Connect with us

Politika

Slovenski član Arbitražnog suda Jernej Sokolec podnio ostavku, ostavku ponudila i Simona Drenik

Objavljeno

-

Jernej Sokolec, slovenski član Arbitražnog suda u Haagu podnio je ostavku, a ponudila ju je i slovenska zastupnica Simona Drenik, neslužbeno doznaju RTV Slovenija i 24ur.com.

[ad id=”68099″]

Predsjednika Arbitražnog suda Gilberta Guillaumea Sokolec je pismeno obavijestio da odstupa s dužnosti slovenskog člana suda.

A ostavku je ponudila i Simona Drenik, slovenska zastupnica.

Taj potez je, prema pisanju RTV Slovenije, očekivao slovenski premijer Miro Cerar koji je pred sjednicu vlade kazao da su razgovori Sekolca i slovenske zastupnice pred sudom Simone Drenik bili neprimjereni pa očekuje da oboje preuzmu odgovornost.

Ostavke su uslijedile samo dan nakon što je Večernji list objavio audiosnimku razgovora slovenskog člana Arbitražnog suda Jerneja Sekoleca i slovenske zastupnice pred sudom Simone Drenik iz Ministarstva vanjskih poslova u kojima se vidi kako joj je Sekolec prenosio detalje iz povjerljive diskusije predsjednika suda Gilberta Guillaumea i ostalih arbitara.

Inače, slovenski premijer Cerar komentirao je kako ni on ni slovenska vlada nisu bili upoznati s njihovim razgovorima te je, kako prenose slovenski mediji, očito da netko tko je povezan s hrvatskom stranom upotrebljava špijunske metode kako bi utjecala na arbitražu.

 – To je nevjerojatno – kazao je Cerar i dodao kako sud nastavlja s radom te će Slovenija zamijeniti Sokolca novim arbitrom.

Premijer Miro Cerar je za poslijepodne najavio sjednicu parlamentarnog odbora za kontrolu obavještajnih službi, a iz oporbe se sve češće čuje da zbog ovog skandala ostavku moraju dati i premijer i ministar vanjskih poslova Karl Erjavecm, analiziraju slovenski mediji.

OVDJE POSLUŠAJTE PRVI DIO SNIMKE RAZGOVORA

OVDJE POSLUŠAJTE DRUGI DIO

OVDJE POSLUŠAJTE TREĆI DIO

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari