Connect with us

BiH

Sloboda izražavanja zapravo je komunistički recidiv

Objavljeno

on

Ako se dekriminalizira sramoćenje, uvreda i kleveta onda će Ante i Pavle moći napisati imena i prezimena onih koje treba prošarati mitraljezom. Zato taj sramotni Zakon treba sto prije otpremiti na smetlišta u Jakuševac kako bi Hrvatska demokratska misao mogla “šmajserom, bojnim otrovom, bombom i mitraljezom” očistiti Lijepu njihovu od ustaša.

Ionako nam je teško. Preteško. Mudra Vlada herojski čisti ostatke prošlosti i svega preostalog od dragog Ive i genijalne Jadranke. I nije da se ne vide uspjesi. Recimo, po visini PDV-a smo među tri prve zemlje u Europi. Isti smo uspjeh postigli i s komunalnim naknadama. I kad smo pomislili kako nam je napokon krenulo opet je zabijen zahrđali nož u leđa Hrvatskoj lijevoj demokratskoj misli.

SONY DSCIzabralo ovih dana za rektora Zagrebačkog sveučilista prof. dr. Damira Borasa. Boras je 83. rektor Zagrebačkog sveučilišta i mnogi lijevi intelektualci misle da ga je za rektora trebalo izabrati 1983. g. Sad kad nas je krenulo za rektora smo doveli čovjeka iz srednjeg vijeka. Zamislite, u doba tehnološke revolucije slati poruku javnosti i masi od 65 000 studenata da “ono čemu težimo je mjesto temeljnih Biblijskih vrijednosti koje se danas, nažalost, ne poštuju”. Ova izjava je, drugovi i drugarice čista politička diverzija. Novi Rektor bi u 21. stoljeće s Biblijom! Zahvaljujući tehnološkoj revoluciji mi već danas imamo kontejnere za smeće razvrstane po obliku i vrsti smeća. Oni zadovoljni i radišni Hrvati koji su ostali trajno bez posla mogu birati i osjećati se kao da su u Dubaju. Žele li plastične boce – plavi kontejner. Žele li nešto kvalitetno pojesti – žuti kontejner! Itd. A Rektor bi Bibliju! Biblija je za Barucha Spinozu, Isaca Newtona i njegove fizikalne zakone, za vjerski zadojenog svećenika Ruđera Boškovića, ali nije za manchesterskog postdoktoranta Pavlačić Močilca. Napredni lijevoruki Pavle odmah je shvatio kamo to sve vodi! I Jutarnji je sve skužio i zato nije upao u klopku. Da bi demaskirao zatucanog Rektora nije dao pola stranice nekom domaćem dekanu, profacu ili nekom članu Senata da od njih dozna kakve retrogradno ideje ima Boras. Stoga je novinarka Tanja Rudež nazvala Manchester i zamolila svjetski poznatog druga Močilca da pomogne Hrvatskoj javnosti i Senatu ZG Sveučilišta koju srednjovjekovnu budućnost donosi sa sobom novi Rektor. On je uvjeren kako nas je nesretni Boras pokusao sve prevesti žedne preko vode.

Za Rektora Biblijske vrijednosti tobože znače: poštenje, moralnost, etičnost, izvrsnost i nagrada za rad, ljubav prema bližnjem, iskrenost i građanska hrabrost da se upozori na ono što ne valja. Ha,ha! Slatko se nasmijao napredni jugonostalgičar iz Engleske. Kaže naš Pavle: “Neka Boras osnuje svoje sveučilište da ga ravna prema Bibliji.” On je, bistar kakav već je, odmah shvatio kako je u Hrvatskoj ugrožena sekularna država. Iz zadnjeg popisa stanovnistva vidljivo je da u Hrvatskoj živi 93 posto vjernika, od katolika, pravoslavaca, Židova, pa sve do onih koji čvrsto vjeruju da ćemo prije ili kasnije svi opet uploviti u drugu Jugu. Tako je u Lijepoj našoj opravdano da 93 posto vjernika izabere za predsjednika Hrvatske i za predsjednika Vlade nevjernike. Sada se ni od kuda pojavljuje neki Boras i pokušava razj…. taj idilični primjer da sve važne funkcije u državi obnaša sedam posto nevjernika.

Dobro, zahvaljujući tome smo čvrsta, nepokolebljiva sekularna država. Naš Pavle zaboravlja da Predsjednik SAD-a priseže s rukom na Bibliji. Močilac misli kako je vrijeme da mu ga umoči i otvori mu oči. Stoga kaže: “Biblija je puna opravdavanja groznim zločinima” i podučava novinarku Tanju Rudež. Premudri Pavle je uvjeren kako novi Rektor svojim povratkom na Biblijske vrijednosti ustvari poziva na zločine iz Biblije, kamenovanje preljubnica, ubijanje homoseksualaca, ropstvo, itd. Uvjeren je kako, kad je Obama stavio ruku na Bibliju, polažući zakletvu za predsjednika SAD-a, da se tada valjda istodobno obvezao uvesti ropstvo u zemlju. Nije mi jasno zašto je naš pametni Pavle morao potegnuti čak do Engleske. Mogao je sve svoje mudrosti steći i u Banja Luci ili Srjemskoj Mitrovici. Čak bi i Tanji Rudež bilo lakše potegnuti do Republike Srpske negoli do Manchestera. Sve je to čak i jeftinije.

mocilac-mIpak, veliko je pitanje postoji li nešto jeftinije od pojavljivanja Močilca na stranicama Jutarnjeg lista? Ni Večernji nije htio, prigodom izbora novog Rektora, ostati na marginama. Večernji je usput rečeno u vlasništvu katoličke Stirije, a i jedan od glavnih ljudi u listu je pater Tolj. Sukladno svjetonazoru svog vlasnika Večernjakovo udarno lijevo pero Silvana Perica objavila je jednu briljantnu opservaciju Borasovog ispada. Naslov je ljevičarski uman i pokazuje raskošni talenat naše Silve da nanjuši i rasturi Rektora-ognjištara. “Novi Rektor dao autogol u prvoj minuti mandata”. Iz biografije se vidi kako se Rektor u mladosti bavio se košarkom i ragbijem, a Silva je sigurna kako se u tim sportovima igra na golove, pa se lako može zabiti i autogol. Nedavno je valjda Silva vidjela na TV-u kako je neki košarkaš izvodeći korner zabio sebi autogol. U svom člančiću, Silva vjeruje kako su svi kršćani vjernici, a nevjernici su svi oni koji ne vjeruju da ćemo jednog lijepog dana opet svi zajedno zaplesati kozaračko kolo “na ovim prostorima”. Zato je nesretni Rektor zasluženo dobio strelicu prema dolje u inače sjajnoj rubrici Silvane Perice koja nema naslova. Močilac pokušava zajedno s Tanjom Rudež uočiti Borasov desni antisekularizam jer čita Bibliju. Ne bih se začudio da taj par jednog dana ne proglasi Fjodora Dostojevskog priglupim jer je napisao Idiota.

cadez_tomislav02Novinar Tomislav Čadež piše otvoreno pismo Miloradu Pupavcu jer ga je ovaj u svom tjedniku Novosti proglasio pritajenim ustašom nazvavši ga Tomislav Klatež. Čvrsti koalicijski partner Sanadera i Kosorice, naš Mile već je prebrojio sve ustaše u Lijepoj ustaškoj. Po njegovoj procjeni ima ih sigurno bar oko četiri milijuna. U taj broj ulazi i 12 000 pravoslavne djece koju su ustaše 1991. godine, prekrstili ustaše. Milorad je to odmah skužio i digao dreku po cijeloj Hrvatskoj i Europi. Danas ga sudbina te djece više ne zanima. Možda Oliver Frljić tragičnu sudbinu te pravoslavne djece postavi na kazališne daske u Rijeci kao putopis. Recimo djeca putuju kamionima u Jasenovac. Scenarist Nenad Stazić mogao bi demaskirati u tome perfidnu ulogu Željke Markić koja je kamione iznajmila od Berislava Rončevića. No Miloradu ovih dana baš i ne ide. Najprije je zastupniku u australskom parlamentu Kelly poručio australskim Hrvatima: “Hrvati, australski premijer Abbott vam čestita 10. Travnja,” čim se naši zastupnici vrate u saborske klupe, Milorad bi mogao predložiti Vladi da prekine diplomatske odnose s australskim Hrvatima. Drugi udarac koji je Milorad pretrpio je presuda koja je snašla novinarku Jutarnjega Slavicu Lukić. Slavica je u jednom svom tekstu napisala istinu, ali se sutkinja, kako je rekao bravar-maršal, držala zakona kao pijan plota i rebnula Slavicu s 26000 kn. Da je sutkinja bila humanija mogla je rebnuti Slavicu s 26000 dinara što bi Slavica sigurno lakše podnijela. Ali ustaških kuna…. To je stvarno nedopustivo!

Inače, kazneno djelo sramoćenje unijeli smo u Kazneni zakon po uzoru na zatucane Švicarce. One koji jedino znaju jodlati! Zato i jesu tu gdje su! Kad smo prepisivali tu sramotnu odredbu od Švicaraca nitko pametan nije mogao ni sanjati da će se ona reflektirati i na naprednu lijevu novinarsku plejadu. Po prvobitnoj zamisli po repu su trebali dobiti tek ognjištarski novinarčići koji, dok marendaju, pjevaju gange. [su_pullquote align=”right”]A naš Ante, žrtva legendarne kante, pun demokratske inspiracije, napisao je za HDZ kako bi članove te njemu omiljene stranke trebalo skupiti u Maksimiru pa “malo prošarati mitraljezom”. Kao Nikoletina Bursać! [/su_pullquote]

Dana 7. svibnja o.g. na sud dolazi biskup Mile Bogović kojeg je tužio pukovnik Grujić jer ga je biskup navodno osramotio rekavši za njega da je udbaš! Biskup i ja idemo na sud pjevajući! Ako biskup bude osuđen znamo da će se isti čas na noge dignuti demokratska Hrvatska i napasti sramotni zakon. Hrvatsko novinarsko društvo odmah će sazvati žurnu sjednicu zbog presude za sramoćenje bivšeg udbaša time što mu je to i javno izrekao. Svoje ogorčenje tom presudom sigurno će iskazati i Lovrićka, Tomić, Jergović, a iz Engleske će se odmah javiti Močilac? Toma će poluditi, Jurasić će skočiti na nogice lagane, a S. Perica će u svojoj kolumni bez imena za biskupa okrenuti strijelu lijevu prema dolje. Kad takva novinarska elita stane iza biskupa, neće mu biti ugodno! Kome bi bilo? Nakon presude Slavici Lukić novinarima se izgleda ukazala zgodna prilika da se u paketu, uz sramoćenje, iz KZ-a izbace i kleveta i uvreda. Možda bi se moglo razmisliti o ideji da se za novinare i Močilca ukine svaka kaznena odgovornost. Sve u ime zaštite slobode izražavanja. Tu slobodu su većina tih novinara donijeli još iz komunizma. Sad mi je napokon sinulo da je sloboda izražavanja zapravo komunistički recidiv. Kad se uspinje na tako visoke grane demokracije, onda svjetionici naše lijeve misli Močilac i Tomić neće više morati svoje napredne ideje uopćavati. Pavle je, pun revolucionarnog zanosa napisao, komentirajući izbornu konvenciju utemeljitelja HDZ-a za strastvenu Slobodarsku misao: “trebalo je na tu konvenciju doći sa šmajserom, bojnim otrovom, bombom, eksplozivom … Pobit’ govna i gotova stvar.”

A naš Ante, žrtva legendarne kante, pun demokratske inspiracije, napisao je za HDZ kako bi članove te njemu omiljene stranke trebalo skupiti u Maksimiru pa “malo prošarati mitraljezom”. Kao Nikoletina Bursać! I sami znate kako je burno reagiralo HND na tu humanu ideju našeg podoficira! Ne znam kako vi, ali ja se sjećam samo demokratskog muka! Anti nije pala ni dlaka s glave za razliku od Ozane Bašić iz TV Mreže koja je kažnjena, a ni danas ne zna za što je bila trećina. Zanimljivije je da Ozana uopće nije članica HND-a. Ako se dekriminalizira sramoćenje, uvreda i kleveta onda će Ante i Pavle moći napisati imena i prezimena onih koje treba prošarati mitraljezom. Zato taj sramotni Zakon treba sto prije otpremiti na smetlišta u Jakuševac kako bi Hrvatska demokratska misao mogla “šmajserom, bojnim otrovom, bombom i mitraljezom” očistiti Lijepu njihovu od ustaša. Da se drugi previše ne užive u svoje maštarije možda bi ih povremeno trebalo podsjetiti na 5. kolovoza 1995. g., na dan kad su i zečevi propušili. Vladajući su izjavili: “privremeni izbori su luksuz, ali ih se ne plašimo!” Savršeno točno! Nikada se vladajući u Hrvatskoj nisu plašili luksuza!

Zvonimir Hodak

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR