kojeg je na teret naroda osnovano čak novo  Ministarstvo. On je rođen tamo gdje su zbog ljubavi prema svojoj naciji i ljubavi prema Boga  bili svakodnevno ubijani,  samo u Stocu je ubijeno 10.000 Hrvata i 66 svećenika. Oni su ginuli za Boga i svoju naciju, a Ministar novog ministarstva, deklarirani katolik iz tog mučeničkog kraja, diže svoju ruku ZA ratifikaciju Istanbulske konvencije. Mislila sam gospodine Stier da će te jednom riječi, osvrnuti se na parnički hrvatski narod koji je postao robom uz vodstvo Vaše stranke i SDP-a, ali vi to niste učinili. Vi pričate o nekom klijentelizmu i nepogodovanju i ne znam čemu takav obećavajući „govor zaštite“ hrvatskih građana kad nam sve uzeli. Ni ono malo što ste nam mogli dati, minimalno uvažavanje i poštivanje prema Vašoj poštenoj i ispaćenoj, katoličkoj i domoljubnoj bazi, vašim biračima ispaćenima i poniženima, biračima kojima ste oduzeli svako dostojanstvo, mogli ste bolje ne reći ništa, bilo bi nam lakše. Možda će te pod parolom klijentelizma uništiti već narušeno obrazovanje i zdravstvenu skrb građana koji već sada više od godinu dana čekaju na neke pretrage. Na Vašu sreću, mnogi umru čekajući pretragu pa Vam više nisu trošak. Pitam se pitam, što još možete uništiti, a da nije uništeno?

Hrvati su patnički narod, malo Božje stado koje nikada nećete pokoriti, jer je Bog sa onima koji su ostavljeni, napaćeni, obespravljeni, poniženi, masovni ubijani kako su bili u Zapadnoj Hercegovini, Bleiburgu, Hudoj jami, Macelju, Jasenovcu…… Hrvati su patnički narod ali se nikada nije predao.  Hrvati su radili i molili se, a napose u našoj Zapadnoj Hercegovini i Gospa se baš njima ukazala, ukazala se nama patničkom hrvatskom narodu i ona će nas osloboditi kad za to dođe vrijeme. Tko će sve Vas, koji ste sjedili u svim Vladama, i donosili odluke protiv interesa svoje domovine, svoga naroda,  koji pati od gladi i bez posla, obilazi svijet, izbačen iz svoga doma, ovršen i dok još ratne rane nisu zacijelile  mora napustiti svoju domovinu, a da u njoj slobodan i u blagostanju nije ni jedan dan uživao. I Vi se zovete demokršćanska stranka? Odrekli ste se Boga i sebe smatrate Bogom i vladarom naše Hrvatske. Čuvajte se Božje kazne dok još imate vremena.

Slavica Vučko

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Sjećate li se kako je i kada patrijarh Pavle pozivao Srbe na oružje?

Objavljeno

na

Predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Hrvatske Aleksandar Tolnauer, kako piše beogradski portal Politika, (23.8.2019.), smatra da su Srbi manjina u Hrvatskoj koja je najizloženija napadima iz mržnje, netolerancije, dodajući da to kod Srba stvara nesigurnost i da su uplašeni.

Također prema njegovu viđenju, Hrvatska mora mnoge stvari mijenjati, naročito u obrazovanom sistemu po pitanju povijesti.

-„Mora se promijeniti nedopustivo koketiranje sa jednom sramnom prošlošću od koje bi se svatko normalan postidio, a to je jedan veliki dio koketiranja sa prošlošću i simpatijama prema Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH), koje hrvatska vlada apsolutno ne podržava“, poručio je Tolnauer.

Svi ti i takvi koji se danas zalažu za neku drugu politiku, koji nas neprestano vraćaju u daleku prošlost, prvo se ipak moraju sjetiti što je i kako bilo 1991. Naime, ni mjesec dana prije okupacije Vukovara (26. listopada 1991.) beogradska Politika je objavila pismo patrijarha Srpske pravoslavne crkve g. Pavla, predsjedniku mirovne konferencije u Haagu Lordu Carringtonu. U njemu se  ističe:

„Srpska pravoslavna crkva zabrinuta je za sudbinu srpskog naroda u ovom  prelomnom času. Po drugi put u ovom veku srpski narod je suočen sa genocidom i izgonom sa teritorija  na kojima je vekovima živio. Prvi put se to dogodilo tokom Drugog svjetskog rata pod takozvanom Nezavisnom Državom Hrvatskom, kvislinškom i i fašističkom tvorevinom nacističke Njemačke i fašističke Italije. Tom prilikom preko 700.000 Srba zaklano je i umoreno na drugi po pravilu  svirep način u Jasenovcu, drugim logorima smrti i brojnim jamama i ponorima u kojima neki od njih i danas počivaju, a poneki iz jama izbavljeni još i danas svedoče sa tog stradanja i pakla. Sve ovo je činjeno prema programu stvaranja  etnički čiste Hrvatske i zatiranja svih Srba… Bitan deo tog zločinačkog nauma bilo je nasilno pokrštavanje pravoslavnih Srba što je sprovodila katolička crkva u Hrvatskoj.“

U nastavku pisma  patrijarh Pavle tvrdi da je nakon proglašenja NDH započelo novo, a po mogućim posljedicama možda i pogubnije stradanje Srba u Hrvatskoj.

„Ti naši sunarodnici iste vere i iste krvi suočeni su sa sledećim kobnim izborom . Ili će se oružjem u ruci  izboriti za opstanak u istoj državi sa maticom srpskog naroda, ili će biti prisiljeni da se iz te „nove NDH“ pre ili posle isele. Trećega nema. Zato ih srpska država i srpski narod moraju zaštititi svim legitimnim sredstvima, uključujući i oružanu samoodbranu srpskih života i svih srpskih krajeva…“, kazao je, a zatim uz ostalo nadodao i ovo:  

„Vreme je da se shvati da žrtva genocida i njegovi negdašnji, a možda i budući vinovnici, ne mogu više živeti zajedno…Srbi su međutim bili prisiljeni da žive zajedno sa Hrvatima, doduše u okviru Jugoslavije kao zajedničke države u kojoj je Hrvatska bila samo jedna od šest  federalnih jedinica. Granice te Hrvatske nisu  ni istorijske, ni etničke, nego određene voljom  Josipa Broza Tita, vođe komunističke revolucije u Jugoslaviji, a Hrvata po narodnosti. Onog trenutka kada su Hrvati proglasili  nezavisnost takve Hrvatske, Srbi u Hrvatskoj su koristeći  to isto pravo naroda na samoopredjeljenje do odcjepljenja odlučili da žive u krnjoj Jugoslaviji, odnosno u državi u kojoj će biti matica srpskog naroda. U protivnom, pre ili posle, bili bi izloženi  zatiranju svog  nacionalnog identiteta, svoje vere i imena a možda i progonstvu  i fizičkom istrebljenju. Onima koji su vekovima unijatili i pokrštavali, a u Drugom svetskom ratu i fizički zatirali Srbe, samo zato što su Srbi i pravoslavci, više se ne može verovati. Tu strašnu istinu treba da shvate i svi dosadašnji Jugoslaveni i civilizovana Evropa“, poručio je srpski patrijarh.

Dakle, ovo pismo je pisano i objavljeno u vrijeme najžešćih srpskih napada na Republiku Hrvatsku, odnosno Vukovar, Osijek, Vinkovce, Županju, Lovas, Ilok,  Tovarnik, Dalj…. Prvi čovjek Srpske pravoslavne crkve tada je dao „upute“ srbijanskim četnicima i zločinačkoj JNA što treba napraviti s tim krajem i Hrvatskom, jer, kako je tvrdio, „Srbi i Hrvati više ne mogu živjeti zajedno“.

U vrijeme obraćanja Lordu Carringtonu i svjetskom javnom mnijenju, diljem Hrvatske, a poglavito u Baranji više nije bilo ni jedne katoličke crkve koja nije „zaradila“ najmanje stotinu projektila.

Iznimno je strašno što se srpski patrijarh, poput recimo kardinala Kuharića,  nije založio  za mirno rješenje sukoba, već je poticao srpski narod da se s „oružjem u ruci izbori za opstanak u istoj državi s maticom srpskog naroda“.

Drugim riječima, umjesto da se bavimo srpskom i inom agresijom na Republiku Hrvatsku, Srbi neprestano okreću „pilu“, a u tome prednjači Milorad Pupovac, koji se s „3 ruke“ svaki puta ugura među one na vlasti,  koje financijski muze kao što se to radi s kravama.

Većina hrvatskih branitelja i stradalnika nije se ni rodila u vrijeme NDH, kao što ni razni pupovci nemaju veze s tim razdobljem. Oni nas svako malo navlače na NDH samo iz razloga da ih ne pitamo na kojoj su strani ratovali u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata (Pupovcu je navodno i brat bio na četničkoj strani.).

Nu, ako je tko ugrožen toliko godina nakon završetka Domovinskoga rata onda to u Hrvatskoj nikako nisu Srbi i Jugoslaveni, već  Hrvati, jer Srbi ili njihovi simpatizeri već su odavno zauzeli gotovo sve važnije pozicije u društvu, od gospodarstva, pa do medija, a dobrim dijelom, nažalost, i u politici.

Međutim, kako bilo da bilo, idemo sada malo raspravljati – što je patrijarh Pavle svojim otvorenim pismom (ni mjesec dana prije okupacije Vukovara) želio poručiti Hrvatima, i zašto ga je napisao baš u vrijeme najžešće agresije na Republiku Hrvatsku?

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Pitanje svih pitanja glasi: Tko je pobio sve te nevine ljude!?

Objavljeno

na

U Zagrebu je danas (petak, 23. kolovoza 2019.) velika tuga i žalost. Pokop je posmrtnih ostataka velikog broja žrtava Drugog svjetskog rata, ali i poslijeratnog razdoblja, koje su partizani i komunisti ubili bez suda i suđenja. Riječ je o čak 294 žrtve.

Ubili su ih i pokapali, poput pasa, najviše na području zagrebačkog naselja (kvarta) Gračani. Posmrtni ostaci Titovih „jurišnika“, odnosno tzv. antifašista pronađeni su tijekom zadnjih pet-šest godina, prije svega zahvaljujući agilnim radom Ministarstva hrvatskih branitelja. Tko zna na kojim sve još lokacijama u glavnom gradu svih Hrvata ima Titovih nevinih žrtava. Međutim, nitko ne govori i ne piše: gdje su i što danas rade odgovorni za ove zločine, tim prije što svaki zločin ima svoga zločinca?

Što se sada ne javljaju razno razni pupovci, goldsteini, pusići, manolići, mesići, klasići, stazići i drugi? Zar njima ništa ne znače toliki ubijeni nevini ljudi, koji će tek nakon 74 godine biti dostojanstveno i tiho ispraćeni na svoja posljednja počivališta?

Jadno je i žalosno što su neki od njihovih krvnika danas možebitno „ugledni i cijenjeni“, što su izbjegli ruku pravde, dok s druge pak strane od Hrvata se neprestano traže isprike i osude za ustaške i ine zločine u vrijeme II. svjetskog rata.

Hoće li i ovog puta pričati kako smo pokopali posmrtne ostatke „ustaških i inih“ zločinaca, koji se nisu htjeli predati vojsci osloboditelja? Možda su se svi ovi nesretni ljudi i predali Titovim pobjednicima, a on ih je očito osobno dao odmah mučiti, strijeljati ili ubijati nožem, sjekirama ili nekim drugim tupim predmetima, vjerujući da se ti zločini i zločinci nikada ne će otkriti.

Pitanje svih pitanja glasi: tko je pobio sve te nevine ljude, među kojima ima djece, žena, staraca, odnosno tko je kriv što su ubojice još uvijek na slobodi?

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari