Connect with us

Reagiranja

SLOBODA GOVORA MORA SE BRANITI SVIM SREDSTVIMA

Objavljeno

-

[su_heading size=”20″]HSP ZBOG SUSPENZIJE TV Z1 POZIVA NA PROSVJED.[/su_heading]

[ad id=”93788″]

Hrvatska stranka prava osuđuje suspenziju Z1 televizije od strane Agencije za elektronske medije i nalazi niz zamjerki oko odluke Vijeća za elektroničke medije. U njihovom priopćenju kojim suspendiraju emitiranje programa Z1 nema dokaza koji bi podkrijepili jednu takvu drastičnu odluku. Nema informacija tko je to prijavio već se spominju pritužbe građana.
Nema informacija je li u nekom postupku saslušana i oštećena strana, već je sve spovedeno po načelu „kadija te tuži, kadija te sudi“. Obzirom na sastav vijeća isto može zbog bilo koje emisije koja im se ne sviđa zabraniti ili suspendirati rad bilo koje televizije, pa čak i Hrvatsku televiziju .

Smatramo da se radi o činu koji je svojstven režimima iz vremena komunizma koji još egzistiraju samo u Sjevernoj Koreji.

Nadalje, Hrvatska stranka prava u emisiji koja je sporna Vijeću za elektroničke medije ne nalazi ništa sporno. Smatramo da se radi o uredničkoj slobodi ukazivanja na jedna problem koji nije dobio potrebnu pažnju javnosti obzirom da se radi o prvom čovjek SPC-a u Hrvatskoj, koji je za vrijeme svojih pohoda Kanadi pjevao četničke pjesme.

Stoga Hrvatska stranka prava podržava najavljeni prosvjed planiran za utorak ispred spomenute agencije i poziva sve svoje članove, prijatelje i simpatizere koji su prilici da se odazovu pozivu i sudjeluju u obrani slobode govora, javnog djelovanja i ustavnog poretka.

Okupljanje svih je na Trgu Nevenke Topalušić u podne, Priopćili su iz HSP-a

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari