Connect with us

Iz Svijeta

Slovenija: U grupi organizatora ilegalnih migracija i čuvari doma za azilante

Objavljeno

on

Slovenska policija kazneno je prijavila 12 osoba za prebacivanje ilegalnih migranata u europske države, a među njima je i nekoliko zaštitara iz ljubljanskog centra za azilante.

Riječ je o grupi koja je migrante krijumčarila balkanskom rutom prema Sloveniji i iz Ljubljane dalje prema drugim europskim državama, a ciljne zemlje bile su Italija, Njemačka i Francuska.

Dvanaest osumnjičenika tereti se da su se zajedno sa zasad neidentificiranim supočiniteljima udružili u zločinačku organizaciju i zbog koristoljublja, preko tzv. balkanske rute, preko Slovenije krijumčarili strance iz Turske, Iraka, Irana, Pakistana, Afganistana, Bangladeša i Somalije, kazao je u izjavi za novinare u petak Stojan Belšak iz ljubljanske kriminalističke policije.


Djelatnost grupe pratila se već duže vremena, a u zaključnoj akciji sredinom tjedna privedeno je sedam osoba, dok su protiv sveukupno 12 osoba podnesene kaznene prijave.

Među prijavljenima su i slovenski državljani, pa i više osoba koje su obavljale poslove zaštite u centru za azilante u Ljubljani, potvrdila je policija. (Hina)


Miro Bulj: HV na državnu granicu zbog ulaska ilegalnih migranata

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari