Connect with us

Politika

Slavko Linić: Milanović se nije promijenio, na zadnjem sučeljavanju ja sam vidio staru aroganciju i bahatost

Objavljeno

on

‘Milanović nije dobar za SDP, a za Hrvatsku još manje’, rekao je, između ostalog, u intervjuu za Novi list  bivši SDP-ovac Slavko Linić.

Na novinarski upit: ‘Dobro, da zaključimo – između Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović vi birate kandidatkinju HDZ-a?’, kratko je odgovorio: ‘Nema nikakve dvojbe da je ona bolje rješenje za Hrvatsku‘.

Objasnio je kako građani imaju puno saznanja o oba kandidata, ali ‘Ja znam odvagati što je za mene gore. Ne želim nikome ništa sugerirati, birači moraju sami izabrati hoće li nadmenog predsjednika, predsjednika koji će biti nadmeniji od jednog Trumpa.

Možda im je to bolje od predsjednice koja se rukuje, grli, koja može uspostaviti kontakt. Hoće li građani vjerovati ili neće da će Milanović zloupotrebljavati predsjednički položaj, to je njihovo pravo…On je čovjek koji funkcionira po načelu ja pa ja i ako netko voli takvog čovjeka, dat će mu glas. Ali ja pa ja ne postoji u demokratskom svijetu.

Ja još više sada stojim iza razmišljanja da on za Hrvatsku ne bi bio dobar predsjednik. Jedna od temeljnih funkcija predsjednika je vanjska politika. Hrvatska je mala zemlja s malim brojem stanovnika i nažalost nedovoljno razvijenim gospodarstvom. To gospodarstvo treba strane ulagače, strane uspješne ljude, a i naše domaće koji su vani uspjeli. Takvu poziciju može osigurati predsjednik koji je komunikativan i diplomat par excellence, a Milanović je dokazao da to nije.

Za njega je Putin nitko i ništa, Trump nije njegov izbor, Erdogan i Orban su apsolutisti… Jedna osoba koja pretendira da bude predsjednik Hrvatske ne može unaprijed pokazati aroganciju, nadmenost, bezobrazluk prema svima s kojima će sutra morati razgovarati.

Pa on se hvali da je prevario Angelu Merkel, jednu od najjačih europskih političarki. On lakonski kaže da joj je svašta obećao i da ju je onda prevario. I to takvim riječima bez imalo diplomatskog takta. Na taj način Milanović dokazuje da u vanjskoj politici neće Hrvatskoj donijeti dobro. Ako želimo Hrvatsku koja će se od svih udaljiti i koja će svima dijeliti lekcije, onda u redu, ali ja takvu Hrvatsku ne vidim i ne bih je želio.

On je zloupotrebljavo policijski sustav. On je policijski USKOK pretvorio u svoju osobnu vojsku za obračun s neprijateljima. Podmetao je, krivotvorio je, a to dokazuje moj primjer. Kao što su slijedili i mene i moje prijatelje, a što je zloupotreba policijskog sustava.

Takav čovjek kada ima moćnu poziciju može je i te kako zloupotrijebiti. On se s jedne strane hvali rezultatima svojih suradnika, a potjerao ih je i najurio. To dovoljno govori o kakvom je čovjeku riječ. Ako dobije izbore, a onda ćemo imati kohabitaciju s vladom godinu dana, a teoretski i četiri godine nakon parlamentarnih izbora. On bi bio nemilosrdan. U to uopće ne dvojim i to ne bi bilo dobro za Hrvatsku.

Na zadnjem sučeljavanju ja sam vidio staru aroganciju i bahatost, zaljubljenost u sebe – ja ovo, ja ono, ja simo, ja tamo… Sve to pokazuje da se može jedno vrijeme skrivati, a pravo lice bi pokazao kada bi bio izabran. Uvjeren sam da ništa ne bi bilo drugačije u odnosu na vrijeme kada je bio premijer. To je moje mišljenje.

Uloga predsjednika je korektivna u hrvatskom političkom sustavu, ali ja pa ja vodi u apsolutizam….Milanović se nije promijenio, a nije se promijenila ni Grabar-Kitarović koja i dalje bježi od odgovornosti kada je riječ, recimo, o ženskim pravima i koja se ne želi jasno očitovati o Istanbulskoj konvenciji’, rekao je Linić dodavši kako ne komunicira s bivšim kolegama iz SDP-a te da mnogi od njih i dalje simpatiziraju Zorana Milanovića pa mu ‘nije stalo do njihova mišljenja’.

U razgovoru je otkrio kako se čuje sa starim društvom iz SDP-a te da dijele vrlo slično mišljenje vezano za status SDP-a i Zorana Milanovića.

‘S onima koji su stali uz skute Zorana Milanovića ne pozdravljam se. Nisam zlopamtilo i to meni ne bi bio problem, ali njima je jer očito nemaju čistu savjest’, zaključio je Slavko Linić.

Slavko Linić: Milanović predsjednik RH? Pa to bi bila sramota za Hrvatsku!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari