Connect with us

Vijesti

Slovačka zabranjuje okupljanja više od šest ljudi

Objavljeno

-

Slovačka vlada od utorkazabranjuje okupljanje više od šestero ljudi iz različitih kućanstava zbog naglog širenja zaraze koronavirusom.

Odluka je nastavak na niz mjera protiv širenja koronavirusa najavljenih u nedjelju. Restorani će od četvrtka moći samo dostavljati hranu, a zatvaraju se bazeni, saune i teretane.

Mjere su izazvale sukob u vladajućoj koaliciji između populističkog i konzervativnog premijera Igora Matoviča i ministra gospodarstva Richarda Sulika koji je ranije napustio sastanak nacionalnog kriznog tima o novim mjerama.

Sulik iz neoliberalne Stranke slobode i solidarnosti kritizirao je vladin odgovor na društvenim mrežama. Rekao je da će mjere naštetiti slovačkom gospodarstvu i da se njihovo uvođenje neće moći opravdati.

Podaci ministarstva zdravstva pokazuju da su najveća žarišta na vjenčanjima i obiteljskim proslava, a nema pouzdanih podataka o mogućoj zarazi na radnim mjestima ili u restoranima.

Premijer je napao Sulika u ponedjeljak i rekao da su njegove primjedbe “neodgovorna sabotaža izvanrednih i nužnih mjera” te da njegova stranka treba “boljeg vođu”, piše Hina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari