Connect with us

Kronika

Slovenac krijumčario migrante

Objavljeno

on

Završena je kriminalistička obrada nad Slovencem (26) koji je ujutro na Božić uhićen u Grljušićima kod Vrgorca, gdje je u master furgon kombiju krijumčario 39 državljana Iraka i Irana, doznaje se od Antonele Lolić iz splitske policije, a neslužbeno Hina ima informaciju da je u kombiju bilo žena i djece.

Policija je utvrdila da je Slovenac počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatsko kada je ilegalno prevozio ljude koji su se nezakonito nalazili u Hrvatskoj, kazala je Lolić.

“Osumnjičeni muškarac je tijekom večeri uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku  priveden pritvorskom nadzorniku s obzirom na to da se u ovom slučaju radilo o Postaji granične policije Vrgorac. Strani državljani koji su se nezakonito nalazili Hrvatskoj bit će smješteni u Tranzitnom prihvatnom centru Trilj radi provođenja adekvatnih postupaka sukladno Zakonu o strancima”, izjavila je Lolić.

Cijeli slučaj je otkriven jučer u 6.15 sati nakon što su djelatnici Postaje granične policije posumnjali da se u kombiju slovenskih registarskih oznaka,  marke Renault nalaze migranti, a nakon što su policajci kombi otvorili -imali su što vidjeti. U njemu su bili natrpani migranti među kojima su bile ranjive skupine – žene i maloljetna djeca.

Za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma zapriječena je kazna od jedne do osam godina zatvora. (Hina)

Vrgorac – Policija zaustavila kombi prepun migranata

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari