Pratite nas

Pregled

Slobodarskim aktivistima i njihovoj ‘ekipi’ zabranjen prosvjed kojim su htjeli provocirati uoči Oluje

Objavljeno

na

Centar za žene žrtve rata – Rosa (Zagreb) smatra kako je odluka koju je u srijedu donijelo Ministarstvo unutarnjih poslova o zabrani mirnog okupljanja pod nazivom “Antiratni protest povodom slavljenja ratne pobjede”, najavljenoga za četvrtak, “kulminacija već poznate prakse policije da onemogući javna okupljanja politički nepodobnih”, piše u priopćenju Slobodarskih aktivista.

Naime, ovakav prosvjed može se ocijeniti samo kao pokušaj provokacije u središtu Zagreba uoči obljetnice proslave Oluje. Orgnizatori prosvjeda su Centar za žene žrtve rata – ROSA (Zagreb), Žene u crnom (Beograd), Ženska mreža Hrvatske, Srpski demokratski forum (Zagreb), Slobodarski aktivisti (Zagreb), Centar za građansku hrabrost (Zagreb).

Najavljuje se kako će, zbog zabrane održavanja antiratnoga protesta, održati u četvrtak mirnu protestnu akciju u 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.

U priopćenju Centar ističe da “obrazloženje rješenja koje se temelji na argumentu sigurnosti ne može biti opravdano jer bi to značilo da policija ne može osigurati unaprijed najavljeno javno okupljanje građanstva”. Zato, navodi se, “možemo konstatirati da državna vlast ne funkcionira, odnosno da je vlast u rukama nasilnih grupacija koje odlučuju o podobnosti javnih okupljanja”.

Dodaje se kako je “rješenje ministra unutarnjih poslova u izravnoj suprotnosti s Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, jednako kao što je i u suprotnosti s Ustavom RH jer se člankom 10. st. 1 Konvencije jamči se sloboda izražavanja, a člankom 11.st.1. jamči se i sloboda okupljanja”.

“Imajući u vidu da se i u rješenju ministra spominje svrha okupljanja i izražavanja mišljenja, a to je isticanje antiratnih i mirnodopskih stavova, nejasno je i neprihvatljivo obrazloženje iz rješenja koje spominje mogućnost uznemirenja većega broja građana”, stoji u priopćenju.

Podsjeća se da je pozitivna obveza države potpisnice Konvencije da osigura građanima da izraze takve svoje stavove i ocjenjuje kako je zato “rješenje ministra MUP-a izravno kršenje Europske konvencije i Ustava RH i odražava određenu vrstu straha ministarstva da osigura mirno okupljanje građana, tim više jer je dobro poznato da su se na Trgu bana Josipa Jelačića u prošlosti održavala brojna druga okupljanja građana i građanki s raznim porukama.

Zanimljivo je da se ovaj prosvjed organizirao odmah nakon peticije za “oprost zbog zločina počinjenih u Oluji”. Na peticiju je reagirao Hrvatski časnički zbor, Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Majka i brat vukovarskog heroja Jeana Michela Nicoliera navijaju danas za Hrvatsku!

Objavljeno

na

Objavio

Lyliane Fournier i Paul Nicolier, majka i brat Jean-Michela Nicoliera 

Paul je, baš kao i njegova majka Lyliane koji su nakon Jeanove smrti Hrvatsku prigrlili kao svoju Domovinu, spreman za pobjedu naše momčadi za koju zdušno navijaju.

Majka i brat vukovarskog heroja Jeana Michela Nicoliera fotografirali su se uoči finala SP-a uz hrvatsku zastavu i tako su poslali poruku da su uz državu za koju je poginuo njihov sin i brat, Francuz kojega Hrvati i danas neizmjerno vole i poštuju

 

Slava ti ratniče dječjeg lica!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Hrvatski generalski zbor čestitao ‘Vatrenima’

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Hrvatski generalski zbor u subotu je čestitao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na planetarnom uspjehu koji je sve u Hrvatskoj učinio ponosnima, a generali su u svojoj poruci također poželjeli da taj uspjeh bude početak demografskog, gospodarskog i duhovnog preporoda hrvatskog naroda i države.

Iz Hrvatskog generalskog zbora u čestitki ističu da je hrvatska nogometna reprezentacija ušla u povijest najvećih hrvatskih postignuća.

“Kao što su goloruki hrvatski branitelji, naoružani samo s krunicom i htijenjem za slobodom, počeli jednu pobjedničku priču i završili je veličanstvenim pobjedama u Domovinskom ratu tako su i naši nogometaši, naši vatreni, svoju priču završili briljantnim uspjehom koji će ostati zauvijek upisan u našim srcima i sjećanju.

Mi, generali i admirali okupljeni u Hrvatskom generalskom zboru, istinski smo oduševljeni ovim nevjerojatnim pothvatom koji je sve nas i cijelu našu domovinu vratio u dane sloge i zajedništva, a koji su jedini pravi ključ za bolju budućnost i na tome smo našim vatrenima neizmjerno zahvalni”, stoji u čestitki.

Čestitali su HNS-u, stručnom stožeru, izborniku Daliću i svim reprezentativcima.

“Hrvatskom nogometnom savezu te cijelom vodstvu i stručnom stožeru reprezentacije na čelu s ‘nogometnim generalom’ Dalićem i svim herojima koji su se srčano borili na terenu predvođeni kapetanom Modrićem od srca najiskrenije čestitamo na ovom planetarnom uspjehu koji je sve nas učinio ponosnima.

Neka ovaj uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije bude početak demografskog, gospodarskog i duhovnog preporoda hrvatskog naroda i države”, poručili su iz Hrvatskog generalskog zbora.

(Hina)

 

Hrvatska vojska ‘Vatrenima’: Vi ste Hrvatska: srce junaka i osmijeh pobjednika

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori