Connect with us

Kolumne

Slika jučerašnjeg, današnjeg i sutrašnjeg muslimanskog Sarajeva

Published

on

U nedjelju 08. rujna 2019. u nekadašnjem glavnom gradu svih beha naroda, a danas Hrvatima, Srbima i Ostalima otet pod pritiskom islamizacije i unitarizacije Muslimana, a zatim Bošnjaka, održana je prva Povorka ponosa, ne samo u tom deeuropeiziranom i dekristijaniziranom beha gradu, već na razini cijele podijeljene Bosne i Hercegovine. I ta u demokratskom i slobodnom Zapadnom svijetu već normalna pojava, u obliku gradskih šetnji onih seksualno drugačije orijentiranih od onih koji ih u tome ne razumiju, u duboko teheraniziranom, nekad uistinu multikulturalnom, multikonfesionalnom i multinacionalnom gradu, postala je vijest mjeseca, čak i vijest godine.

Ne zbog broja sudionika Povorke, ili poruke koja se njome šalje, već iz nekog bošnjačkog organizacijsko tolerantnog „uspjeha” mirnog održavanja onoga što ni u jednoj drugoj islamskoj zemlji nije moguće, i po život sudionika vrlo opasno. Bošnjačko čelništvo u tom okupiranom gradu pokušalo je poslati svijetu poruku, pa eto vidite mi nismo isti muslimani čak ni s onima koji su nam, kako govore mnogi naši lideri, u dalekom Iranu bliži od susjeda Hrvata ili komšije Srbina.

A prava istina i slika današnjeg Sarajeva prepoznaje se u istoj boji bošnjačkog nacionalnog i vjerskog identiteta. Potvrdila se i dan prije Parade na Kontrapovorki kada su sudionici molili Velikog Alaha da pošalje kišu i nezapamćen potop na grad i one koji će sutra hoditi njime. Na svaki zaziv kontrapovorkaši su odgovarali sa „Amin”, jer Sarajevo kakvo smo izgradili, etnički i vjerski očistili učinivši ga europskim Teheranom, novcima koje smo za to dobili i džihadistima koje su nam poslali, Sarajevo a i Bosna i Hercegovina poručivali su protivnici Parade „nije mjesto gdje se ideje o homoseksualnosti trebaju”.

I dalje bošnjačko muslimanska kontrapovorka moli: „Spremni smo da kažemo NE za sav razvrat koji se dešava u ovom gradu i ovoj državi i ovo je tek početak. Nagradi nas Gospodaru, podari nam svoju milost. Molimo te Allahu, koji činiš ono što ti hoćeš, ti koji sve možeš, ti možeš u narednih sat vremena, za 10 minuta, za minut, za sekundu promijeniti ovo sunce i dovesti oblake. Gospodaru ti možeš spustiti kišu na ovaj grad kakva nije zapamćena. Gospodaru molim te spusti kišu kakva nije zapamćena na ovaj grad. Spusti potop kakav nije zapamćen. Gospodaru rastjeraj ih neka se razbježe“ predmoli Sanin Musa, a okupljena povorka potvrđuje s Amin, i uz povike Allahu Ekber (Allah je velik).

Eto slike Sarajeva otetog kršćanima, pravoslavnim i katolicima. Nigdje ih u toj Kontraparadi, dijelom i što ih nema u vjerski čistom muslimanskom gradu, i dijelom što im je zabranjeno sudjelovati, jer njihovom nazočnošću pokazalo bi se svijetu da ih još ima, a to onda ne bi bilo teheranizirano Sarajevo kakvo jest.

Vođa kontra izvikuje, „U ratu je Sarajevo bilo granatirano i okupirano, ali nikada nije bilo poniženo”. Znači, za danas posve zeleno Sarajevo grad može biti i granatiran ali ni takav nije ponižen kao što bi bio ponižen, i okupiran, ako u njemu ima drugi i drugačijih od Bošnjaka muslimana.

No za očuvanje Povorke od vjerski islamskih militanata angažirala se, kao i za sve drugo, Svjetska zajednica koju su predvodili veleposlanici Amerike i Velike Britanije. Ušli su u Povorku i pokazali kontrašima da ne pokušavaju ništa protiv. Za njihovo osiguranje Sarajevo, u kojem se u kontinuitetu broje krvna zrnca i mjeri etnička i vjerska bošnjačko muslimanska čistoča, koja je ravna svakom gradu u islamskom svijetu, obezbjedilo je na svakog sudionika Parade po jednog policajca.

Zbog dovođenja tolikog broja policajaca iz svih gradova beha Federacije, tog dana Povorke ponosa zabilježen je najveći broj kriminala u većem beha entitetu. Kriminalci svakog predznaka iskoristili su tu policijsku prazninu i slobodno, a gotovo kao i uvijek, napravili najveći „promet” u ovoj godini.

Za vlastodršce Sarajeva, kao i većeg beha entiteta važno je da je Parada ponosa mirno prošla, da su se Bošnjaci svijetu prikazali europejcima, Sarajevo tolerantnim, a narod ionako je obična raja. I onda opet sutra, i u budućnosti, u Sarajevu po starom, brojanje krvnih zrnaca, kao dobrodošlice dolasku islama i trasiranje puta odlaska kršćanstva.

Parada ponosa u, nekadašnjem multinacionalnom i multikonfesionalnom Sarajevu, u nekoj mjeri i jest vijest dana, ili možda godine, budući da je održana prvi put u jednom gotovo sto postotnom muslimanskom gradu. No, za njeno održavanje nije ni u kojoj mjeri zaslužna sarajevska tolerancija i snošljivost prema drugim i drugačijim, naprosto što tih drugi i drugačijih, napose kršćana i nema u toj sredini.

Samo zahvaljujući američkom sudjelovanju kroz osobu njihova veleposlanika u povorci, te više od tisuću policajaca dovedenih iz svih federalnih krajeva, Parada je prošla bez veći incidenata.

Ono što je bilo primjetno na tom hodu kroz grad je činjenica protivnika koji su cijeloj Paradi prišli s vjerske, islamske, strane. Molilo se Alaha, uzvikivali muslimanski ratni povici Alah u ekber. Slika je to čistog muslimanskog Sarajeva, koju su slikali i muslimanski vojni invalidi iz građansko vjerskog beha sukoba, čiji cilj ratovanja, zločina, progona, silovanja, i etničkih čišćenja i jest čista muslimanska Bosna i Hercegovina. Sarajevo je uzor. Militantni beha islamisti u nakani progona svakog ostatka drugi i drugačijih iz Sarajeva, pokazalo se da su i dio globalnog islamskog rata protiv Amerike. I svijeta u cjelini. Naime pripadnik muslimanske ABiH i suborac Željka Komšića pokušao je, a vjerojatno je dijelom i uspio, sarajlije svoje vjerske, nacionalne, političke i vojne istomišljenike, usmjeriti protiv Amerike, medijskim napadom na njenog veleposlanika.

Muslimansko bošnjačko hvala Americi za sve ono što je ta zemlja učinila u izgradnji temelja buduće islamske Bosne i Hercegovine. Isto hvala kao što su i Hrvatskoj i hrvatskom narodu rekli udarom noža u leđa Hrvatima u Bosni i Hercegovini, i današnjom agresijom na Pelješki most.

Medijska agresija ratnog vojnog invalida muslimanske ABiH na američkog veleposlanika je i dio rata kojeg vodi Iran protiv Amerike. A sve to kazuje o velikoj i dubokoj ukopanosti radikalnog iranskog islama u Bosni i Hercegovini, kojeg u toj zemlji čuva i brani desetak tisuća militantnih islamista.

Parada ponosa koja se mirno, uz osiguranje više od tisuću policajaca, provukla ulicama etnički i vjerski čistog muslimanskog Sarajeva, nije promijenila, a niti je mogla, bilo što u tom gradu. U mnogim svojim organizacijskim dimenzijama, i sadržajima, samo je ojačala ionako radikalne militantne islamiste, kako u Sarajevu, još više na federalnim dijelovima pod bošnjačkom strahovladom.

Iz sudionika protiv Parade oslikavala se ona prava slika jučerašnjeg, današnjeg i sutrašnjeg muslimanskog Sarajeva, kao i na 7. Kongresu SDA, najavljene republike Bosne i Hercegovine. Stoga, Parada ponosa nije djelo niti onih poznatih javnih organizatora, niti njenih sudionika, već radikalni islamskih militanata kako bi još više radikalizirali svoje pristalice koje, gotovo, sto posto pokrivaju i kontroliraju federalne prostore i institucije.

Bio je to i dio organizacije 7. Kongresa muslimansko bošnjačke partije SDA, koja je uz pomoć

Parade najavila izgradnju republike BiH, odnosno islamsko muslimansku BiH. Kontraparadisti, na crtu obrane islamske tradicije, čime su pokazali da u gradu i nema nemuslimana, gurnuli su, poput svih islamskih zemalja, djecu, uzvikujući da Parada kvari njihovu djecu. Osjećaj straha da im se djeca ne „otmu” i vide neki drugi svijet izvan njihova radikalnog islama.

Braniti djecu od drugi i drugačijih a istovremeno ih slati u askere, ili opasivati ih eksplozivom i slati u samoubilačke akcije nedužnih, nikako ne ide jedno s drugim. To su dva puta odgoja koji se udaljavaju svjetlosnim godinama jedan od drugog. I stoga poslije Parade isto kao i prije.

Vinko Đotlo

* Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju nužno odražavati stajališta portala

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari